‘Ολοι Διαφορετικοί, ‘Ολοι ΙΣΟΙ

Η 21η Μαρτίου είναι η Διεθνής Ημέρα για την εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων και του Ρατσισμού.
” Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα.” / “Κάθε άτομο έχει δικαίωμα στη ζωή, την ελευθερία και την προσωπική του ασφάλεια.” (άρθρο 1 & 3 της Οικουμενικής Διακήρυξης για τα Ανθρώπινα Διακαιώματα )
Στη χώρα μας, με βάση το Σύνταγμα, εξασφαλίζεται στον καθένα το «δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας, εφόσον δεν προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβιάζει το Σύνταγμα ή τα χρηστά ήθη […]. Όλοι όσοι βρίσκονται στην Ελληνική Επικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας τους, χωρίς διάκριση εθνικότητας, φυλής, γλώσσας και θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων…» (άρθρο 5 §2 και 3 του Συντάγματος).

Το βίντεο που ακολουθεί δημιούργησε η ομάδα κατά του ρατσιμού του 1 ου Γυμνασίου Σητείας για την ευασθητοποίησης σε θέματα διαφορετικότητας και ρατσισμού. Υπεύθυνη καθηγήτρια προγράμματος : Περακάκη Έφη

2 σχόλια

    • paschalis στο 27/03/2013 στις 19:30

    ωραιο…κι εμεισ στο σχολειο στην πληροφορικη καναμε εργασια στο power point  για τον ρατσισμο….και επισησ και το μπλογκ πολυ ωραιο…..
     

    • Τάσα στο 25/03/2013 στις 21:35

    Ωραία βιντεάκια!!!!  Πολύ καλή η προσπάθεια του σχολείου να γυρίσει ενα βιντεο για το ρατσισμό. Θέλαμε κι εμεις να το κανουμε περσι αλλα δυστυχώς δεν έγινε τελικά…..

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση