Εορτασμός της επετείου της 25ης Μαρτίου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Τυμπακίου

Σήμερα Παρασκευή, 24.3.2023, το σχολείο μας γιόρτασε την 202η επέτειο της Επανάστασης του 1821. Την γιορτή ανέλαβαν να παρουσιάσουν η Ε’ και η ΣΤ’ με τη βοήθεια των δασκάλων τους.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες μας μίλησαν για την επανάσταση, για τους ήρωες της και τα όπλα τους. Απήγγειλαν ποιήματα ταιριαστά με το πνεύμα της γιορτής και τραγούδησαν και χόρεψαν τραγούδια αφιερωμένα στην επανάσταση. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η αναπαράσταση του χορού του Ζαλόγγου από τις μαθήτριες των δύο τάξεων.

 Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες μας, καθώς και σε όλο το προσωπικό του σχολείου που συνέβαλε στην επιτυχία της φετινής μας γιορτής!

 

Τυμπάκι,24-03-2023

Ο Διευθυντής του Σχολείου

ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ

25 μαρτιου 625μαρτιου 125 μαρτιου 4

Επίσκεψη του Κλιμακίου Μοιρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου στο σχολείο μας

Την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023 μια μικρή έκπληξη περίμενε τους μαθητές του σχολείου μας.

Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο  Μοιρών, ανταποκρινόμενο στο αίτημά μας, επισκέφτηκε το Σχολείο μας κι ενημέρωσε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για θέματα αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών:  πυρκαγιά  σε δάση και σε σπίτια ,σε πλημμύρες ,σε τροχαία  ατυχήματα, σε διασώσεις αγνοούμενων  κ.α.

Πραγματοποιήθηκε μια εξαιρετική παρουσίαση για τους τρόπους πρόληψης της πυρκαγιάς  σε όλους τους χώρους , έγιναν πολλές ερωτήσεις από τους μαθητές και  απαντήθηκαν όλες από τον Ανθυποπυραγό κ.Βαρδάκη.

Στη συνέχεια οι πυροσβέστες αφού  παρουσίασαν τον εξοπλισμό του πυρ.οχήματος  έκαναν επίδειξη κατάσβεσης πυρκαγιάς στο προαύλιο του Σχολείου, όπου πήραν μέρος όλοι οι μαθητές μας. Φόρεσαν το κράνος κι έκαναν χρήση της πυροσβεστικής μάνικας, σβήνοντας μια εικονική εστία φωτιάς.

Το σχολείο μας ευχαριστεί θερμά το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Μοιρών, το Διοικητή του Ανθυποπυραγό κ. Ταβερναράκη Τίτο    και τους:

 τον Ανθυποπυραγό Βαρδάκη Νικόλαο

τον Αρχιπυροσβέστη Κυραλάκη Γεώργιο     

τον Υπαρχιπυροσβέστη Τσιτερή Νεκτάριο

και   γενικότερα όλο το Πυροσβεστικό Σώμα για την κοινωνική προσφορά τους και εύχεται καλή δύναμη στο δύσκολο και σημαντικό έργο τους.

Τυμπάκι,22-3-2023

Ο Διευθυντής του Σχολείου

ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ

1 35

Παράταση εγγραφών σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία της χώρας για το σχολικό έτος 2023-24



Λήψη αρχείου

Δελτίο Τύπου από τη Διεύθυνση Π.Ε Ηρακλείου για εξετάσεις ενηλίκων σχετικά με την απόκτηση τίτλου σπουδών Δημοτικού Σχολείου



Λήψη αρχείου

Η εκπαιδευτικός και συγγραφέας κα Μαυρουδή Μαρία στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Τυμπακίου.

1                                 2

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του σχολείου  μας επιδόθηκαν σήμερα Παρασκευή,17-03-2023, στις συγγραφικές τους ικανότητες μετά από την ενθάρρυνση της εκπαιδευτικού κυρίας Μαυρουδή Μαρίας η οποία  επισκέφτηκε το σχολείο μας για να  παρουσιάσει το βιβλίο  με τις μαντινάδες που έχει γράψει.

Η κυρία Μαρία  αφού εξήγησε στα παιδιά κάποιες βασικές τεχνικές που συνοδεύουν το όμορφο αυτό δεκαπεντασύλλαβο ποίημα της Κρήτης , έδωσε το κίνητρο στα παιδιά να γίνουν μικροί μαντιναδολόγοι και να τελειώσουν  το παρακάτω δίστιχο δημιουργώντας τη δική τους μαντινάδα: Έχω ένα παράπονο και θα το πω στη μοίρα…

Τα παιδιά σκέφτηκαν,  έγραψαν και για πρώτη απόπειρα, τα αποτελέσματα ήταν πολύ ενθαρρυντικά. Φεύγοντας η κυρία Μαρία ευχαρίστησε τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς τους, συμβουλεύοντάς τα: Μ’ αξίες κ ιδανικά τη ζήση να περνάτε και όνειρα να κάνετε ποτέ  μην σταματάτε.

Στη συνέχεια οι μαθητές της Α΄ τάξης είχαν την ευκαιρία να μάθουν ένα μυστικό που μπορεί να κάνει όλους τους ανθρώπους χαρούμενους και ευτυχισμένους. Μέσα από την αφήγηση του παραμυθιού της κυρίας Μαρίας οι μαθητές και οι μαθήτριές μας ,γνώρισαν τη νεράιδα Μάργκω και της ζήτησαν με το μαγικό ραβδί της να πραγματοποιήσει  όλα τα όνειρα μικρών και μεγάλων. Η καραμέλα της χαράς που γεύτηκαν τα παιδιά και η εκπαιδευτικός τους έδρασε αμέσως και τα παιδικά προσωπάκια φωτίστηκαν από χαρά  και αρκετή θετική  διάθεση.

Ευχαριστούμε την κυρία Μαρία Μαυρουδή   που επισκέφτηκε το σχολείο μας. Να είναι καλά πάντα με υγεία και συγγραφικές εμπνεύσεις.

Τυμπάκι,17-03-2023                             

                                                                                Ο Διευθυντής του Σχολείου

 

                                                                             ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ

α        βγ

Υποβολή αίτησης για εισαγωγή μαθητών/τριών στα Εκκλησιαστικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2023-2024.



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου

 

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι από Παρασκευή 10-3-2023 και ώρα 14:00 έως και Δευτέρα 27-3-2023 και ώρα  14:00.

ασφάλεια στο διαδίκτυο : οδηγίες για γονείς και αφίσα για τον διαδικτυακό εκφοβισμό.



Λήψη αρχείου

για τον διαδικτυακό εκφοβισμό

(το υλικό είναι αναρτημένο  :     https://saferinternet4kids.gr/)

Εισαγωγή μαθητών στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία για το σχ.έτος 2023-2024



Λήψη αρχείου