Οδηγίες για το άνοιγμα των σχολείων στις 10-5-2021 και τη διενέργεια self test.

Οδηγίες για το άνοιγμα του σχολείου στις 10-5-2021  και τη διενέργεια self test

 

 

Αγαπητοί γονείς,

Χριστός Ανέστη!!!  Χρόνια Πολλά!!!

την Δευτέρα 10 Μαΐου 2021 ανοίγουν πάλι τα σχολεία μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Το σχολείο μας, όπως και τα άλλα σχολεία της χώρας, θα ακολουθήσουν τα μέτρα που η Πολιτεία έχει θεσπίσει προκειμένου να αντιμετωπιστεί η συνέχεια της πανδημίας.

Οι μαθητές/τριες  θα συνεχίσουν να προσέρχονται με τις μάσκες τους στο σχολείο, τις οποίες θα φορούν τόσο κατά την παραμονή τους στην τάξη όσο και κατά την ώρα του διαλείμματος, όπως ίσχυε και πιο πριν. 

 

Η νέα αλλαγή και καινοτομία που μπαίνει στη σχολική μας καθημερινότητα είναι η υποχρεωτική διενέργεια self test για όλους τους/τις  εκπαιδευτικούς και βοηθητικό προσωπικό του σχολείου, καθώς και για όλους τους/τις μαθητές/τριες  του σχολείου δύο φορές την εβδομάδα, Δευτέρα και Πέμπτη,για την πρώτη βδομάδα λειτουργίας του σχολείου. Αυτό συνιστάται να διενεργείται έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο .

Το selftest μπορείτε να το  προμηθεύεστε δωρεάν από το φαρμακείο, επιδεικνύοντας, απλά, το ΑΜΚΑ του/της μαθητή/τριας. Η διενέργεια του self test είναι πολύ απλή και μπορείτε να την δείτε στο παρακάτω video. https://www.youtube.com/watch?v=uqy9EtE1uuE 

Αφού διενεργήσετε το self test, θα πρέπει να μπείτε στην ειδική πλατφόρμα:   https://dilosi.services.gov.gr/login?template=COVID19-SCHOOL-CARD&next=/templates/COVID19-SCHOOL-CARD/create/&  και επιλέγετε το εικονίδιο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. Μπαίνοντας εκεί θα σας ζητηθούν οι κωδικοί του taxis net (του γονέα). Θα συμπληρώσετε όλα τα στοιχεία και θα δηλώσετε και το αποτέλεσμα του self test (θετικό ή αρνητικό), για να τυπώσετε τη σχολική κάρτα μαθητή/τριας.

Επίσης,  μπορείτε να κατεβάσετε κενή τη σχολική κάρτα του/της  μαθητή/τριας, και να τη συμπληρώσετε χειρόγραφα.

https://self-testing.gov.gr/covid19-school-card-print.pdf

Για τη δική σας ευκολία, τη Δευτέρα,10-5-2021 το σχολείο θα δώσει σε κάθε μαθητή/τρια μια κενή δήλωση, (Σχολική κάρτα για COVID-19) την οποία θα μπορείτε να την αναπαράξετε, ώστε να την συμπληρώνετε κάθε φορά.

Η συμπληρωμένη σχολική κάρτα μαθητή/τριας θα επιδεικνύεται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη το πρωί. Αν ο/η μαθητής/τρια δεν έχει μαζί του την συμπληρωμένη κάρτα, οι εντολές που έχουμε από το Υπουργείο Παιδείας είναι να απομακρύνεται από τη σχολική μονάδα και να παίρνει απουσία.

Για τον λόγο αυτό και για να μην βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να εφαρμόσουμε την νομοθεσία, σας παρακαλούμε πολύ να είστε σχολαστικοί σε αυτό το θέμα. Θα σας παρακαλούσαμε να προμηθευτείτε έγκαιρα το self test για κάθε παιδί και να φροντίσετε, είτε έντυπα είτε χειρόγραφα να προσκομίσετε συμπληρωμένη την κάρτα του μαθητή/τριας την Δευτέρα το πρωί.

Επίσης, για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://self-testing.gov.gr/

 

Σας ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση,

Καλή επάνοδο στο σχολείο!



Λήψη αρχείου