«Άσκηση Ετοιμότητας Σεισμού»

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε η πρώτη για φέτος άσκηση σεισμού στο σχολείο μας. Σκοπός της άσκησης ήταν η διασφάλιση υψηλού επιπέδου ετοιμότητας και συντονισμού εκπαιδευτικών και μαθητών, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση ενός ενδεχόμενου σειστού.
Το σενάριο της άσκησης περιλάμβανε ενημέρωση των μαθητών με συζήτηση και εκκένωση του κτιρίου μετά από σεισμό.
Η άσκηση ξεκίνησε στις 10.30 το πρωί. Μετά την άσκηση ο Διευθυντής του σχολείου ενημέρωσε τους μαθητές για το φυσικό φαινόμενο του σεισμού, τα προληπτικά μέτρα αντιμετώπισής του και έδωσε οδηγίες για τις απαραίτητες ενέργειες πριν, κατά τη διάρκεια και έπειτα από ένα σεισμό. Ειδικότερα επικεντρώθηκε στο πώς θα αντιδράσουμε αν συμβεί σεισμός κατά τη διάρκεια μιας σχολικής ημέρας.
Όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί ανταποκρίθηκαν όπως είχε προγραμματιστεί και όπως προβλέπεται από το Σχέδιο Ετοιμότητας Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών του Σχολείου μας.
Αισιοδοξούμε ότι δε θα χρειαστεί να εφαρμοστεί σε πραγματική ανάγκη. Σίγουρα όμως πρέπει όλοι να είμαστε προετοιμασμένοι.

Σεισμός – ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ στο σχολείο.
Προετοιμάσου από τώρα για το Σεισμό.

Δημοσιεύθηκε στη Αρχική | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Άσκηση Ετοιμότητας Σεισμού»

«Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο Σχολείο μας»

Στα πλαίσια της 6ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού με σύνθημα «Αγαπώ́ την Άθληση-Αγαπώ την Υγεία μου», πραγματοποιήθηκαν αθλητικές δραστηριότητες στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας στις οποίες συμμετείχαν όλες οι τάξεις.
Αυτές συνδυάστηκαν με προβολές ταινιών, βίντεο σχετικής θεματολογίας, διαδραστικές συζητήσεις και εικαστικές δημιουργίες.
Την επιμέλεια των αθλητικών και άλλων δραστηριοτήτων είχε η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής του σχολείου, κ. Ντούλια Αναστασία σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς των τάξεων.
Θερμά συγχαρητήρια σε όλους!

Δημοσιεύθηκε στη Αρχική | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο Σχολείο μας»

«Η τσάντα στο σχολείο»


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς,
σε συνέχεια εφαρμογής του προγράμματος «Η τσάντα στο σχολείο» σας ενημερώνουμε για τα Σαββατοκύριακα που θα εφαρμοσθεί το πρόγραμμα ως το τέλος της σχολικής χρονιάς:

• Από Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου έως Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019.
• Από Παρασκευή 11 Οκτωβρίου έως Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019.
• Από Παρασκευή 25 Οκτωβρίου έως Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019.
• Από Παρασκευή 8 Νοεμβρίου έως Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019.
• Από Παρασκευή 22 Νοεμβρίου έως Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019.
• Από Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου έως Δευτέρα 09 Δεκεμβρίου 2019.
• Από Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου έως Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019.
• Από Παρασκευή 10 Ιανουαρίου έως Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020.
• Από Παρασκευή 24 Ιανουαρίου έως Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020.
• Από Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου έως Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020.
• Από Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου έως Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020.
• Από Παρασκευή 6 Μαρτίου έως Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020.
• Από Παρασκευή 20 Μαρτίου έως Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020.
• Από Παρασκευή 10 Απριλίου έως Δευτέρα 13 Απριλίου 2020.
• Από Παρασκευή 8 Μαΐου έως Δευτέρα 11 Μαΐου 2020.
• Από Παρασκευή 22 Μαΐου έως Δευτέρα 25 Μαΐου 2020.
• Από Παρασκευή 5 Ιουνίου έως Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020.

Τα Σαββατοκύριακα που η τσάντα θα μένει στο σχολείο οι γονείς και οι μαθητές θα πρέπει να ελέγχουν τα παρακάτω:
• Να μην έχουν στην τσάντα τους πράγματα αξίας (χρήματα, κλειδιά κλπ.)
• Η τσάντα να περιέχει μόνο τα βιβλία των μαθημάτων της Παρασκευής και της Δευτέρας.
• Το φαγητό – κολατσιό τους για την Παρασκευή να είναι σε χωριστή τσάντα, ώστε όταν υπάρχει περίσσευμα να επιστρέφεται στο σπίτι και να μη μένει στο σχολείο.

Έτσι κάθε δεύτερη Παρασκευή του μήνα η σχολική τσάντα θα μένει στο σχολείο και την επόμενη Δευτέρα θα επιστρέφει στο σπίτι. Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να αξιοποιήσετε το χρόνο που θα αφιερώνατε για διάβασμα να φάτε όλοι μαζί σαν οικογένεια, να περάσετε ποιοτικό χρόνο για βόλτες, κουβέντα, περιπάτους στη φύση και ενασχόληση με αντικείμενα που φέρνουν ηρεμία και χαμόγελα …

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου

Δημοσιεύθηκε στη Αρχική | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Η τσάντα στο σχολείο»

«Χαμόγελα και Ευχές – Έγινε ο Αγιασμός του Σχολείου μας»

Το σχολείο μας υποδέχθηκε τα χαρούμενα και χαμογελαστά πρόσωπα γονιών και μαθητών. Όπως κάθε χρόνο η σχολική χρονιά μας ξεκίνησε με τον καθιερωμένο Αγιασμό, που τελέστηκε από τον ιερέα της ενορίας μας πατέρα Αθανάσιο.
Μετά την τελετή του Αγιασμού ο ιερέας μας έδωσε τις καλές συμβουλές του σε μαθητές, γονείς και δασκάλους και ευχήθηκε σε όλους καλή σχολική χρονιά.
Στη συνέχεια ο Διευθυντής του σχολείου σε σύντομο χαιρετισμό καλωσόρισε τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου και ιδιαίτερα τους μαθητές της Α΄ τάξης και τόνισε την ανάγκη και τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ όλων των φορέων της σχολικής κοινότητας.
Επίσης σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε η νέα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλβης κ. Κυριακή Τσουραλάκη
Μετά τον Αγιασμό οι μαθητές πέρασαν στις τάξεις τους με τη συνοδεία των δασκάλων τους όπου παρέλαβαν τα βιβλία τους και αποχώρησαν με τους γονείς τους.

Καλή σχολική χρονιά σ’ όλη την εκπαιδευτική κοινότητα!!!

Δημοσιεύθηκε στη Αρχική | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Χαμόγελα και Ευχές – Έγινε ο Αγιασμός του Σχολείου μας»

«Σχολικό Λεωφορείο»

Αγαπητοί γονείς,
σας κάνουμε γνωστό, ότι από Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019, ξεκινούν κανονικά τα δρομολόγια του σχολικού λεωφορείου. Για αύριο, ημέρα του Αγιασμού το λεωφορείο θα ξεκινήσει στις 08:00 από την Πλατεία Βρασνών με επιστροφή στις 10:30.
Καλή και Δημιουργική Σχολική Χρονιά!!!

Δημοσιεύθηκε στη Αρχική | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Σχολικό Λεωφορείο»

«Ο Αγιασμός του Σχολείου μας»

Αγαπητοί γονείς και μαθητές,
Ευχόμαστε ολόψυχα μια «Καλή και Δημιουργική Σχολική Χρονιά»

Την Τετάρτη 11/09/2019 θα γίνει ο καθιερωμένος αγιασμός στο χώρο του Σχολείου μας στις 09:00π.μ..
Στη συνέχεια οι μαθητές θα μπουν στις τάξεις θα παραλάβουν τα διδακτικά τους βιβλία, θα γνωρίσουν τους δασκάλους τους, θα τους δοθούν οδηγίες για τις επόμενες ημέρες και στη συνέχεια θα φύγουν για τα σπίτια τους. Παρακαλούνται οι μαθητές να φέρουν τις σχολικές τους τσάντες για να βάλουν μέσα τα βιβλία που θα παραλάβουν.
Η προσέλευση και η αποχώρηση των παιδιών θα γίνει με ευθύνη γονέων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΙΑΣΜΟΥ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΒΗΣ 2019

Δημοσιεύθηκε στη Αρχική | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Ο Αγιασμός του Σχολείου μας»

«Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά! «

Αγαπητοί Γονείς ,
Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά! Το κουδούνι θα χτυπήσει ξανά, το σχολείο θα γεμίσει με παιδικά χαμόγελα! Μέσα από τα λαμπερά μάτια των παιδιών θα πάρουμε τη δύναμη, το όραμα, την έμπνευση για μια ακόμα δημιουργική χρονιά. Θα προσπαθήσουμε και φέτος να καταστήσουμε τη μάθηση μια βιωματική, διερευνητική, επικοινωνιακή διαδικασία, πιο ουσιαστική, πιο ενδιαφέρουσα.
Εμπιστεύεστε στα χέρια μας τα παιδιά σας, ό, τι πιο πολύτιμο, ό,τι πιο αγνό και ωραίο για να τους μεταλαμπαδεύσουμε γνώσεις, ιδανικά, αξίες. Εμείς, όλοι οι εκπαιδευτικοί, θα είμαστε δίπλα τους και θα συνεχίσουμε με ζήλο και ευσυνειδησία να τα καθοδηγούμε στον δρόμο της αναζήτησης της γνώσης.
Ας συνεργαστούμε, λοιπόν, όλοι μαζί, γονείς και δάσκαλοι, για να δημιουργήσουμε αυριανούς πολίτες με ολοκληρωμένη προσωπικότητα και κοινωνική ευαισθησία, για να βάλουμε έτσι τα θεμέλια για ένα καλύτερο αύριο. Η κοινή μας αγάπη για τους μαθητές του Σχολείου μας ας είναι ο φωτεινός φάρος όλων των προσπαθειών μας!

Καλή Σχολική Χρονιά / Σύλλογος Διδασκόντων Δημοτικού Σχολείου Νέων Βρασνών

Δημοσιεύθηκε στη Αρχική | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά! «

» Ο Σύλλογος Διδασκόντων σας εύχεται καλό καλοκαίρι και καλή ξεκούραση!»

Δημοσιεύθηκε στη Αρχική | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο » Ο Σύλλογος Διδασκόντων σας εύχεται καλό καλοκαίρι και καλή ξεκούραση!»

«Τελετή Λήξης Διδακτικού Έτους 2018-2019»

Στο Δημοτικό Σχολείο Νέων Βρασνών πραγματοποιήθηκε σήμερα (14/06) η γιορτή λήξης των μαθημάτων για το διδακτικό έτος 2018-2019 με θεατρικά δρώμενα, παιχνίδια, αθλοπαιδιές και τραγούδια, από τους μαθητές του σχολείου.
Ανάμεικτα ήταν τα συναισθήματα για τα παιδιά της ΣΤ΄ τάξης τα οποία αποχαιρέτησαν με έκδηλη αγάπη, τους δασκάλους και τους συμμαθητές τους από τις μικρότερες τάξεις, μιας και από το φθινόπωρο θα ξεκινήσουν να φοιτούν στο γυμνάσιο.
Σήμερα επίσης, δόθηκαν από τους εκπαιδευτικούς οι βαθμοί προόδου και τα απολυτήρια των μαθητών, ενώ ταυτόχρονα αντάλλαξαν ευχές για τις θερινές διακοπές που ξεκίνησαν…
Καλό καλοκαίρι σε όλους!!!

Δημοσιεύθηκε στη Αρχική | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Τελετή Λήξης Διδακτικού Έτους 2018-2019»

«5 Ιουνίου και κάθε ημέρα – Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος»

Μια ινδική ρήση λέει: Όταν ο ουρανός γίνει γκρίζος,
τα πουλιά δεν πετούν ,
τα ποτάμια ξεραθούν
και πεθάνει και το τελευταίο ψάρι,
τότε ο άνθρωπος θα καταλάβει
ότι δεν μπορεί να τραφεί μόνο με χρήματα.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το οξυγόνο, η τροφή και το νερό που τα βρίσκουμε στο περιβάλλον, είναι το επίκεντρο των πάντων. Αν σκεφτούμε με περισσότερη σωφροσύνη μόνο τότε όλοι μας θα βρούμε το χρόνο που απαιτείται να χαρούμε όλα αυτά τα ανεκτίμητα δώρα που μας προσφέρονται χωρίς αμοιβή και να καταλάβουμε όλοι μας ότι χωρίς αυτά ο άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει .
Ο ενημερωμένος και ευαισθητοποιημένος μαθητής πρέπει να γνωρίζει πως δημιουργούνται αυτά τα προβλήματα για να μπορεί αύριο να γίνει ο συνειδητοποιημένος πολίτης που θα συμβάλλει στη σωτηρία του πλανήτη.
Το σχολείο μας ευαισθητοποιημένο και ανήσυχο σε θέματα περιβαλλοντικά εδώ και χρόνια ανέλαβε μια σειρά δράσεων μέσα από βιωματικούς και ενεργητικούς τρόπους για να αποκτήσουν οι μαθητές μας γνώση σε θέματα περιβαλλοντικά , κοινωνικά και να μάθουν να ανακαλύπτουν από μόνοι τους την εξάρτηση και τη σχέση που έχουν μεταξύ τους ο άνθρωπος και το περιβάλλον.
Στα πλαίσια λοιπόν της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, οι μαθητές του σχολείου μας ενημερώθηκαν για θέματα προστασίας του Περιβάλλοντος, από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλβης, Δασολόγο – περιβαλλοντολόγο Δρ. Θανάση Γεράσιμο και τον υπεύθυνο για θέματα Περιβάλλοντος του Δήμου Βόλβης, κ. Χαϊδούδη Δημήτριο.
Στη συνέχεια οι μαθητές μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους και τους κυρίους Θανάση και Χαϊδούδη μετέβησαν στην παραλία των Νέων Βρασνών και προέβησαν στον καθαρισμό της.

Δημοσιεύθηκε στη Αρχική | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «5 Ιουνίου και κάθε ημέρα – Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος»