Το ασφαλέστερο chat που είχατε ποτέ (Εφαρμογές για το κινητό)

chatΑν κάτι μας δίδαξε η ιστορία του Edward Snowden και οι πρακτικές της NSA, είναι ότι κανείς δεν μπορεί να εμπιστεύεται τις κυβερνητικές υπηρεσίες για το απόρρητο των τηλεπικοινωνιών του.

Η απάντηση έρχεται από τις εταιρείες τεχνολογίας που προσπαθούν να δώσουν στους χρήστες λύσεις που παρακάμπτουν την περιέργεια των αρχών ή άλλων που μπορούν να κερδίσουν καταγράφοντας το περιεχόμενο των συνομιλιών τους.

Η βασική αρχή αυτών των εφαρμογών είναι το «end-to-end encryption», δηλαδή η κρυπτογράφηση στη συσκευή του αποστολέα και η αποκρυπτογράφηση στη συσκευή του παραλήπτη. Κανείς στα ενδιάμεσα στάδια δεν μπορεί να αποκωδικοποιήσει το μήνυμα. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι και οι δύο να χρησιμοποιούν το ίδιο πρόγραμμα.

Οι εφαρμογές που ακολουθούν εφαρμόζουν αυτό το πρότυπο και, επιπλέον, είναι απλές στη χρήση. Οι περισσότερες είναι δωρεάν.

  • TEXTSECURE

Κατασκευασμένο για συσκευές με Android, είναι δημιούργημα των προγραμματιστών της ομάδας Open Whisper Systems που έχουν αναπτύξει ένα πρόγραμμα ανοιχτού κώδικα για ασφαλείς συνομιλίες. Το συγκεκριμένο app συνεργάζεται με το αντίστοιχο Signal για iOS.

  • SIGNAL

Επίσης από την Open Whisper Systems, λειτουργεί σε κινητά με iOS, συνεργάζεται με το TextSecure και εξασφαλίζει την απόρρητη επικοινωνία σας.

Λειτουργεί σε Android, iOS και Windows Phone. Διαθέτει δύο λειτουργίες: μία κανονικού chat που εφαρμόζει τα συνηθισμένα μέτρα ασφάλειας, και μία secret chat που κρυπτογραφεί τα πάντα.

  • SILENT TEXT

Δημιούργημα της εταιρείας Silent Circle που εξειδικεύεται στις ασφαλείς τηλεπικοινωνίες και που έχει κατασκευάσει το BlackPhone, το τηλέφωνο που διαφημίζεται ως απρόσβλητο από κάθε παραβίαση, ακόμα και από την NSA. Η εφαρμογή απαιτεί μηνιαία συνδρομή $9,99.

Ασφαλή μηνύματα που μπορούν να σταλούν σε προκαθορισμένη ώρα και έχουν και ώρα λήξης, καθώς και ασφαλείς πληρωμές Bitcoin μεταξύ των χρηστών του.

Προσφέρει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε ασφαλή chat rooms στα οποία έχουν πρόσβαση μόνο όσοι καλέσετε ή γνωρίζουν το όνομά του. Λειτουργεί σε iOS και σε desktop υπολογιστές.

Είναι βασισμένο στην αρχή του BitTorrent και αυτή είναι η βασική του διαφορά από τις άλλες εφαρμογές αφού δεν παρεμβάλλεται κανένας server μεταξύ των χρηστών και είναι αδύνατη κάθε καταγραφή. Διαθέσιμο σε alpha beta για Android

Πηγή: FORTUNEgreece.com,  άρθρο του Κώστα Φαρμάκη

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση