Ο χρυσός ασκός του Αιόλου.

Στα πλαίσια του σχεδίου δράσης που υλοποιείται στο σχολείο μας και αφορά την ανάπτυξη  ψηφιακών δεξιοτήτων μέσω της μεγαλόφωνης ανάγνωσης, καλέστηκε στο σχολείο η συγγραφέας Θεοδωροπούλου Κονδυλία. Η κυρία Θεοδωροπούλου διάβασε στα παιδιά το βιβλίο της με τίτλο  “Ο χρυσός ασκός του Αιόλου” και πραγματοποίησε μια σειρά βιωματικών δράσεων. Ευχαριστούμε την κυρία Θεοδωροπούλου για το βιβλίο που χάρισε στους μαθητές και βρίσκεται στην βιβλιοθήκη του σχολείου.

ΚΟΝΔΥΛΙΑ 3 ΚΟΝΔΥΛΙΑ 2

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΟΝΔΥΛΙΑ 4 ΚΟΝΔΥΛΙΑ 1

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Το σχολείο μας διοργάνωσε εργαστήριο σοκολάτας. Τα εργαστήριο πραγματοποιήθηκε  στην αίθουσα διδασκαλίας του σχολείου, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών.

Οι μαθητές παρακολούθησαν τα βασικά στάδια παραγωγής της σοκολάτας, από την επεξεργασία των σπόρων του κακάο μέχρι τη συσκευασία του τελικού προϊόντος. Στη συνέχεια, είχαν την ευκαιρία να φτιάξουν τα δικά τους σοκολατάκια, με διάφορα σχήματα και γεύσεις και γλυκά.

Τα εργαστήριο σοκολάτας αποτέλεσε μια πολύ ενδιαφέρουσα και εκπαιδευτική εμπειρία για τους μαθητές. Μέσα από αυτό, έμαθαν για την ιστορία και την παραγωγή της σοκολάτας, αλλά και ανέπτυξαν τις δημιουργικές τους δεξιότητες.

Φ1 Α6 1

ΚΑΡΤΕΛΕΣ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑΣ

Κάρτες Ορθογραφίας: Βοηθώντας τα Παιδιά να Μαθαίνουν Παίζοντας!

Πλαστικοποιημένες κάρτες ορθογραφίας αποτελούν ένα χρήσιμο και διασκεδαστικό εργαλείο για την εξάσκηση και βελτίωση της ορθογραφίας των μαθητών.

 Πώς λειτουργούν:

Γράφουμε τις λέξεις που θέλουμε να εξασκηθούν οι μαθητές στο φάκελο.  

Πλαστικοποιούμε τις κάρτες για να τις κάνουμε πιο ανθεκτικές.

Δίνουμε τις κάρτες στους μαθητές.

Αφήνουμε τους μαθητές να γράφουν τη λέξη που βλέπουν στην κάρτα, σβήνοντας και γράφοντας ξανά όσες φορές χρειάζεται, μέχρι να τη μάθουν σωστά.

Πλεονεκτήματα:

  • Ενεργή μάθηση: Οι μαθητές συμμετέχουν ενεργά στη διαδικασία μάθησης, αντί να ακούν παθητικά.
  • Επανάληψη: Η δυνατότητα να σβήνουν και να γράφουν ξανά τις λέξεις, ενθαρρύνει την επανάληψη και την εξάσκηση.
  • Διαφοροποίηση: Προσαρμόζουμε τις κάρτες στις ανάγκες και κάθε μαθητή.
  • Παιχνίδι: Μετατρέπουμε την εξάσκηση σε παιχνίδι, κάνοντας το μάθημα πιο διασκεδαστικό.

 

ΜΕΡΑ ΣΙΝΕΜΑ !

Σήμερα ήταν μέρα σινεμά στο σχολείο μας. Παρόλο που δεν επισκεφτήκαμε κάποιο κινηματογράφο στην Πάτρα, μετατρέψαμε την αίθουσα του σχολείου σε αίθουσα σινεμά. Φανταστική εμπειρία. Η προβολή της ταινίας έγινε στο διαδραστικό πίνακα του σχολείου, δανειστήκαμε ειδικά  ηχεία για να έχουμε ήχο παρόμοιο με αυτόν στις αίθουσες σινεμά, φτιάξαμε ποπ κορν και ζήσαμε την εμπειρία! Το θέμα της ταινίας μας ήταν χριστουγεννιάτικο!

 

Α3Α1 1

Α4

Α2

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ!

Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός αποτελεί για το σχολείο μας μία ξεχωριστή γιορτή! Όλοι μαζί προτείνουμε , δημιουργούμε, τραγουδάμε , χαιρόμαστε!

Μια μικρή , πραγματικά ιδέα!

 

Γ7γ14 2

Γ3

Γ8

Γ9γ17 Γ11

φ2 1