Different, but Equal – Διαφορετικοί, αλλά Ίσοι (2025-2026)
Το “Different, but Equal” είναι ένα eTwinning έργο που υλοποιήθηκε τη σχολική χρονιά 2025-2026 με τους μαθητές των Δ’ και Ε’ τάξεων του σχολείου μας σε συνεργασία με σχολεία από την Τουρκία, τη Ρουμανία, την Ιταλία και την Πολωνία. Σχεδιάστηκε με σκοπό να προάγει την ισότητα, την ένταξη, τη διαφορετικότητα και τον αμοιβαίο σεβασμό μέσα από δημιουργικές και συνεργατικές δραστηριότητες.
Το σχολείο μας συμμετείχε στο έργο στο πλαίσιο του μαθήματος των Αγγλικών, με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την Ευτυχία Γεομέλου, προσφέροντας στους μαθητές τη δυνατότητα για βιωματική εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας μέσα από αυθεντικές επικοινωνιακές εμπειρίες και συνεργασία με μαθητές από άλλες χώρες. Παράλληλα, το έργο συνδέθηκε με το σχέδιο δράσης του σχολείου μας για την προαγωγή της ισότητας, του σεβασμού και της αποδοχής, συμβάλλοντας στη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των μαθητών και στην καλλιέργεια ενός θετικού και συμπεριληπτικού σχολικού κλίματος.
Στον παρακάτω σύνδεσμο, το ψηφιακό βιβλίο (e-book) είναι γεμάτο με τις όμορφες στιγμές του έργου μας! Εδώ θα βρείτε τις δραστηριότητες, τα αποτελέσματα και τις δημιουργικές εργασίες των μαθητών μας, που δείχνουν τη χαρά της συνεργασίας και της μάθησης!
ΣΕ ΨΗΦΙΑΚΟ ΒΙΒΛΙΟ:
https://read.bookcreator.com/gQgypN2ZiegORx699yDeJy3yShx1/Ov5MNTB3Qj-AqXGcKtk0OQ
ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ:
https://canva.link/2xvrj8x21godnt9
VOICES FOR CHANGE – OUR PROJECT REPORT
e-Twinning, 2024-2025
Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε μια συνοπτική παρουσίαση του έργου:
Voices for Change- Με Μια Ματιά!
Δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο βίντεο με τις βασικές στιγμές και δράσεις του Voices for Change.
Εθνική ετικέτα ποιότητας για ευρωπαϊκό έργο e-Twinning
Με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια ανακοινώνουμε ότι, για τρίτη συνεχόμενη σχολική χρονιά, μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας τιμήθηκαν με την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας για τη συμμετοχή τους σε ευρωπαϊκό έργο eTwinning. Τη φετινή διάκριση κατέκτησε η Στ΄ τάξη, η οποία κατά το σχολικό έτος 2024-25 υλοποίησε το έργο Voices for Change σε συνεργασία με σχολεία από την Ισπανία, τη Ρουμανία και το Αζερμπαϊτζάν. Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την αξιόλογη προσπάθειά τους!
Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας για το έργο “ Voices for Change”
‘New Friends Around Europe’ (e-Twinning 2023-24, Δ’ τάξη)
Οι δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχαν τα παιδιά παρουσιάζονται αναλυτικά σε ηλεκτρονικό πολυμεσικό βιβλίο στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://read.bookcreator.com/gQgypN2ZiegORx699yDeJy3yShx1/VGFwLkVKRS-UNCaZ8c_2PA

‘ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΜΑΖΙ’ (ΕΛΛΑΔΑ-ΙΣΠΑΝΙΑ)
Οι δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχαν τα παιδιά παρουσιάζονται σε ηλεκτρονικό πολυμεσικό βιβλίο στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://read.bookcreator.com/gQgypN2ZiegORx699yDeJy3yShx1/976f14GHTqqy03lfZiSHBA
E–TWINNING ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, 2021-2022
Συγκεντρωτικές παρουσιάσεις των προγραμμάτων e-Twinning που υλοποιήθηκαν στο σχολείο μας κατά το σχολικό έτος 2021-2022:
- Οι μαθητές των τάξεων Γ1’, Γ2’ και Στ’ συμμετείχαν στο πρόγραμμα “The Rights Beyond the Sea” (Δικαιώματα Πέρα από τη Θάλασσα) με σχολεία από Βέλγιο, Ιταλία, Ισπανία και Τουρκία με υπεύθυνη εκπαιδευτικό τη Γεομέλου Ευτυχία.
Επιλέξτε τον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε την παρουσίαση των δραστηριοτήτων:
https://sway.office.com/vVFq7cJjAvwyaZvp?ref=Link
- Οι μαθητές των τάξεων Δ’ και Ε’ Δημοτικού συμμετείχαν στο πρόγραμμα e–Twinning με τίτλο “Culture–History–Tradition” (Πολιτισμός-Ιστορία-Παράδοση), το οποίο υλοποιήθηκε σε συνεργασία με σχολεία από την Αρμενία, την Τουρκία και την Ισπανία με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς τη Γεομέλου Ευτυχία και Υψηλάντη Υπατία.
Επιλέξτε τον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε την παρουσίαση των δραστηριοτήτων:
https://sway.office.com/mYDhRkaNYNEqvKWN?ref=Link
- Οι μαθητές των τάξεων Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού συμμετείχαν στο πρόγραμμα e-Τwinning με τίτλο: “Friends Beyond Borders” (Φίλοι Πέρα από τα Σύνορα), το οποίο υλοποιήθηκε σε συνεργασία με σχολεία από Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία, Ρουμανία, Ιορδανία, Ισπανία και Τουρκία με υπεύθυνη εκπαιδευτικό τη Γεομέλου Ευτυχία.
Επιλέξτε τον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε την παρουσίαση των σχετικών δραστηριοτήτων:
https://sway.office.com/Hz6oGCS6Vs6lx4H9?ref=Link
- Οι μαθητές της Γ1’ τάξης συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Χριστουγεννιάτικες κάρτες και Ευχές» με το 25ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, το 19ο Νηπιαγωγείο Λάρισας και το Νηπιαγωγείο Αβάτου Ξάνθης με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς την Κυριαζή Ιφιγένεια και Φραγκομίχαλου Χριστίνα. Οι μαθητές δημιούργησαν κάρτες, ζωγραφιές, κολλάζ και κατασκευές τα οποία μοιράστηκαν με τα άλλα σχολεία στο Twinspace.
- Οι μαθητές της Β’ τάξης συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Παραμύθι…ν ’αρχινήσει» με τo Nηπιαγωγείο Μανταίνας Ξάνθης, 19ο Νηπιαγωγείο Λάρισας και 2ο Δ.Σ. Κρύας Βρύσης ,με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την Τσατσαρώνη Καλλιόπη σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό Θεατρικής Αγωγής Τζήκα Μαρία και τον εκπαιδευτικό Μουσικής Βλάχο Σωτήρη. Οι μαθητές/-τριες συμμετείχαν στη συνεργατική πολυμεσική δημιουργία ενός παραμυθιού, το οποίο παρουσιάστηκε σε ηλεκτρονικό βιβλίο: https://read.bookcreator.com/QOGFF3MdnLPsWMHKFEcphJa00Oa2/FhRNvawKS2GjderuGK3zsw,
“padlet”: https://padlet.com/eleni_papatheodorou/bd7d81q26dl44dxv
και βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=676Dug84zsw .
Επίσης, πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακές συναντήσεις των εμπλεκόμενων εκπαιδευτικών και μαθητών στην πλατφόρμα ‘Twinspace’ (18-05-22 και 26-05-22 ) με σκοπό την αλληλεπίδραση και αποτίμηση του έργου.
Οι εντυπώσεις των παιδιών από τo φετινό τους e-Twinning ταξίδι …πέρα από τους τοίχους της τάξης!
Τα παιδιά κάθε σχολείου αποχαιρέτησαν τους διαδικτυακούς τους φίλους με ένα τραγούδι και πολλές ευχές για ένα καλό καλοκαίρι!



















Πρόσφατα σχόλια