Καλό καλοκαίρι!

0

Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΛΑΙΦΥΤΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 31-07-2020

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων εύχονται σε όλους

 

 

 

Ημερίδα-αποτίμηση της εμπειρίας της εξ αποστάσεως διδασκαλίας

0

Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΛΑΙΦΥΤΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 31-07-2020

Στις 29 Ιουνίου, μία μέρα πριν τη λήξη της φετινής σχολικής χρονιάς ,με πρωτοβουλία της Συντονίστριας Εκπαιδευτικού  Έργου κ. Σωτηρίας Σαμαρά πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη όλων των εκπαιδευτικών των σχολείων ευθύνης της με θέμα την αποτίμηση και κατάθεση της εμπειρίας των εκπαιδευτικών από την εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Κάθε σχολείο εκπροσωπήθηκε από έναν εκπαιδευτικό , ο οποίος είχε αναλάβει να καταθέσει την εμπειρία όλων των υπολοίπων συναδέλφων του γύρω από την οργάνωση της εξ αποστάσεως διδασκαλίας. Ήταν πραγματικά ενδιαφέρουσα τηλεδιάσκεψη, γιατί κατατέθηκαν οι προσπάθειες όλων των συναδέλφων καθώς και οι δυσκολίες και τα προβλήματα που προέκυψαν καθώς και οι τρόποι  και οι ενέργειες προς επίλυσή τους.

Αυτό που διαπιστώσαμε ήταν ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί αντιμετωπίσαμε τα ίδια προβλήματα και δυσκολίες και  όχι μόνο δουλέψαμε για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε, αλλά σε πολλές περιπτώσεις υπερβήκαμε και τους εαυτούς μας. Βέβαια αρωγός στην όλη προσπάθειά μας ήταν η κ. Σαμαρά που στάθηκε δίπλα μας πάντα πρόθυμη και με ενδιαφέρουσες τηλεσυναντήσεις μας τροφοδοτούσε και μας ενημέρωνε πάνω στην πρωτόγνωρη αυτή εμπειρία μας. Την ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό.

 

 

Γιορτή λήξης

0

Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΛΑΙΦΥΤΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ | Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | , στις 31-07-2020

Κι αυτή χρονιά έφτασε στο τέλος και όλοι είπαμε «δόξα τω Θεώ!» που φτάσαμε γεροί. Μια δύσκολη χρονιά με καινούρια δεδομένα που δημιούργησαν περίεργες και πρωτόγνωρες συνθήκες για όλους, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.  Παρόλα αυτά δεν μπορούσαμε να μην αποχαιρετίσουμε, όπως κάθε χρόνο, τους τελειόφοιτούς μας, τα παιδιά της Στ΄τάξης, που ανοίγουν πλέον τα φτερά τους για τη δεύτερη βαθμίδα της εκπαίδευσης, το Γυμνάσιο. Έτσι λοιπόν ετοιμάσαμε μια μικρή γιορτή λήξης – αποχαιρετισμού.

Ευτυχώς η αυλή μας είναι πολύ μεγάλη και στο ένα μέρος της έχουν μεγαλώσει τα δεντράκια που είχαν φυτευτεί πριν χρόνια κι έχουν δημιουργήσει ένα μικρό «δασάκι», το οποίο εκμεταλλευτήκαμε για να στήσουμε τη γιορτή μας. Εκεί μεταφέραμε τα απαραίτητα καρεκλάκια για τα παιδιά  τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις και ξεκινήσαμε…

Στην αρχή προλόγισε η Διευθύντρια του σχολείου μας κ. Ελισάβετ Κανσίζογλου και στη συνέχεια τα παιδιά της Ε΄τάξης διάβασαν ένα αποχαιρετιστήριο κείμενο που έγραψαν για τους φίλους τους από τη Στ΄. Οι μαθητές της Στ΄ απάντησαν στους συμμαθητές τους της Ε΄ και μας αποχαιρέτισαν όλους δίνοντας στο τέλος και μια εύθυμη νότα με ένα χιουμοριστικό ποίημα. Ακολούθησαν τραγούδια και η καθιερωμένη απονομή ενθυμίων από τις κυρίες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Στο τέλος της γιορτούλας μας τα παιδιά της Στ΄ τάξης ευχαρίστησαν όλους τους δασκάλους και τους πρόσφεραν ένα γλαστράκι ως αναμνηστικό δώρο. Οι δάσκαλοι με τη σειρά τους τούς ευχήθηκαν ένας ένας με προσωπικές ευχές. Η ατμόσφαιρα, όπως κάθε χρόνο, ήταν συναισθηματικά φορτισμένη…

Προτού να αποχωρήσουμε και να ευχηθούμε το «καλό καλοκαίρι» οι κυρίες του Συλλόγου μας είχαν μια «νόστιμη» έκπληξη… Κέρασαν όλα τα παιδιά ένα λαχταριστό πιάτο με εδέσματα…

  

  

  

   

 

Κλιματική αλλαγή

0

Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΛΑΙΦΥΤΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ | Κατηγορία ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ | , στις 31-07-2020

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος και τα όσα συμβαίνουν στον πλανήτη τα τελευταία χρόνια έγινε μία ενημέρωση στα παιδιά σχετικά με το θέμα της κλιματικής αλλαγής με προβολή διαφανειών και συζήτηση. Λόγω των μέτρων που ισχύουν στα σχολεία ως προς την αποφυγή της εξάπλωσης του κορωνοϊού η ενημέρωση έγινε τμηματικά για όλες τις τάξεις.

Ελπίζουμε πάντα η ευαισθητοποίηση των παιδιών να γίνεται εφαλτήριο για την ανάπτυξη καλύτερων συμπεριφορών σε όλα τα σημαντικά θέματα που απασχολούν τον πλανήτη και τον άνθρωπο.    

 

 

 

 

3 Ιουνίου-Παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου

0

Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΛΑΙΦΥΤΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ | Κατηγορία ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ | , στις 09-06-2020

Η 3η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου. Επειδή λοιπόν το ποδήλατο είναι ένα αγαπημένο «άθλημα» των παιδιών και όχι μόνο, για το λόγο αυτό δράξαμε την ευκαιρία να πούμε δυο απλά και βασικά , αλλά πολύ σημαντικά πραγματάκια όσον αφορά τη χρήση του ποδηλάτου. Ο δάσκαλος της ε΄τάξης ανέλαβε να ενημερώσει και να κουβεντιάσει με τα παιδιά σχετικά με το πώς είναι ένας σωστός ποδηλάτης. Τι πρέπει να φοράει ώστε να προστατεύει τον εαυτό του στην πορεία του ή και σε περίπτωση «ατυχήματος». Ήταν μια πραγματικά ωφέλιμη ενημέρωση και πολλά παιδιά πήραν απόφαση να προσέξουν την «ένδυσή» τους στις επόμενες βόλτες τους με το ποδήλατο.

Επειδή οι συνθήκες λειτουργίας του σχολείου λόγω κορονοϊού έχουν τροποποιηθεί, για το λόγο αυτό η ενημέρωση των παιδιών έγινε ανά δύο τάξεις ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο συνωστισμού.

 

  

 

ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ

0

Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΛΑΙΦΥΤΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 19-05-2020

Ανακοίνωση

Παρακαλούνται οι μαθητές και οι μαθήτριες να διατηρήσουν όλα τα βιβλία τους,

γιατί θα  αξιοποιηθούν την επόμενη σχολική χρονιά 2020-2021.

 

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

Δικαιολογητικά για την εγγραφή στην α΄τάξη

0

Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΛΑΙΦΥΤΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ | Κατηγορία Ανακοινώσεις | , στις 14-05-2020

 

Οι  εγγραφές στην Πρώτη (Α΄) τάξη πραγματοποιούνται από 15 έως 29 Μαΐου 2020.

Τη σχολική χρονιά 2020-2021 στην Α΄ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές/τριες,  που γεννήθηκαν από 1-1-2014 έως 31-12-2014.

Απαραίτητα δικαιολογητικά για την εγγραφή:

 

  • Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας.

(Δεν απαιτείται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού Γέννησης από τους γονείς, αλλά αναζητείται από τις σχολικές μονάδες μέσω του Πληροφορικού Συστήματος my school του Υ.ΠΑΙ.Θ.)

ΠΡΟΣΟΧΗ! Για τους αλλοδαπούς μαθητές χρειάζεται Πιστοποιητικό γέννησης  επίσημα μεταφρασμένο.

  • Βιβλιάριο Υγείας του παιδιού, όπου φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.
  • Ατομικό Δελτίο Υγείας (Το έντυπο το χορηγεί το Σχολείο)

(Οι ειδικότητες των ιατρών που έχουν τη δυνατότητα κατάρτισης και συμπλήρωσης και την ευθύνη υπογραφής του Α.Δ.Υ.Μ. είναι παιδίατροι ή γενικοί ιατροί ή, σε ειδικές περιπτώσεις, παθολόγοι.)

  • Αποδεικτικό στοιχείο, όπου φαίνεται η διεύθυνση της κατοικίας του μαθητή/τριας.
  • «Πιστοποιητικό Φοίτησης Νηπιαγωγείου» (Θα σταλεί από το Νηπιαγωγείο)

Μέχρι την ημερομηνία έκδοσης  του «Πιστοποιητικού Φοίτησης»,  το νηπιαγωγείο εκδίδει «Βεβαίωση Φοίτησης» η οποία θα προσκομιστεί από το γονέα ή κηδεμόνα του μαθητή για την εγγραφή του στο δημοτικό.

 

Παρακαλούνται οι γονείς & κηδεμόνες των μαθητών/τριών, κατά την προσέλευση τους στο σχολείο, να έχουν μαζί τους Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο, για την ορθή συμπλήρωση της αίτησης εγγραφής του παιδιού.

 

Πληροφορίες για τις εγγραφές στο Δημοτικό Σχολείο Παλαιφύτου.

Τηλ. 2382041395

 

Η Διευθύντρια του Σχολείου

 

Ελισάβετ Κανσίζογλου

Χρόνια πολλά μανούλες!!!

0

Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΛΑΙΦΥΤΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ | Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | , στις 10-05-2020

 

   

Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στη μητέρα. Στη μητέρα όλων των παιδιών και όλων των λαών της γης. Είναι η αρχή της ζωής μας, της ύπαρξής μας, είναι αυτή που δεν κάνει τίποτε άλλο από το  να δουλεύει διαρκώς και να αγαπά.

Η εκκλησία μας τιμάει τη Μάνα όλων των πιστών, τη Μητέρα Παναγία, τη Γλυκοφιλούσα, τη Γαλακτοφορούσα, τη Θεομάνα, τη Μεσίτρια, τη Σκέπη του κόσμου και την προτείνει σαν πρότυπο άξιο μίμησης σ’ όλες τις μητέρες της ανθρωπότητας, σ’ όποια ήπειρο κι αν κατοικούν, όποια γλώσσα κι αν μιλούν, για να εμπνέονται από το παράδειγμά της, αλλά και για να την έχουν στήριγμα στο δύσκολο αγώνα του μεγαλώματος και της ανατροφής των παιδιών τους.

Στο πρόσωπο της μητέρας του Θεού και των ανθρώπων η Εκκλησία μας αναγνώρισε το πρόσωπο όλων των μητέρων και θέσπισε τις 2 Φεβρουαρίου, ημέρα της Υπαπαντής του Σωτήρος Χριστού ημέρα προσφοράς στο Θεό, του τεσσαρακονθήμερου Χριστού, από την Αγία Μητέρα Του, την Παναγία, ως γιορτή της μητέρας.

Αυτήν την ημέρα από το 1929 έχει καθιερώσει η παράδοσή μας, σαν σημείο αναφοράς για την Ελληνίδα Ορθόδοξη Μητέρα τιμώντας τους κόπους, τις θυσίες και την ανεκτίμητη προσφορά της στην οικογένεια και την κοινωνία μας.

Σύμβολο ειρήνης, αμέτρητης ανθρώπινης τρυφερότητας, αγάπης, πόνου, αυτοθυσίας η Παναγία μας. Οδηγός και στήριγμα για τις σημερινές μάνες που μόνο αυτές έχουν τη δύναμη να εξανθρωπίσουν τον κόσμο, γιατί πλασμένες όπως είναι για τον πόνο και την αγάπη, μπορούν να δώσουν λύση στα προβλήματα που βασανίζουν τον άνθρωπο.

Η δεύτερη Κυριακή του Μάη που καθιερώθηκε σαν εθνική γιορτή της μητέρας στις ΗΠΑ οφείλεται στην έμπνευση μιας γυναίκας από την Φιλαδέλφεια της Ana Jarvis. Η Ana Jarvis θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη της μητέρας της ξεκίνησε το 1907 μια εκστρατεία για να καθιερωθεί μια επίσημη γιορτή της μητέρας. Η προσπάθειά της είχε απήχηση και η γιορτή της μητέρας έγινε επίσημα εθνική γιορτή των ΗΠΑ το 1914 με προεδρικό διάταγμα που όριζε την δεύτερη Κυριακή του Μάη σαν Ημέρα της Μητέρας.

Αν και πολλές χώρες έχουν δικές τους ημερομηνίες για τη γιορτή της μητέρας, όπως και δικούς τους λόγους για να γιορτάζουν μια τέτοια μέρα, η δεύτερη Κυριακή του Μάη έχει επικρατήσει διεθνώς. Έτσι πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα γιορτάζει την γιορτή της μητέρας την δεύτερη Κυριακή του Μάη.

Το σχολείο μας κάθε χρόνο τιμάει το πρόσωπο της μητέρας οργανώνοντας γιορτή με τη συμμετοχή και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, όμως φέτος λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν, αυτό δεν ήταν εφικτό. Για το λόγο αυτό θέλοντας και φέτος να την τιμήσουμε , παραθέτουμε το σύνδεσμο παρακάτω, στον οποίο μπορείτε να βρείτε και να διαβάσετε ποιήματα, τραγούδια και αφηγήσεις για τη μητέρα.

Στις μανούλες

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΙΣ ΜΑΝΕΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!!

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα σύγχρονης εκπαίδευσης

0

Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΛΑΙΦΥΤΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ | Κατηγορία Ανακοινώσεις | , στις 07-05-2020

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να κατεβάσετε το εβδομαδιαίο πρόγραμμα σύγχρονης εκπαίδευσης (τηλεδιασκέψεις – τηλεσυναντήσεις) όλων των εκπαιδευτικών του σχολείου μας :

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΑΛΑΙΦΥΤΟΥ

Ενημερωτική/επιμορφωτική τηλε-εσπερίδα για γονείς και κηδεμόνες

0

Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΛΑΙΦΥΤΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ | Κατηγορία Ανακοινώσεις | , στις 04-05-2020

Η Σ.Ε.Ε. ΠΕ70 Σωτηρία Σαμαρά, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, οργανώνει επιμορφωτική/ενημερωτική τηλε-εσπερίδα που απευθύνεται στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητριών και μαθητών των σχολείων παιδαγωγικής και επιστημονικής ευθύνης της με θέμα:

 

«Συζητώντας και στηρίζοντας τα παιδιά

την  περίοδο των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού»

 

Η τηλε-εσπερίδα έχει ως στόχο αφενός να ενισχύσει τους γονείς στον ρόλο τους, ειδικότερα στην παρούσα κρίσιμη συγκυρία, αφετέρου να ενισχύσει τη συνεργασία σχολείου-οικογένειας.

Θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Μαΐου 2020, ώρες 06:30 – 09:00 σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί:

ΩΡΑ ΤΙΤΛΟΣ/ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ/ΤΡΙΑ
18:30-18:45 Προσέλευση/σύνδεση στην τηλε-εσπερίδα  
18:45-19:00 Εισαγωγή – Χαιρετισμοί Σωτηρία Σαμαρά, Σ.Ε.Ε., 3ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας

Νικόλαος Γραίκος, Οργανωτικός Σ.Ε.Ε. 3ου ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας

Γεωργία Μπουρδομπούρα, Προϊσταμένη ΚΕΣΥ Πέλλας

Λάζαρος Σιάντσης, Επιστημονικά Υπεύθυνος Κέντρου Πρόληψης «Όραμα»

19:00-19:30 «Επιδράσεις των Νέων Τεχνολογιών στις γνωστικές και συναισθηματικές λειτουργίες των παιδιών» Σωτηρία Σαμαρά, Σ.Ε.Ε., 3ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας
19:30-19:45 «Υπάρχουν τρόποι δημιουργικής αξιοποίησης των σύγχρονων ψηφιακών μέσων από τα παιδιά;» Νικόλαος Γραίκος,  Οργανωτικός Σ.Ε.Ε. 3ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας
19:45-20.00 «Το αίσθημα του φόβου στα παιδιά και οι επιπτώσεις του στην ψυχοκοινωνική τους ανάπτυξη» Σοφία Κατσαρού, Ψυχολόγος του ΚΕΣΥ Πέλλας
20:00-20:15 «Το άγχος των γονέων και οι επιπτώσεις του στα παιδιά» Λάζαρος Σιάντσης, Επιστημονικά Υπεύθυνος Κέντρου Πρόληψης «Όραμα»
20:15-21:00 Συζήτηση Συντονίζουν οι εισηγητές/τριες

 

 

Παρακαλείσθε όσοι ενδιαφέρεστε να λάβετε μέρος στην τηλε-εσπερίδα με την κ. Σαμαρά να στείλετε ένα email στη διεύθυνση του σχολείου mail@dim-palaif.pel.sch.gr , όπου θα αναγράφετε το ονοματεπώνυμό σας και το email σας.

Σας παρακαλούμε πολύ η απάντησή σας να σταλεί το αργότερο μέχρι την Τετάρτη το πρωί ώστε να σταλούν τα ονόματά σας στην κ. Σαμαρά.

Ευχαριστούμε

 

 

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων