Βιβλία σε ρόδες

Γ΄ΤΑΞΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΤΑΞΕΙΣ

Τα βιβλία σε ρόδες είναι ένα πρόγραμμα που φέρνει μικρές,κινητές,θεματικές βιβλιοθήκες μέσα στη σχολική τάξη.

Το πρόγραμμα ενθαρρύνει τα παιδιά να ξεφυλλίσουν,να ακούσουν ή να διαβάσουν τα βιβλία στο σχολείο, να αναγνωρίσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματα που τους προκαλούν και να τα μοιραστούν. Επίσης μπορούν να δανειστούν τα βιβλία στο σπίτι.

Σε κάθε θεματικό σάκο συνδυάζονται 25 περίπου βιβλία γνώσεων, μυθοπλασίας, λογοτεχνίας, εικονογραφημένα τα οποία παραμένουν στην τάξη επί τέσσερις εβδομάδες.

Εμείς πήραμε τη βαλίτσα και καθώς ξεφυλλίζαμε και διαβάζαμε τα βιβλία της βαλίτσας,  έκαναν μεγάλη εντύπωση στους μαθητές τα μυθικά τέρατα που συναντήσαμε σ’  ένα από αυτά.

Αρχικά γράψαμε όλα τα μυθικά τέρατα στον πίνακα της τάξης.

Κατόπιν χωρίστηκαν σε 4 μικτές ομάδες. Οι τρεις αποτελούνταν από πέντε άτομα και η μία είχε τέσσερα άτομα. Η κάθε ομάδα διάλεξε από ένα μυθικό τέρας. Μετά έψαξε και βρήκε και άλλα κείμενα που σχετίζονταν με το θέμα τους σε άλλα βιβλία. Ύστερα αποφάσισαν να τα ζωγραφίσουν. Έφτιαξαν λοιπόν τις εικόνες των μυθικών τεράτων τους και στο τετράδιο των εντυπώσεων και σε μικρές αφίσες, οι οποίες αναρτήθηκαν στον πίνακα που δημιουργήσαμε για το πρόγραμμα.

Στην ιστοσελίδα του προγράμματος παίξαμε το παιχνίδι που υπάρχει για τους μαθητές.

Οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν με το αποτέλεσμα του προγράμματος και ζητούσαν περισσότερο χρόνο παραμονής της βαλίτσας στην τάξη μας.