Πρόγραμμα Ανακύκλωσης: Δώσε μου μια … δεύτερη ευκαιρία

Το σχολείο μας στα πλαίσια των Σχολικών δραστηριοτήτων που υλοποιεί για τη σχολική χρονιά 2011-12, συμμετέχει και στο πιλοτικό πρόγραμμα του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτχνείου, με τίτλο Μικροί Πολίτες – Μεγάλα Έργα, Ανακύκλωση Τώρα!!!

Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού οι μαθητές και οι μαθήτριες των Γ, Δ, Ε και ΣΤ τάξεων του Σχολείου μας δέχτηκαν στις 26 Απριλίου 2012 την επίσκεψη των καθηγητών – συνεργατών του Δήμου:

Δρ. Ε. Παυλάτου

Δ. Τσούκλερη

Δρ. Π. Σχοινά

Οι μαθητές παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την παρουσίαση του προγράμματος Ανακύκλωσης Απορριμμάτων και συμμετείχαν με μεγ’άλο ενδιαφέρον σε δημιουργικές δραστηριότητες.

Η πρώτη μας αυτή επαφή ολοκληρώθηκε με την υπόσχεση, πως ο δήμος θα μας προμηθεύσει με κάδους ανακύκλωσης.

Σχετικά με ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΙΒΛΟΥ ΝΑΞΟΥ

Ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Βίβλου Νάξου δηλώνουμε ότι το όραμά μας για ένα καλύτερο σχολείο είναι ουσιαστικά ένα σχολείο αειφόρο στη λειτουργίας του, στο πνεύμα και στη φιλοσοφία του. Αυτό για εμάς σημαίνει ότι όλοι, θα εργαστούμε συλλογικά και αρμονικά μαζί με τους μαθητές και τις μαθήτριες μας, με τους γονείς, με όλους τους παράγοντες της σχολικής μας κοινότητας, προκειμένου να κάνουμε τη λειτουργία του σχολείου καλύτερη, ώστε να μετατραπεί σε σε χώρο δημιουργίας και αειφορικής λειτουργίας.
Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας οι μαθητές/τριές μας θα έχουν την ευκαιρία να εξοπλιστούν με γνώσεις, να αποκτήσουν στάσεις που θα τους βοηθούν και στην ενήλική τους ζωή, να γίνουν υπεύθυνοι πολίτες οι οποίοι θα ζουν και θα δραστηριοποιούνται σκεπτόμενοι όλους τους ανθρώπους αποκτώντας αειφορική νοοτροπία.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Σχολικά Προγράμματα - Δραστηριότητες. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση