Etwinning 2018-2019: Cultural Bridges

Το 14ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας, στο πλαίσιο του προγράμματος ηλεκτρονικής αδελφοποίησης μεταξύ Ευρωπαϊκών σχολείων (eTwinning), υλοποιεί φέτος μια συνεργασία με τα σχολεία Ling Moor Primary Academy, Lincoln, U.K. και το Δημοτικό σχολείο της Αγίας Τριάδας, Καρδίτσα. Το πρόγραμμα eTwinning είναι μια Ευρωπαϊκή Δράση που προωθεί τη συνεργασία μεταξύ σχολείων μέσω της χρήσης των υπολογιστών και του Διαδικτύου. Υποστηρίζεται από έναν ιδιωτικό χώρο συνεργασίας στο Διαδίκτυο (Twinspace), όπου μαθητές και εκπαιδευτικοί επικοινωνούν και συνεργάζονται. Στο χώρο αυτό δεν έχει πρόσβαση κανείς άλλος εκτός από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων που συμμετέχουν στη συνεργασία.

Ο τίτλος της φετινής μας συνεργασίας: Cultural Bridges (Γέφυρες Πολιτισμού)

Στόχος της είναι να αποκτήσουν οι μαθητές γνώσεις και δεξιότητες για να επικοινωνήσουν και να συνεργαστούν με μαθητές άλλων σχολείων και άλλων χωρών, να γνωρίσουν τον πολιτισμό τους, να έρθουν σε επαφή με παιδιά με έναν ίσως διαφορετικό τρόπο ζωής αποδεχόμενα έτσι καλύτερα και τη διαφορετικότητα. Παράλληλα, θα βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στα αγγλικά και στη χρήση των υπολογιστών και του Διαδικτύου.

Το πρόγραμμα υλοποιείται κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου στο πλαίσιο του μαθήματος των αγγλικών. Συμμετέχουν σ’ αυτό τα Δ1 και Δ2 τμήματα του σχολείου μας και υπεύθυνες εκπαιδευτικοί είναι η κα Ρουβολή Δήμητρα, ΠΕ06, και η κα Βαβούρη Βασιλική, ΠΕ06. Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2019 και θα ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Απρίλιο-Μάιο.

Στα πλαίσια του προγράμματος etwinning με θέμα “Cultural Bridges” (Γέφυρες Πολιτισμού) πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21/03/2019 τηλεδιάσκεψη μεταξύ της Δ’ τάξης του σχολείου μας και της αντίστοιχης τάξης από το σχολείο Ling Moor Primary Academy, U.K. Οι μαθητές συστήθηκαν, μίλησαν για τα χόμπι τους, την αγαπημένη τους μουσική και τους αγαπημένους τους τραγουδιστές και τραγουδίστριες. Επίσης, αντάλλαξαν ερωτήσεις για τη λειτουργία των σχολείων τους, όπως για την ώρα έναρξης και λήξης των μαθημάτων καθώς και για το ποια μαθήματα προτιμούν. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε στους μαθητές από το έτερο σχολείο το γεγονός ότι οι μαθητές στην Ελλάδα δεν φοράνε στολή!

Η όλη διαδικασία ήταν μια πολύ ευχάριστη εμπειρία που μαθητές και καθηγητές απολαύσανε!!!

  

Σήμερα Παρασκευή 5/04/2019 λάβαμε τις πασχαλινές μας κάρτες από τους νέους φίλους μας στην Αγγλία. Τους ευχαριστούμε πολύ. Είναι υπέροχες!!!

     

Συγχρόνως στείλαμε και τις δικές μας πασχαλινέςκάρτες

                      

 

Τα παιδιά της Δ τάξης παρουσίασαν κάποιες από τις δραστηριότητες που υλοποίησαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος etwinning «Cultural Bridges» σε ένα πίνακα ανακοινώσεων στο διάδρομο του σχολείου:

  • Ζωγραφιές για safer internet (ασφαλέστερη πλοήγηση στο διαδίκτυο)
  •  Ζωγραφιές για συμμετοχή στο διαγωνισμό για να γίνει το λογότυπο του προγράμματος
  • Πασχαλινές κάρτες
  • Τηλεδιασκέψεις
  •  Παραδοσιακές συνταγές
  •  Ήθη και έθιμα
  •  Σύντομα quiz με ερωτήσεις που αφορούν στις δύο εμπλεκόμενες χώρες
  •  Μικρό λεξικό με βασικές φράσεις στα Αγγλικά και Ελληνικά