~ μαζί θα εξερευνήσουμε τον κόσμο~

cropped 1652431201884

Μήνας: Φεβρουάριος 2025 Σελίδα 1 από 2

ΕΚΘΕΣΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΤΗ Β’ ΤΑΞΗ

Με αφορμή το μάθημα της Γλώσσας, από τις 10 έως τις 14 Φεβρουαρίου λειτούργησε εντός της Β’ τάξης Λαογραφικό Μουσείο με αντικείμενα και εργαλεία που έφεραν τα παιδιά από το σπίτι τους.

Όλες οι τάξεις του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να δουν και να ακούσουν την ιστορία και την χρησιμότητα αυτών των αντικειμένων.


1000018439

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ 2025

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας προσέφερε, για ακόμη μια φορά, τις βασιλόπιτες για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, γεμίζοντες τις αίθουσες με χαμόγελα και χαρούμενες στιγμές. Οι τυχεροί που βρήκαν το φλουρί κέρδισαν ένα όμορφο δώρο-έκπληξη.

Τους ευχαριστούμε θερμά!

 

1738919928111

Συμμετοχή του σχολείου μας στις εκδηλώσεις για την επέτειο της άφιξης και της ορκωμοσίας του Ιωάννη Καποδίστρια στην Αίγινα

Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2025 η σημαία και οι παραστάτες του σχολείου μας συνοδευόμενοι από την διευθύντρια κα Δήμητρα Σελαλμαζίδη παρευρέθηκαν στη δοξολόγια για την επέτειο της άφιξης και της ορκωμοσίας του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια στην Αίγινα καθώς και στην κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του.

 

Θεατρικές παραστάσεις που παρακολούθησε το σχολείο μας

Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2024 το σχολείο μας είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει  την θεατρική παράσταση με τίτλο “Το πνεύμα των Χριστουγέννων” και την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2025 την θεατρική παράσταση “ΣΟΚΟΛΑΤΑ” στον κινηματογράφο Τιτίνα στην Αίγινα.

20250121 112132

Χριστουγεννιάτικες “Χιονόμπαλες”

Οι μαθητές της Β΄τάξης έφτιαξαν στη κουζίνα του σχολείου χριστουγεννιάτικες χιονόμπαλες και τις μοιράστηκαν με όλους τους μαθητές του σχολείου.

 

 

Συμμετοχή στον Διαγωνισμό του Προγράμματος Αστέρι της Ευχής: “Σχεδίασε το Αστέρι σου”

Τα παιδιά της Β’, Γ΄και Δ’ τάξης συνεργάστηκαν μεταξύ τους και με την εικαστικό του σχολείου μας κα. Αφροδίτη Σαρταμπάκου δημιούργησαν την αφίσα που θα σταλεί στο διαγωνισμό ζωγραφικής “Σχεδίασε το αστέρι σου” του Προγράμματος Αστέρι της Ευχής του “Make a wish”.

1738919928149

1738919928129

Συγκέντρωση φαρμάκων και υγειονομικού υλικού για το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Αίγινας

Αγαπητοί μας γονείς,

Το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Αίγινας ζήτησε τη βοήθεια μας για να συνεχίσει να βοηθά ευάλωτους συμπολίτες μας. Συγκεκριμένα, υπάρχει ανάγκη για τα παρακάτω είδη:

  • Παυσίπονα για ενήλικες και παιδιά (DEPON, PANADOL, ALGOFREN, BRUFEN)
  • Είδη Πρώτων Βοηθειών: Οινόπνευμα, βαμβάκι, BETADINE, γάζες, γάντια και έμπλαστρα
  • Βρεφικά είδη: Μωρομάντηλα, αφρόλουτρα

Τα παρακάτω είδη θα συγκεντρωθούν στο σχολείο μας και θα δοθούν στους υπεύθυνους από τους μαθητές μας.

ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας επισκέφτηκαν τα καταστήματα και τα σπίτια του Βαθέος και της Σουβάλας προκειμένου να τραγουδήσουν τα κάλαντα και να ανταλλάξουν ευχές για Καλά Χριστούγεννα!

1738919928177

1739258977661

IMG 3368

IMG 3369 1

IMG 3275

1739258977715

“Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟΥ”: ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ

Τα πιο περιζήτητα γλυκά των εορτών, οι αφράτοι κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα έχουν πόλεμο. Τον πόλεμο της βιτρίνας! Ποιος θα έχει την καλύτερη θέση στην πιατέλα και στο γιορτινό τραπέζι;

Μέσα από πολλές περιπέτοιες οι δυο αργηγοί συμφιλιώνονται, μεταφέροντας στους θεατές το μήνυμα των Χριστουγέννων για ειρήνη και αγάπη.

Μια χριστουγεννιάτικη παράσταση από τους μαθητές  και τις μαθήτριες της Α΄ και Β΄τάξης  του σχολείου μας, βασισμένη στο βιβλίο του Κυριάκου Χαρίτου

“ΦΟΝ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΟΜΗ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΗ”.

 

ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 2024

Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η γιορτή για την επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου από τους μαθητές της Γ΄και Δ΄τάξης  του σχολείου μας. Η γιορτή αποτελούνταν από ποιήματα, τραγούδια και αποσπάσματα που αφηγήθηκαν οι μαθητές , τιμώντας όλους εκείνους που οραματίστηκαν μια άλλη Ελλάδα. Τέλος, δημιούργησαν την λέξη “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ¨ γράφοντας την σε ένα λευκό πανό προκειμένου να μας τονίσουν την αξία της.

 

 

 

Σελίδα 1 από 2

Υποστηριζόμενο από blogs.sch.gr & Θέμα βασισμένο στο Lovecraft από τον Anders Norén

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση