Εγγραφή μαθητών στην Α΄ τάξη του Δημ. Σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Για την καλύτερη κι έγκαιρη ενημέρωσή σας για την διαδικασία εγγραφής των παιδιών σας στο Δημοτικό Σχολείο, σας γνωρίζουμε τα παρακάτω:

Στην Α΄ τάξη εγγράφονται  όσοι μαθητές γεννήθηκαν από την

1-1-2018 έως και 31-12-2018.

Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν το διάστημα από: 1 έως 20 Μαρτίου 2024. Εγγραφές μετά την 20η Μαρτίου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

                 Για την εγγραφή στην Α΄ τάξη απαιτούνται:

  1. Πιστοποιητικό γέννησης, (δεν απαιτείται η προσκόμιση του από τους γονείς, αλλά αναζητείται από το σχολείο μέσω του πληροφοριακού συστήματος my school).
  2. Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του μαθητή, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.
  3. Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.)
  4. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή. (π.χ λογαριασμός ΔΕΚΟ ή μισθωτήριο οικίας)
  5. Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου και Πιστοποιητικό Φοίτησης Νηπιαγωγείου για την εγγραφή στο Δημοτικό.

6) Αίτηση που θα συμπληρωθεί στο Δημοτικό Σχολείο.

                     Τηλέφωνο σχολείου :2892051391

Οι εγγραφές θα γίνονται καθημερινά από τις: 10:00πμ έως 12:30μμ

Τυμπάκι,29-02-2024

Ο Διευθυντής του Σχολείου

 

Γιαννακάκης  Φραγκίσκος

ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ Α ΤΑΞΗ 2022 2023



Λήψη αρχείου

Διάκριση μαθητή του 2ου Δημ.Σχολείου Τυμπακίου στο 17ο Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά»

Πολλά συγχαρητήρια στο μαθητή της ΣΤ΄ τάξης  του σχολείου μας, Βασίλειο Τρουλλινάκη, για τη διάκρισή του στο 17ο Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά» που υλοποιείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Η τελετή Βράβευσης πραγματοποιήθηκε στο Μεσογειακό Πανεπιστήμιο Κρήτης την Κυριακή 11-02-2024 και η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαίτερα συγκινητική. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν γονείς κι εκπαιδευτικοί των διακριθέντων μαθητών.

Του ευχόμαστε καλή πρόοδο και πάντα επιτυχίες στη ζωή του!


Τυμπάκι, 12-02-2024      Ο Σύλλογος διδασκόντων του Σχολείου.

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Τυμπακίου

Την Τρίτη 6/2/24 οι μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας με την εκπαιδευτικό ΠΕ86 κα ΣερεμετίδουΈμη παρακολούθησαν τη διαδικτυακή εκδήλωση για ένα ασφαλέστερο διαδίκτυο για όλους .

Μέσα από παρουσίαση και δραστηριότητα ενημερώθηκαν για το πως μπορούν να συμπεριφέρονται με ευγένεια και αλληλεγγύη στο διαδίκτυο!

 

                                    Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2024

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο Insafe/INHOPE με την υποστήριξη της Κομισιόν, με σκοπό να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους. Τη δεύτερη μέρα της δεύτερης εβδομάδας του δεύτερου μήνα κάθε χρόνο, κατά τον εορτασμό της ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, χιλιάδες άνθρωποι ενώνονται για να αφυπνίσουν σε θέματα σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και δράσεις παγκοσμίως!

ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΑΡΧΙΚΗΙΝΤΕΡΝΕΤ 1ΙΝΤΕΡΝΕΤ 2ΙΝΤΕΡΝΕΤ 3

Παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης : «Ο κατά Φαντασίαν ασθενής » .

Την Τετάρτη  07-2-2024 στο σχολείο μας  μαθητές και εκπαιδευτικοί παρακολουθήσαμε τη θεατρική ομάδα  ‘’Σβούρα” και τον Γιάννη Πανταγιά που μας παρουσίασαν το τελευταίο έργο του Μολιέρου : «Ο κατά Φαντασίαν ασθενής ».

 

Μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν με τα καμώματα και τις υπερβολές του Αργκάν που πίστευε ότι πάσχει από αναρίθμητες  ασθένειες , με τις έξυπνες ατάκες αλλά και με τις καταπληκτικές ερμηνείες όλων  των ηθοποιών με αποτέλεσμα η παράσταση  να προσφέρει  άφθονο γέλιο σε μαθητές και σε εκπαιδευτικούς.

 

                             Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της παράστασης

Τυμπάκι,7-2-2024                                                 Ο Διευθυντής του Σχολείου

 

                                                                            ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ   

σχολειο 3 ΠΑΝΤΑΓΙΑΣ 2ΠΑΝΤΑΓΙΑΣ 3

ΠΑΝΤΑΓΙΑ 1ΠΑΝΤΑΓΙΑΣ 4

Η Τροχαία στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Τυμπακίου

Την Τρίτη 23-01-2024, οι εκπαιδευτικοί και  μαθητές των Α΄- ΣΤ΄ τάξεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Τυμπακίου είχαν τη χαρά να υποδεχτούν εκπροσώπους της Τροχαίας από το Α.Τ Φαιστού του Δήμου Φαιστού που τους ενημέρωσαν για την Οδική Ασφάλεια.

Με επικεφαλής τον υπαστυνόμο  Α΄ κ.Ευάγγελο Τζωρτζακάκη η ομάδα  ενημέρωσης  αποτελούνταν από:

Α)την Υπαστυνόμο Β΄   κα Δασκαλάκη Πελαγία

Β)τον Υπαρχιφύλακα κ.Παπαδάκη Ιωάννη

Γ) τον Ειδικό Φρουρό κ.Γουρλεμάκη Φανούριο

 

εισήλθαν με ένα όχημα και με μία μοτοσυκλέτα της Ελληνικής Αστυνομίας , με τις σειρήνες να ηχούν και να αναβοσβήνουν οι φάροι τους τα οποία   στάθμευσαν στο προαύλιο του σχολείου μας   και περικυκλώθηκαν από τους μαθητές μας του σχολείου μας.

Στη συνέχεια  οι αστυνομικοί της τροχαίας κάλεσαν τους μαθητές στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας για να δείξουν  και να εξηγήσουν με παραδείγματα την ασφαλή συμπεριφορά  και κυκλοφορία.

Ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις με βιντεάκια και επιδείξεις βοήθησαν τους μαθητές μας  να καταλάβουν πώς φερόμαστε σωστά ως πεζοί, ως επιβάτες και ως οδηγοί. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στους κανόνες του Κώδικα Οδικής  Κυκλοφορίας (ΚΟΚ), στις πινακίδες που ρυθμίζουν την κυκλοφορία , για τους φωτεινούς σηματοδότες(φανάρια), για τη χρήση κράνους και για τη χρήση της ζώνης ασφαλείας.

Στο τέλοςτης παρουσίασης οι μαθητές όλων των τάξεων πήγαν στα οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας , ήχησαν τις σειρήνες ,είδαν τους ασυρμάτους και θαύμασαν τον εξοπλισμό της Τροχαίας.

Εκ μέρους των μαθητών και των εκπαιδευτικών του σχολείου μας  εκφράζω τις θερμές μας ευχαριστίες στον κ.Διοικητή του Α.Τ Φαιστού,κ.Καρανδινό Εμμανουήλ  και στους ανωτέρω αστυνομικούς για την ενημέρωση που μας πρόσφεραν.

Τις επόμενες μέρες οι μαθητές όλων των τάξεων συζήτησαν με τους εκπαιδευτικούς τους  γι αυτήν την ενημέρωση που είχαν κι ζωγράφισαν και αποτύπωσαν  τους κανόνες  για την ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.

209208210211212205206207204 β