«Ανακοίνωση για την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020»

Αγαπητοί γονείς,
την Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020, θα πραγματοποιηθεί η γιορτή για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 και τη γιορτή της Σημαίας εντός του κάθε τμήματος, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.
Οι μαθητές – μαθήτριες θα προσέλθουν στο Σχολείο στις 8.15 π.μ. και θα σχολάσουν μετά το τέλος της γιορτής στις 10:00 π.μ.
Την 28η Οκτωβρίου 2020, θα γίνει εκπροσώπηση του σχολείου με τη συμμετοχή της σημαιοφόρου και των παραστατών στη δοξολογία και την κατάθεση στεφάνων.
Παρέλαση δεν θα πραγματοποιηθεί.

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου!

Δημοσιεύθηκε στη Αρχική | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Ανακοίνωση για την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020»

«Αγιασμός νέας σχολικής χρονιάς»

Αγαπητοί γονείς,

Η αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο κουδούνι της χρονιάς έχει ξεκινήσει!

Ο Αγιασμός για το σχολικό έτος 2020-21 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου στις 11:00 π.μ
Οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο στις 08:15 π.μ. και θα αποχωρήσουν στις 11:45 π.μ..

Οι μαθητές της A΄, Β΄ Γ΄, τάξης, θα μπουν από την κύρια είσοδο του σχολείου, ενώ της Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ τάξης θα μπουν από την είσοδο της πλαϊνής πόρτας του σχολείου. Στο προαύλιο που θα τους περιμένουν οι εκπαιδευτικοί για να τους οδηγήσουν στις τάξεις τους.

Η είσοδος των μαθητών θα γίνεται υποχρεωτικά με μάσκες. Η είσοδος των γονέων δεν θα επιτρέπεται. Οι γονείς της Α΄ τάξης μετά τον Αγιασμό θα μπούνε στο σχολείο(ένας γονέας για κάθε παιδί) και θα καθίσουν στις κερκίδες του μπάσκετ τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις για να ενημερωθούν από τη δασκάλα της τάξης.

Οι μαθητές θα φέρουν μαζί τους τις σχολικές τσάντες για να παραλάβουν τα νέα τους βιβλία.

Παρά τις δυσκολίες αγωνιζόμαστε ώστε το σχολείο μας να λειτουργήσει με ασφάλεια για όλους/ες, αλλά χωρίς να χάνουμε τον παιδαγωγικό μας στόχο: Την ολόπλευρη ανάπτυξη των μαθητών μας.

Η χρήση μάσκας στις αίθουσες είναι υποχρεωτική.

Διευκρινιστικές οδηγίες για Δημοτικά σχολεία την έναρξη του διδακτικού έτους 2020-2021

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Για τις υπόλοιπες ημέρες της πρώτης εβδομάδας τα μαθήματα θα τελειώνουν στις 12:25 και οι μαθητές θα αποχωρούν από το σχολείο.

Το σχολείο σας υπόσχεται ότι θα μοιραστεί δημιουργικά με σας τις προσδοκίες, τα όνειρα, τον αγώνα, και την αγωνία που έχετε για τα παιδιά σας και το μέλλον τους.

Καλή σχολική χρονιά!

Δημοσιεύθηκε στη Αρχική | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Αγιασμός νέας σχολικής χρονιάς»

«ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ – ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ»

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,
Σας ενημερώνουμε ότι το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων υλοποιεί το πρόγραμμα «Σχολικά γεύματα» σε Δημοτικά Σχολεία της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευση Κεντρικής Μακεδονίας.
Το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» απευθύνεται στο σύνολο των μαθητών προεπιλεγμένων σχολείων. Η καθημερινή προσφορά στο σχολείο ενός δωρεάν, υγιεινού γεύματος περιλαμβάνει σημαντικά μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα κοινωνικά και οικονομικά οφέλη, όπως η μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού, η ενίσχυση της εκπαίδευσης, η ενίσχυση της αποδοτικότητας των μαθητών.
Το μενού του προγράμματος αφορά και στις πέντε εκπαιδευτικές ημέρες της εβδομάδας και είναι ειδικά σχεδιασμένο από τον Επιστημονικά Υπεύθυνο για το διαιτολόγιο Πανεπιστημιακό Φορέα για να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες των μαθητών στα πλαίσια της υγιεινής μεσογειακής διατροφής. Τα παραπάνω γεύματα παρασκευάζονται από επιλεγμένο προμηθευτή που διαθέτει τα απαιτούμενα συστήματα υγιεινής και σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές που έχουμε ορίσει.
Για τη συμμετοχή των μαθητών στο πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα», ζητείται ηλεκτρονικά η συγκατάθεσή σας την οποία πρέπει να συμπληρώσετε μέχρι την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020.

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

Δημοσιεύθηκε στη Αρχική | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ – ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ»

«Οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Παιδείας»

Αγαπητοί γονείς,
παρά τις δυσκολίες αγωνιζόμαστε ώστε το σχολείο μας να λειτουργήσει με ασφάλεια για όλους/ες, αλλά χωρίς να χάνουμε τον παιδαγωγικό μας στόχο: Την ολόπλευρη ανάπτυξη των μαθητών μας.
Με αίσθημα ευθύνης λοιπόν απέναντι στους μαθητές μας, ακολουθούμε σχολαστικά τις παρακάτω οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Παιδείας:
ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ
ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ
ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΩ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ SARS-CoV-2
Ο πολεμιστής έχει την ασπίδα του…Εμείς την μάσκα μας!
Ο Μασκούλης
Φ.Ε.Κ. Υπουργικής Απόφασης

Δημοσιεύθηκε στη Αρχική | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Παιδείας»

«Καλό καλοκαίρι και χαρούμενες διακοπές!»

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου εύχεται σε όλη τη σχολική κοινότητα ένα καλό και ξεκούραστο καλοκαίρι με υγεία! Εις το επανιδείν!

Δημοσιεύθηκε στη Αρχική | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Καλό καλοκαίρι και χαρούμενες διακοπές!»

«Τελετή Λήξης Μαθημάτων»

… Αφήστε το αύριο να πετάξει μέσα από την αγκαλιά τού χθες. Αφήστε τα όνειρά σας να σμιλευτούν στον άνεμο και στη βροχή. Μην αφήσετε ποτέ το όνειρό σας να γίνει πεπρωμένο.
Φτάνει μόνο ένα αλέτρι να βρεθεί σ’ ένα χαρούμενο χέρι.
Φτάνει ν’ ανθίσει μόνο λίγο σιτάρι για τις γιορτές, λίγο κρασί για τη θύμηση, λίγο νερό για τη δίψα.
Μεθύστε με την ομορφιά του κόσμου, σπουδάστε τη σοφία των ανθρώπων…»

Με μα λιτή λόγω κορωνοϊού. γιορτή ολοκληρώθηκε το σχολικό έτος 2019-2020 για τους μαθητές της Στ΄ τάξης του σχολείου μας.
Τον απολογισμό της χρονιάς πραγματοποίησε ο Διευθυντής τού σχολείου κ. Γιουρούκης Ευστράτιος, ενώ στους μαθητές της τάξης μίλησε ο δάσκαλός τους κ. Βενιώτης Γεώργιος.
Στο τέλος της γιορτής, ο Σύλλογος Γονέων, απένειμε στα παιδιά της έκτης δημοτικού αναμνηστικά δώρα.

Παίξτε, γελάστε και απολαύστε το καλοκαίρι και τις διακοπές σας.
Ευχόμαστε σε όλους. Καλό Καλοκαίρι.

Σύλλογος Διδασκόντων Δημοτικού Σχολείου Νέων Βρασνών

Δημοσιεύθηκε στη Αρχική | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Τελετή Λήξης Μαθημάτων»

«Λήξη μαθημάτων-επίδοση βαθμολογίας»

Αγαπητοί γονείς,
στα πλαίσια της επαναλειτουργίας του Σχολείου και βάσει των κείμενων διατάξεων η 26η Ιουνίου 2020 είναι η τελευταία ημέρα λειτουργίας του Σχολείου για τους μαθητές /τριες.
Την ημέρα αυτή ΔΕ θα γίνει μάθημα και θα δοθούν οι έλεγχοι προόδου και οι τίτλοι προόδου σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:
Ανατολική είσοδος σχολείου (οδός Νεφέλης)
Β΄ τάξη 08:15΄ – 08:35΄
Α΄ τάξη 09:00΄ – 09:20΄

Κεντρική είσοδος σχολείου
Δ΄ τάξη
Δ1 τμήμα 08.15΄ – 08.30΄ & Δ2 τμήμα 08.45΄ – 09.00΄

Γ΄ τάξη
Γ1 τμήμα 09.15΄ – 09.30΄ & Γ2 τμήμα 09.45΄ – 10.00΄

Γήπεδο μπάσκετ σχολείου
ΣΤ΄ τάξη 08.15΄ – 09.15΄ (Όλοι οι μαθητές της τάξης – αποχαιρετισμός και απονομή αναμνηστικών)
Ε΄ τάξη 09.30΄ – 9.50΄

Λόγω των μέτρων κατά του ιού, η επίδοση των τίτλων θα γίνει στον αύλειο χώρο, με αυστηρή τήρηση του παραπάνω προγράμματος ως προς την ώρα εισόδου και εξόδου των τμημάτων.
Όσοι γονείς θέλουν να παραβρεθούν, θα πρέπει να τηρήσουν τις αποστάσεις ασφαλείας και τις οδηγίες των εκπαιδευτικών.
Το σχολικό λεωφορείο θα κάνει κανονικά το δρομολόγιο το πρωί και την επιστροφή στις 10.00 η ώρα.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τα «δύσκολα» τα έχουμε αφήσει πίσω μας και σας ευχόμαστε ολόψυχα ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ και ΚΑΛΗ ΕΠΑΝΟΔΟ τον Σεπτέμβρη!

Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου

Δημοσιεύθηκε στη Αρχική | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Λήξη μαθημάτων-επίδοση βαθμολογίας»

«Εγγραφή στο Ολοήμερο για το Σχολικό Έτος 2020 – 2021»


Αγαπητοί γονείς,
σας κάνουμε γνωστό τα εξής για τη εγγραφή των μαθητών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα:

Στο Ολοήμερο Πρόγραμμα εγγράφονται:
α) οι μαθητές των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους ή κάρτα ανεργίας, στην περίπτωση που είναι άνεργοι. Δικαίωμα εγγραφής στο ολοήμερο δίνεται και στην περίπτωση που προσκομίζεται βεβαίωση εργασίας από τον ένα γονέα και κάρτα ανεργίας από τον άλλο. Για τους αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες κτλ. αρκεί η προσκόμιση πρόσφατης βεβαίωσης του ασφαλιστικού τους φορέα ή το πιο πρόσφατο ειδοποιητήριο πληρωμής του τρέχοντος έτους ακόμα και αν δεν έχει εξοφληθεί.
β) οι μαθητές, των οποίων οι γονείς/κηδεμόνες ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως:
πολύτεκνοι/τρίτεκνοι/μονογονεϊκές οικογένειες, γονείς με χρόνιες παθήσεις/ενταγμένοι σε πρόγραμμα απεξάρτησης/φυλακισμένοι).
πολίτες τρίτων χωρών που διαμένουν σε κέντρα ή σε δομές φιλοξενίας του
ελληνικού κράτους ή της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και τα παιδιά τους φοιτούν
σε σχολικές μονάδες Π.Ε με εγγραφή στο πρωινό πρόγραμμα, και δεν είναι
ενταγμένα στις λειτουργούσες Δ.Υ.Ε.Π.
Οι γονείς που πληρούν τις προϋποθέσεις και ενδιαφέρονται να γράψουν τα παιδιά τους στο ολοήμερο πρόγραμμα να υποβάλουν την αίτηση και να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά αυτοπροσώπως έως τις 5/06/2020 στον Διευθυντή του Σχολείου.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ-ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ-ΕΓΓΡΑΦΗΣ-ΣΤΟ-ΟΛΟΗΜΕΡΟ

Δημοσιεύθηκε στη Αρχική | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Εγγραφή στο Ολοήμερο για το Σχολικό Έτος 2020 – 2021»

«Επιστρέφουμε Σχολείο, με Ασφάλεια!»

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,
επιστρέφουμε μετά από πολύ καιρό στο Σχολείο μας τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020 και θα παραμείνουμε μέχρι και την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020, τηρώντας πάντα τους κανόνες ασφαλείας και υγιεινής σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του ΥΠΑΙΘ.

Πώς θα λειτουργήσουμε:

1.Σε κάθε τμήμα οι μαθητές θα κάθονται (ένας ή μία σε κάθε θρανίο) σε απόσταση 1,5 μέτρου.
Οι μαθητές της Α΄ Β΄ και Ε’ τάξης θα έρχονται καθημερινά καθώς ο αριθμός των εγγεγραμμένων μαθητών/τριών ανά τμήμα δεν υπερβαίνει τους 15 και μπορεί να τηρηθεί η απόσταση του 1,5 μέτρου ανάμεσά τους.
Οι μαθητές της Γ΄, Δ΄, και Στ΄ τάξης, καθώς τα τμήματά τους υπερβαίνουν τους 15 εγγεγραμμένους μαθητές, θα χωριστούν σε 2 υπο-τμήματα (αλφαβητικά, με βάση το επώνυμο του παιδιού) που θα λειτουργούν εκ περιτροπής, Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή το ένα υποτμήμα, Τρίτη-Πέμπτη το άλλο υποτμήμα, και την επόμενη εβδομάδα το αντίθετο.
Θα λάβετε ενημέρωση στο email που έχετε δηλώσει στο σχολείο για το υποτμήμα και τις ημέρες που θα προσέρχεται το παιδί σας στο σχολείο.
2.Στις αίθουσες διδασκαλίας θα υπάρχουν αντισηπτικά.
3.Το Ολοήμερο τμήμα δε θα λειτουργήσει

Οδηγίες για παιδιά και γονείς:

1. Θα ήταν προτιμότερο να έχουν μαζί τους το δικό τους αντισηπτικό υγρό ή μαντηλάκι.
2. Θα πρέπει να έχουν μαζί τους φαγητό και να μην το μοιράζονται.
3.Θα πρέπει να έχουν μαζί τους το δικό τους μπουκαλάκι νερό, διότι ΔΕ θα λειτουργούν οι βρύσες του σχολείου
4. Θα πρέπει να έχουν όλα τα σχολικά τους αντικείμενα και κυρίως έναν μαρκαδόρο για τον πίνακα διότι αν έχουν ξεχάσει κάτι δεν θα μπορούν να δανειστούν από κάποιον/α συμμαθητή/τρια τους.
5. Έχουν ληφθεί μέτρα ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός των μαθητών κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων και να διασφαλίζεται η τήρηση των απαιτούμενων αποστάσεων των μαθητών σε κάθε χώρο του σχολείου.
6. Η χρήση της μάσκας είναι προαιρετική για εκπαιδευτικούς και μαθητές στο σχολείο.
7. Το σχολείο θα ανοίγει τις πόρτες από 08:00 έως 08:15 και θα παρακαλούσαμε όλους τους γονείς και κηδεμόνες να φέρνουν τα παιδιά στην ώρα τους για να μην παρατηρούνται πρόωρες αφίξεις ή καθυστερήσεις.
Οι μαθητές της Α΄, Ε΄ και ΣΤ’ τάξης θα εισέρχονται από την πλαϊνή είσοδο (Οδό Νεφέλης) του σχολείου και οι μαθητές της΄ Β΄, Γ΄ και Δ τάξης θα εισέρχονται από την κεντρική είσοδο. Τα παιδιά θα μπαίνουν μόνα τους στο σχολείο ένα-ένα, υπό την επιτήρηση των εκπαιδευτικών και στη συνέχεια θα πηγαίνουν στις αίθουσες τους που θα τους περιμένουν οι δάσκαλοι τους.
Οι γονείς και κηδεμόνες συστήνεται να μην έρχονται κοντά στην είσοδο του σχολείου για να μην υπάρχει συνωστισμός.
Τέλος, κατά την αποχώρηση, στις 13:15, παρακαλούνται οι γονείς να παραμένουν σε απόσταση από την κεντρική είσοδο, κρατώντας ασφαλείς αποστάσεις.
8. Κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων οι μαθητές πηγαίνουν σε συγκεκριμένο χώρο ξεχωριστό για κάθε τάξη. Εξυπακούεται ότι δεν γίνονται ομαδικά παιχνίδια ή η χρήση αντικειμένων όπως μπάλες κλπ.
9. Οι γονείς φροντίζουν να κρατήσουν τα βιβλία της τάξης καθώς σχεδιάζεται η επανάληψη ενοτήτων στην αρχή της νέας σχολικής χρονιάς.
10. Οι γονείς καλούνται να εξετάζουν τα προβλεπόμενα συμπτώματα από τον ΕΟΔΥ:
• Πυρετός
• Βήχας (συνήθως ξηρός αλλά μπορεί και με απόχρεμψη)
• Λαχάνιασμα ή δυσκολία στην αναπνοή
• Κρυάδες
• Ρίγος (τρέμουλο)
• Μυαλγίες
• Κεφαλαλγία
• Πονόλαιμος
• Ναυτία / εμετός
• Κοιλιακό άλγος, διαρροϊκές κενώσεις
και εφόσον παρατηρήσουν κάποιο, στην μαθητή/τρια ή σε άτομο του οικογενειακού περιβάλλοντος, δεν στέλνουν τον μαθητή/τρια στο Σχολείο και ενημερώνουν τον Διευθυντή.

Οδηγίες για γονείς
Οδηγίες για μαθητές.
Τι πρέπει να γνωρίζω για να προστατεύσω τον εαυτό μου και το σχολείο μου.

Δημοσιεύθηκε στη Αρχική | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Επιστρέφουμε Σχολείο, με Ασφάλεια!»

«Επιστρέφουμε Σχολείο, Μένουμε Υγιείς»

Δημοσιεύθηκε στη Αρχική | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Επιστρέφουμε Σχολείο, Μένουμε Υγιείς»