Εορτασμός Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940

Με τη συμμετοχή της Σημαίας του Σχολείου στην κεντρική παρέλαση του Δήμου Ωρωπού στα Ν. Παλάτια ολοκληρώθηκε σήμερα το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940. Αναλυτικά, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της επετείου διαμορφώθηκε ως εξής:

Την  Κυριακή 26/10/2014, γιορτή του πολιούχου της κοινότητας Πολυδενδρίου Αγίου Δημητρίου, αντιπροσωπεία του Σχολείου παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πολυδενδρίου.

Τη Δευτέρα 27/10/2014 πραγματοποιήθηκε η γιορτή για την επέτειο του “ΟΧΙ”, στην πέτρινη αίθουσα του Σχολείου. Την όμορφη γιορτή-αφιέρωμα στο έπος του ’40 παρουσίασαν οι μαθητές της Γ΄ και της Δ΄ τάξης, υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους, της κυρίας Δήμητρας Μεντζέλου και της κυρίας Κατερίνας Παπαϊωάννου. Το αφιέρωμα ήταν διανθισμένο με κείμενα, ποιήματα, τραγούδια και θεατρικό δρώμενο. Η παρουσίαση μας ταξίδεψε νοερά στα γεγονότα του 1940 και μας μετέφερε το μήνυμα της θυσίας του ελληνικού λαού για την Ελευθερία.

27-Oct-2014

Την Τρίτη 28/10/2014, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου παρέστησαν στη Δοξολογία που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, και στη συνέχεια στην επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Ηρώων. Στον ίδιο χώρο ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τις σχολικές αρχές και τα σχολεία, καθώς και προσκλητήριο πεσόντων. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η εκπαιδευτικός του Σχολείου μας κυρία Μαγγανάρη Πολυξένη. Μετά τον Εθνικό Ύμνο, ακολούθησε η σχολική παρέλαση, με τη συμμετοχή του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Πολυδενδρίου. Μετά την παρέλαση η Σημαία του Σχολείου συμμετείχε και στην κεντρική παρέλαση του Δήμου Ωρωπού στα Ν. Παλάτια.

28-Oct2014a

28-Oct2014b

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *