«

»

Νοέ 27 2013

Εκτύπωσέ το Άρθρο

Αγωγή Υγείας και Περιβάλλοντος: Έκθεση και Προστασία από τις επικίνδυνες ουσίες.

book_1

Κατεβάστε το Βιβλίο

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που δραστηριοποιούνται σε προαιρετικά εκπαιδευτικά προγράμματα Αγωγής Υγείας, Αγωγής Καταναλωτή και Περιβαλλοντικής Αγωγής.

Στόχος του Υπουργείου Παιδείας μέσα από τα προγράμματα αυτά είναι η «αλλαγή στάσης και συμπεριφοράς των μαθητών, η ενίσχυση της υπευθυνότητας, της αυτοπεποίθησης, της προσωπικότητας και της ικανότητας του μαθητή για την υιοθέτηση θετικών τρόπων και στάσεων ζωής».

Ο στόχος αυτός μπορεί να επιτευχθεί από τους εκπαιδευτικούς εκείνους που βιώνουν την εκπαιδευτική διαδικασία μέσα από το διάλογο και οδηγούν τους μαθητές στην ανακάλυψη της γνώσης.

Το βιβλίο αυτό χωρίζεται σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος δίνονται γενικές γνώσεις για αγωγή υγείας και περιβάλλοντος ενώ στο δεύτερο παρουσιάζεται διδακτικό υλικό το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Συγγραφέας & Επιμέλεια Έκδοσης: Δημητρίου Αναστασία

 


 

book_2

Κατεβάστε το Βιβλίο

Από τότε που ο άνθρωπος κατασκεύασε το πρώτο μεταλλικό αντικείμενο μέχρι σήμερα που «σερφάρουμε» στο διαδίκτυο, η επιστήμη και η τεχνολογία έδωσαν στην ανθρωπότητα πολύτιμα υλικά αγαθά για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής.

Η παραγωγή των αγαθών αυτών γίνεται με τη χρήση χημικών ουσιών. Πολλές από αυτές «κατηγορούνται» ότι δημιουργούν κινδύνους για το φυσικό περιβάλλον, τα καταναλωτικά προϊόντα και κατά συνέπεια και για την υγεία μας.

«Το περιβάλλον ρυθμίζει την υγεία του ανθρώπου. Η ποιότητα του εδάφους, του νερού και του αέρα επιδρούν και καθορίζουν τελικά την υγεία του», υποστήριζε αιώνες πριν ο Ιπποκράτης.

Περιβάλλον είναι ο χώρος που μας «περιβάλλει»: το σπίτι μας, ο χώρος της δουλειάς μας, οι πόλεις μας. Οι ανθρώπινες δραστηριότητες επιδρούν θετικά ή αρνητικά στην ποιότητά του. Αυτή, με τη σειρά της, επιδρά θετικά ή αρνητικά στον άνθρωπο. Μια αλυσίδα, όπου ο κάθε κρίκος παίζει σημαντικό ρόλο στον κύκλο της ζωής.

Μέσα από το βιβλίο αυτό για τους μαθητές θα προσπαθήσουμε να ανακαλύψουμε τους κρίκους αυτής της αλυσίδας οι οποίοι σχετίζονται με τις χημικές ουσίες.

Συγγραφέας & Επιμέλεια Έκδοσης: Δημητρίου Αναστασία

 

Πηγή: ΕΛ.ΙΝ.Υ.ΑΕ (Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής & Ασφάλειας της Εργασίας)

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/dtampouris/archives/1011

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων