STOP! στο σχολικό εκφοβισμό

Το απόγευμα της Τετάρτης 17/04/2013 πραγματοποιήθηκε στην πέτρινη αίθουσα του σχολείου μας εκδήλωση με θέμα την ενδοσχολική βία. Στην έναρξη της εκδήλωσης προβλήθηκε βίντεο, που είχε επιμεληθεί η δασκάλα της ΣΤ’  τάξης κα Παπαϊωάννου Κατερίνα, ενώ στη συνέχεια παρουσιάστηκαν θεατρικά δρώμενα, κείμενα και μελωδικά τραγούδια, τα οποία είχαν προετοιμάσει οι μαθητές της Ε΄ τάξης, υπό την καθοδήγηση και επιμέλεια της δασκάλας τους κας Μαγγανιάρη Σοφίας.

Οι μαθητές της Ε΄ τάξης, μέσα από τα κείμενα και τα θεατρικά τους πέρασαν μηνύματα όπως: “Μίλα, μη φοβάσαι!”, “Είμαστε κοντά σου! Πάντοτε υπάρχει κάποιος που περιμένει ν’ ακούσει τη φωνή σου!”, “Ο σεβασμός στα δικαιώματα αρχίζει από το σχολείο με το σεβασμό στο συμμαθητή.”

“ΝΑΙ στη ΦΙΛΙΑ, ΟΧΙ στη ΒΙΑ.”

ergasia_Eclassergasia_C_class  

 

 

 

 

 

 

 

Αφού ολοκληρώθηκε η παρουσίαση των μαθητών της Ε΄ τάξης, το λόγο πήραν οι σχολικοί ψυχολόγοι κα Αγγέλα Δήμου και Λάμπρος Λάσδας, που με τις εξειδικευμένες γνώσεις και την πολύτιμη πείρα τους έδωσαν απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα και απορίες των συμμετεχόντων.

Τους ευχαριστούμε θερμά!

Ευχόμαστε η εκδήλωση αυτή να αποτελέσει ένα ακόμη λιθαράκι ενάντια στην ενδοσχολική βία και στον σχολικό εκφοβισμό, που ως σύνθετο κοινωνικό φαινόμενο έχει ποικίλες και σοβαρές προεκτάσεις στην ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών μας.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε σχετικό βίντεο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *