Διαδραστικές προσομοιώσεις PHET (PhET Interactive Simulations)

Οι Διαδραστικές Προσομοιώσεις PHET (PhET Interactive Simulations) προσφέρουν μια σειρά από οφέλη για τα παιδιά, όπως:

  • Βελτίωση της κατανόησης: Οι προσομοιώσεις PHET επιτρέπουν στα παιδιά να οπτικοποιήσουν και να εξερευνήσουν έννοιες STEM με έναν διαδραστικό και διασκεδαστικό τρόπο. Αυτό τα βοηθά να κατανοήσουν καλύτερα τις έννοιες σε σχέση με την απλή ανάγνωση ή ακρόαση γι’ αυτές.
  • Αύξηση του ενδιαφέροντος: Οι προσομοιώσεις PHET είναι οπτικά ελκυστικές και διαδραστικές, γεγονός που τις καθιστά πιο ενδιαφέρουσες για τα παιδιά σε σχέση με τις παραδοσιακές μεθόδους διδασκαλίας.
  • Ενίσχυση της κριτικής σκέψης: Οι προσομοιώσεις PHET δίνουν στα παιδιά την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να πειραματιστούν με διαφορετικές μεταβλητές, κάτι που τα βοηθά να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στην κριτική σκέψη και την επίλυση προβλημάτων.
  • Προώθηση της ομαδικής εργασίας: Πολλές προσομοιώσεις PHET μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ομαδικό περιβάλλον, ενθαρρύνοντας τα παιδιά να συνεργαστούν και να επικοινωνήσουν για να επιτύχουν έναν κοινό στόχο.
  • Ενίσχυση της αυτοπεποίθησης: Οι προσομοιώσεις PHET δίνουν στα παιδιά την ευκαιρία να μάθουν με τον δικό τους ρυθμό και να ανακαλύψουν έννοιες μόνα τους, γεγονός που μπορεί να ενισχύσει την αυτοπεποίθησή τους.

Επιπλέον, οι προσομοιώσεις PHET είναι εύκολα προσβάσιμες και δωρεάν, καθιστώντας τες ένα ιδανικό εργαλείο για χρήση στο σχολείο, στο σπίτι ή σε οποιοδήποτε άλλο εκπαιδευτικό περιβάλλον.ΦΥΣΙΚΗ3 ΦΥΣΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ 7

Ο Αγιασμός στο σχολείο μας για το σχ. έτος 2023 -24

Ευχαριστούμε θερμά τους κηδεμόνες των μαθητών , τους προέδρους των κοινοτήτων , τους φίλους του σχολείου , τους κατοίκους του χωριού που παραβρέθηκαν στο σχολείο μας για να ευχηθούν στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς .

Ήταν μια όμορφη αρχή με δώρα και χαρά.

Α4

Α5

Α1

Α2