Ανακύκλωσης Συνέχεια

Στην επόμενη φάση του προγράμματος οι μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα συγκκέντρωσαν ανακυκλώσιμα απορρίματα στο σχολείο και στις 18 Μαΐου 2012

τα απρρίμματα αυτά μετρήθηκαν και τοποθετήθηκαν στους κάδους ανακύκλωσης.

Στην τρίτη φάση του προγράμματος οι μαθητές κατασεκύασαν τη μακέτα του σχολείου με ανακυκλώσιμα υλικά. Τα σχολικά κτίρια κατασκευάστηκαν από χάρτινες συσκευασίες γάλακτος και τα δέντρα και οι μπασκέτες από εδημερίδα. Τα στεφάνια στις μπασκέτες είναι από κάτω μέρος από το καπάκι του μπουκαλιού νερού.

Σχετικά με ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΙΒΛΟΥ ΝΑΞΟΥ

Ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Βίβλου Νάξου δηλώνουμε ότι το όραμά μας για ένα καλύτερο σχολείο είναι ουσιαστικά ένα σχολείο αειφόρο στη λειτουργίας του, στο πνεύμα και στη φιλοσοφία του. Αυτό για εμάς σημαίνει ότι όλοι, θα εργαστούμε συλλογικά και αρμονικά μαζί με τους μαθητές και τις μαθήτριες μας, με τους γονείς, με όλους τους παράγοντες της σχολικής μας κοινότητας, προκειμένου να κάνουμε τη λειτουργία του σχολείου καλύτερη, ώστε να μετατραπεί σε σε χώρο δημιουργίας και αειφορικής λειτουργίας.
Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας οι μαθητές/τριές μας θα έχουν την ευκαιρία να εξοπλιστούν με γνώσεις, να αποκτήσουν στάσεις που θα τους βοηθούν και στην ενήλική τους ζωή, να γίνουν υπεύθυνοι πολίτες οι οποίοι θα ζουν και θα δραστηριοποιούνται σκεπτόμενοι όλους τους ανθρώπους αποκτώντας αειφορική νοοτροπία.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Σχολικά Προγράμματα - Δραστηριότητες. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση