«Διεπιστημονικό Εκπαιδευτικό πρόγραμμα»

Αγαπητοί γονείς,

οι μαθητές του σχολείου μας, ανακαλύπτουν και μελετούν την τοπική τους ιστορία μέσα από τη διερεύνηση ιστορικών πηγών του τόπου τους.
Είναι ένα αδειοδοτημένο από το Υπουργείο Παιδείας κ Θρησκευμάτων ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα (με αριθμ. πρωτ:
Φ.1/ΔΝ/154886/Δ7/4-10-2019 και με την αρ. 29/18-07-2019 απόσπασμα πρακτικού του ΙΕΠ) και θα υλοποιηθεί το σχολικό έτος 2019-2020 από συμμετέχοντα σχολεία των περιοχών Ωραιοκάστρου και Βόλβης μετά από διαδικασία ανοικτής πρόσκλησης που προηγήθηκε.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις πυλώνες με τους παρακάτω σκοπούς ανά πυλώνα:
Σκοπός του πρώτου πυλώνα είναι η ανάδειξη της τοπικής ιστορίας μέσα από την ανακάλυψη, μελέτη και παρουσίαση ιστορικών πηγών και αρχείων των σχολικών μονάδων των συμμετεχόντων σχολείων.
Σκοπός του δεύτερου πυλώνα του προγράμματος είναι η διερεύνηση της ανθρωπογεωγραφίας της περιοχής μέσω της διερεύνησης της προέλευσης των γονέων και των γονέων τους, από τους μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και η αποτύπωση σε ψηφιακούς αλληλεπιδραστικούς χάρτες με τη βοήθεια του λογισμικού ArcGis.
Τέλος σκοπός του τρίτου πυλώνα είναι η δημιουργία μιας φωτογραφικής έκθεσης με παλιές φωτογραφίες από τις περιοχές των συμμετεχόντων σχολείων σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, η οποία θα γίνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα και θα ταξιδέψει σε πολλές πόλεις στην Ελλάδα.
Το πρόγραμμα θα παρουσιαστεί από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των συμμετεχόντων σχολικών μονάδων και θα γίνει συγγραφή συλλογικού τόμου από τους συμμετέχοντες και θα εκδοθεί σε βιβλίο με τη χρήση ISBN.

Δημοσιεύθηκε στη Αρχική, Καινοτόμα προγράμματα | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Διεπιστημονικό Εκπαιδευτικό πρόγραμμα»

«Άσκηση Ετοιμότητας Σεισμού»

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε η πρώτη για φέτος άσκηση σεισμού στο σχολείο μας. Σκοπός της άσκησης ήταν η διασφάλιση υψηλού επιπέδου ετοιμότητας και συντονισμού εκπαιδευτικών και μαθητών, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση ενός ενδεχόμενου σειστού.
Το σενάριο της άσκησης περιλάμβανε ενημέρωση των μαθητών με συζήτηση και εκκένωση του κτιρίου μετά από σεισμό.
Η άσκηση ξεκίνησε στις 10.30 το πρωί. Μετά την άσκηση ο Διευθυντής του σχολείου ενημέρωσε τους μαθητές για το φυσικό φαινόμενο του σεισμού, τα προληπτικά μέτρα αντιμετώπισής του και έδωσε οδηγίες για τις απαραίτητες ενέργειες πριν, κατά τη διάρκεια και έπειτα από ένα σεισμό. Ειδικότερα επικεντρώθηκε στο πώς θα αντιδράσουμε αν συμβεί σεισμός κατά τη διάρκεια μιας σχολικής ημέρας.
Όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί ανταποκρίθηκαν όπως είχε προγραμματιστεί και όπως προβλέπεται από το Σχέδιο Ετοιμότητας Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών του Σχολείου μας.
Αισιοδοξούμε ότι δε θα χρειαστεί να εφαρμοστεί σε πραγματική ανάγκη. Σίγουρα όμως πρέπει όλοι να είμαστε προετοιμασμένοι.

Σεισμός – ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ στο σχολείο.
Προετοιμάσου από τώρα για το Σεισμό.

Δημοσιεύθηκε στη Αρχική | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Άσκηση Ετοιμότητας Σεισμού»

«Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο Σχολείο μας»

Στα πλαίσια της 6ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού με σύνθημα «Αγαπώ́ την Άθληση-Αγαπώ την Υγεία μου», πραγματοποιήθηκαν αθλητικές δραστηριότητες στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας στις οποίες συμμετείχαν όλες οι τάξεις.
Αυτές συνδυάστηκαν με προβολές ταινιών, βίντεο σχετικής θεματολογίας, διαδραστικές συζητήσεις και εικαστικές δημιουργίες.
Την επιμέλεια των αθλητικών και άλλων δραστηριοτήτων είχε η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής του σχολείου, κ. Ντούλια Αναστασία σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς των τάξεων.
Θερμά συγχαρητήρια σε όλους!

Δημοσιεύθηκε στη Αρχική | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο Σχολείο μας»

«Η τσάντα στο σχολείο»


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς,
σε συνέχεια εφαρμογής του προγράμματος «Η τσάντα στο σχολείο» σας ενημερώνουμε για τα Σαββατοκύριακα που θα εφαρμοσθεί το πρόγραμμα ως το τέλος της σχολικής χρονιάς:

• Από Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου έως Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019.
• Από Παρασκευή 11 Οκτωβρίου έως Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019.
• Από Παρασκευή 25 Οκτωβρίου έως Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019.
• Από Παρασκευή 8 Νοεμβρίου έως Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019.
• Από Παρασκευή 22 Νοεμβρίου έως Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019.
• Από Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου έως Δευτέρα 09 Δεκεμβρίου 2019.
• Από Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου έως Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019.
• Από Παρασκευή 10 Ιανουαρίου έως Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020.
• Από Παρασκευή 24 Ιανουαρίου έως Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020.
• Από Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου έως Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020.
• Από Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου έως Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020.
• Από Παρασκευή 6 Μαρτίου έως Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020.
• Από Παρασκευή 20 Μαρτίου έως Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020.
• Από Παρασκευή 10 Απριλίου έως Δευτέρα 13 Απριλίου 2020.
• Από Παρασκευή 8 Μαΐου έως Δευτέρα 11 Μαΐου 2020.
• Από Παρασκευή 22 Μαΐου έως Δευτέρα 25 Μαΐου 2020.
• Από Παρασκευή 5 Ιουνίου έως Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020.

Τα Σαββατοκύριακα που η τσάντα θα μένει στο σχολείο οι γονείς και οι μαθητές θα πρέπει να ελέγχουν τα παρακάτω:
• Να μην έχουν στην τσάντα τους πράγματα αξίας (χρήματα, κλειδιά κλπ.)
• Η τσάντα να περιέχει μόνο τα βιβλία των μαθημάτων της Παρασκευής και της Δευτέρας.
• Το φαγητό – κολατσιό τους για την Παρασκευή να είναι σε χωριστή τσάντα, ώστε όταν υπάρχει περίσσευμα να επιστρέφεται στο σπίτι και να μη μένει στο σχολείο.

Έτσι κάθε δεύτερη Παρασκευή του μήνα η σχολική τσάντα θα μένει στο σχολείο και την επόμενη Δευτέρα θα επιστρέφει στο σπίτι. Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να αξιοποιήσετε το χρόνο που θα αφιερώνατε για διάβασμα να φάτε όλοι μαζί σαν οικογένεια, να περάσετε ποιοτικό χρόνο για βόλτες, κουβέντα, περιπάτους στη φύση και ενασχόληση με αντικείμενα που φέρνουν ηρεμία και χαμόγελα …

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου

Δημοσιεύθηκε στη Αρχική | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Η τσάντα στο σχολείο»

«Χαμόγελα και Ευχές – Έγινε ο Αγιασμός του Σχολείου μας»

Το σχολείο μας υποδέχθηκε τα χαρούμενα και χαμογελαστά πρόσωπα γονιών και μαθητών. Όπως κάθε χρόνο η σχολική χρονιά μας ξεκίνησε με τον καθιερωμένο Αγιασμό, που τελέστηκε από τον ιερέα της ενορίας μας πατέρα Αθανάσιο.
Μετά την τελετή του Αγιασμού ο ιερέας μας έδωσε τις καλές συμβουλές του σε μαθητές, γονείς και δασκάλους και ευχήθηκε σε όλους καλή σχολική χρονιά.
Στη συνέχεια ο Διευθυντής του σχολείου σε σύντομο χαιρετισμό καλωσόρισε τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου και ιδιαίτερα τους μαθητές της Α΄ τάξης και τόνισε την ανάγκη και τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ όλων των φορέων της σχολικής κοινότητας.
Επίσης σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε η νέα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλβης κ. Κυριακή Τσουραλάκη
Μετά τον Αγιασμό οι μαθητές πέρασαν στις τάξεις τους με τη συνοδεία των δασκάλων τους όπου παρέλαβαν τα βιβλία τους και αποχώρησαν με τους γονείς τους.

Καλή σχολική χρονιά σ’ όλη την εκπαιδευτική κοινότητα!!!

Δημοσιεύθηκε στη Αρχική | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Χαμόγελα και Ευχές – Έγινε ο Αγιασμός του Σχολείου μας»

«Σχολικό Λεωφορείο»

Αγαπητοί γονείς,
σας κάνουμε γνωστό, ότι από Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019, ξεκινούν κανονικά τα δρομολόγια του σχολικού λεωφορείου. Για αύριο, ημέρα του Αγιασμού το λεωφορείο θα ξεκινήσει στις 08:00 από την Πλατεία Βρασνών με επιστροφή στις 10:30.
Καλή και Δημιουργική Σχολική Χρονιά!!!

Δημοσιεύθηκε στη Αρχική | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Σχολικό Λεωφορείο»

«Ο Αγιασμός του Σχολείου μας»

Αγαπητοί γονείς και μαθητές,
Ευχόμαστε ολόψυχα μια «Καλή και Δημιουργική Σχολική Χρονιά»

Την Τετάρτη 11/09/2019 θα γίνει ο καθιερωμένος αγιασμός στο χώρο του Σχολείου μας στις 09:00π.μ..
Στη συνέχεια οι μαθητές θα μπουν στις τάξεις θα παραλάβουν τα διδακτικά τους βιβλία, θα γνωρίσουν τους δασκάλους τους, θα τους δοθούν οδηγίες για τις επόμενες ημέρες και στη συνέχεια θα φύγουν για τα σπίτια τους. Παρακαλούνται οι μαθητές να φέρουν τις σχολικές τους τσάντες για να βάλουν μέσα τα βιβλία που θα παραλάβουν.
Η προσέλευση και η αποχώρηση των παιδιών θα γίνει με ευθύνη γονέων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΙΑΣΜΟΥ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΒΗΣ 2019

Δημοσιεύθηκε στη Αρχική | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Ο Αγιασμός του Σχολείου μας»

«Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά! «

Αγαπητοί Γονείς ,
Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά! Το κουδούνι θα χτυπήσει ξανά, το σχολείο θα γεμίσει με παιδικά χαμόγελα! Μέσα από τα λαμπερά μάτια των παιδιών θα πάρουμε τη δύναμη, το όραμα, την έμπνευση για μια ακόμα δημιουργική χρονιά. Θα προσπαθήσουμε και φέτος να καταστήσουμε τη μάθηση μια βιωματική, διερευνητική, επικοινωνιακή διαδικασία, πιο ουσιαστική, πιο ενδιαφέρουσα.
Εμπιστεύεστε στα χέρια μας τα παιδιά σας, ό, τι πιο πολύτιμο, ό,τι πιο αγνό και ωραίο για να τους μεταλαμπαδεύσουμε γνώσεις, ιδανικά, αξίες. Εμείς, όλοι οι εκπαιδευτικοί, θα είμαστε δίπλα τους και θα συνεχίσουμε με ζήλο και ευσυνειδησία να τα καθοδηγούμε στον δρόμο της αναζήτησης της γνώσης.
Ας συνεργαστούμε, λοιπόν, όλοι μαζί, γονείς και δάσκαλοι, για να δημιουργήσουμε αυριανούς πολίτες με ολοκληρωμένη προσωπικότητα και κοινωνική ευαισθησία, για να βάλουμε έτσι τα θεμέλια για ένα καλύτερο αύριο. Η κοινή μας αγάπη για τους μαθητές του Σχολείου μας ας είναι ο φωτεινός φάρος όλων των προσπαθειών μας!

Καλή Σχολική Χρονιά / Σύλλογος Διδασκόντων Δημοτικού Σχολείου Νέων Βρασνών

Δημοσιεύθηκε στη Αρχική | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά! «

» Ο Σύλλογος Διδασκόντων σας εύχεται καλό καλοκαίρι και καλή ξεκούραση!»

Δημοσιεύθηκε στη Αρχική | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο » Ο Σύλλογος Διδασκόντων σας εύχεται καλό καλοκαίρι και καλή ξεκούραση!»

«Τελετή Λήξης Διδακτικού Έτους 2018-2019»

Στο Δημοτικό Σχολείο Νέων Βρασνών πραγματοποιήθηκε σήμερα (14/06) η γιορτή λήξης των μαθημάτων για το διδακτικό έτος 2018-2019 με θεατρικά δρώμενα, παιχνίδια, αθλοπαιδιές και τραγούδια, από τους μαθητές του σχολείου.
Ανάμεικτα ήταν τα συναισθήματα για τα παιδιά της ΣΤ΄ τάξης τα οποία αποχαιρέτησαν με έκδηλη αγάπη, τους δασκάλους και τους συμμαθητές τους από τις μικρότερες τάξεις, μιας και από το φθινόπωρο θα ξεκινήσουν να φοιτούν στο γυμνάσιο.
Σήμερα επίσης, δόθηκαν από τους εκπαιδευτικούς οι βαθμοί προόδου και τα απολυτήρια των μαθητών, ενώ ταυτόχρονα αντάλλαξαν ευχές για τις θερινές διακοπές που ξεκίνησαν…
Καλό καλοκαίρι σε όλους!!!

Δημοσιεύθηκε στη Αρχική | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Τελετή Λήξης Διδακτικού Έτους 2018-2019»