Etwinning 2020-2021: English Game Experts

bb9653ad6_opt

Το 7ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας, στο πλαίσιο του προγράμματος ηλεκτρονικής αδελφοποίησης μεταξύ Ευρωπαϊκών σχολείων (eTwinning), υλοποίησε τη φετινή σχολική χρονιά (2020-2021) μια συνεργασία με άλλα Ευρωπαϊκά σχολεία (15 σχολεία από 7 διαφορετικές χώρες).

 

Το πρόγραμμα eTwinning είναι μια Ευρωπαϊκή Δράση που προωθεί τη συνεργασία μεταξύ σχολείων μέσω της χρήσης των υπολογιστών και του Διαδικτύου. Υποστηρίζεται από έναν ιδιωτικό χώρο συνεργασίας στο Διαδίκτυο (Twinspace), όπου μαθητές και εκπαιδευτικοί επικοινωνούν και συνεργάζονται. Στο χώρο αυτό δεν έχει πρόσβαση κανείς άλλος εκτός από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων που συμμετέχουν στη συνεργασία.

Ο τίτλος της φετινής μας συνεργασίας:

English Game Experts!

Στόχος του προγράμματος ήταν η ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για μάθηση μέσω της υιοθέτησης μιας παιγνιώδους προσέγγισης και η βελτίωση των επικοινωνιακών τους δεξιοτήτων στα αγγλικά, αφού τα αγγλικά αποτέλεσαν το βασικό μέσο επικοινωνίας. Παράλληλα, οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με μαθητές από άλλες χώρες και γνώρισαν στοιχεία από άλλες κουλτούρες. Πιο συγκεκριμένα οι μαθητές ασχολήθηκαν με θέματα όπως

  • Χώρες και εθνικότητες
  • Δημοκρατία και σεβασμός των δικαιωμάτων του παιδιού
  • Χρόνος
  • Φύση- καιρικές συνθήκες- περιβάλλον

Τέλος, οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους όσο αφορά στη χρήση των υπολογιστών και του Διαδικτύου και να έρθουν σε επαφή αλλά και να χρησιμοποιήσουν οι ίδιοι Web 2 εργαλεία για να παίξουν παιχνίδια και να γράψουν σε συνεργατικούς τοίχους.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου στο πλαίσιο του μαθήματος των αγγλικών. Συμμετείχε σ’ αυτό το ΣΤ1 τμήμα του σχολείου με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κα Ρουβολή Δήμητρα, ΠΕ06. Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2020 με στόχο να ολοκληρωθεί τέλη Φεβρουαρίου 2021 και ήταν έτσι διαμορφωμένο ώστε να μπορεί να συνεχίσει και στην εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση.

Ενδεικτικά κάποιες από τις δραστηριότητες μας:

Τέλος, με τη βοήθεια του διευθυντή του σχολείου μας, τον κο Κάμπα Αλέξανδρο, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά,  μπορέσαμε να τυπώσουμε το ημερολόγιο που φτιάξαμε μέσα στο πλαίσιο του προγράμματος, ένα αντίτυπο για κάθε μαθητή!

https://www.canva.com/design/DAEPkZ6Kzq4/pEdSEBUpBesill6gnZbhaw/view?utm_content=DAEPkZ6Kzq4&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=homepage_design_menu

Ελπίζουμε σε μια νέα μελλοντική συνεργασία και με άλλα Ευρωπαϊκά σχολεία! Ευχαριστώ όλα τα παιδιά για τη συνεργασία και τη βοήθειά τους!!!