” 4η Εβδομάδα Ολυμπιακής Παιδείας”

Η Ολυμπιακή Εβδομάδα είναι ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο υλοποιείται για τέταρτη συνεχόμενη σχολική χρονιά, στο σύνολο σχεδόν των δημοτικών και γυμνασίων σχολείων της Ελλάδας και, από πέρυσι, της Κύπρου και της Ομογένειας.
Βασική προτεραιότητα δίνεται στην ενσωμάτωση των Αξιών του Ολυμπισμού, στην εδραίωση καινοτόμων δράσεων και δραστηριοτήτων εναρμονισμένων με τη σύγχρονη παιδαγωγική προσέγγιση, συνδέοντας τη θεωρία με την πράξη
Με βάση τα παραπάνω, οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετέχουν ενεργά σε δραστηριότητες για τον αθλητισμό, οι οποίες αποσκοπούν στην ψυχοσωματική τους βελτίωση με τελικό σκοπό τη δημιουργία μιας βιώσιμης κοινωνίας που θα ενθαρρύνει τα μέλη της να ζουν με υπευθυνότητα και αξιοπρέπεια.
Στο σχολείο μας από τις 22-4 έως τις 26-4-2024 οι μαθητές της Β τάξης με την δασκάλα τους Αριάδνη Τσακίρογλου συμμετείχαν σε διάφορες δράσεις του προγράμματος. Αρχικά περιηγήθηκαν στο Ολυμπιακό μουσείο της Θεσσαλονίκης με τα πλούσια εκθέματα που το κοσμούν, τα οποία είναι συνδεδεμένα με σπουδαία γεγονότα και προσωπικότητες του αθλητισμού.
Η δράση που μας εντυπωσίασε ήταν η ζωντανή συζήτηση με τον Ολυμπιονίκη Λευτέρη Πετρούνια και την αθλήτρια Βασιλική Μιλλιούση. Μέσα από τον διάλογο αναδείχθηκαν οι αξίες που αποκόμισαν κατά την διάρκεια της αθλητικής του/της σταδιοδρομίας καθώς και οι στόχοι του/της για το μέλλον και τους Ολυμπιακούς Αγώνες “Παρίσι 2024.
Τέλος μέσα από μια δημιουργική καλλιτεχνική δραστηριότητα κατασκευάσαμε το δικό μας μετάλλιο. Σαν νικητές που είμαστε το κρεμάσαμε με καμάρι στο στήθος μας, πρεσβεύοντας ο καθένας μια διαφορετική ολυμπιακή αξία που ήταν γραμμένη στο μετάλλιό μας.
Την προηγούμενη εβδομάδα μας απονεμήθηκε και το δίπλωμα συμμετοχής στην καινοτόμο αυτή δράση. Νιώσαμε όλοι πολύ περήφανοι τόσο για εμάς όσο και για τη χώρα μας που έδωσε το φως της σε όλη τη γη.
Καλή επιτυχία σε όλους τους Έλληνες αθλητές στο Παρίσι!!!!

1 Ολυμπιακή Εβδομάδα2 Ολυμπιακή Εβδομάδα3 Ολυμπιακή Εβδομάδα4 Ολυμπιακή Εβδομάδα5 Ολυμπιακή Εβδομάδα6 Ολυμπιακή Εβδομάδα7 Ολυμπιακή Εβδομάδα8 Ολυμπιακή Εβδομάδα9 Ολυμπιακή Εβδομάδα10 Ολυμπιακή Εβδομάδα11 Ολυμπιακή Εβδομάδα12 Ολυμπιακή Εβδομάδα13 Ολυμπιακή Εβδομάδα14 Ολυμπιακή Εβδομάδα15 Ολυμπιακή Εβδομάδα16 Ολυμπιακή ΕβδομάδαΟλυμπιακή Εβδομάδα 1

Κατηγορίες: Αρχική. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.