“The Lake” : Ευαισθητοποίηση των εφήβων σχετικά με τη σεξουαλική βία

please stopΤο βίντεο για την ευαισθητοποίηση των εφήβων με τίτλο “The Lake” σχετικά με τη σεξουαλική βία κατά των παιδιών από το σκηνοθέτη Roland Edzard  δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της Εκστρατείας ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ του Συμβουλίου της Ευρώπης ενάντια στη σεξουαλική βία κατά των παιδιών. www.assembly.coe.int/oneinfive/video

Ιδέα: Η Εύα έχει μόλις κακοποιηθεί σεξουαλικά από τον πατριό της. Κατά τη διάρκεια του πικνίκ αποπειράται να αυτοκτονήσει. Γίνεται πρόταση να σπάσει τη σιωπή της και να μιλήσει για την κακοποίηση.

Προσέγγιση: Στο δάσος, η Εύα, 13 χρόνων, κλαίει. Ένα αντρικό χέρι αγγίζει το μάγουλό της. Η Εύα κρύβει το πρόσωπό της. Ο άντρας την αγκαλιάζει, την παρηγορεί. Η Εύα σφίγγει τα δόντια της. Άντρας: «Μην το πεις στη μαμά σου… τσιμουδιά…».

Πληροφορίες: 1 στα 5 παιδιά στην Ευρώπη είναι θύμα κάποιας μορφής σεξουαλικής βίας. Υπολογίζεται ότι στο 70% με 85% των περιπτώσεων, ο δράστης είναι κάποιος που το παιδί γνωρίζει και εμπιστεύεται. Η σεξουαλική βία κατά των παιδιών μπορεί να πάρει πολλές μορφές: σεξουαλική κακοποίηση εντός του οικογενειακού κύκλου, παιδική πορνογραφία και πορνεία, σωματεμπορία, διαφθορά, άγρα μέσω διαδικτύου και σεξουαλική επίθεση από συνομηλίκους.

Πηγή: Youtube

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση