Τρόποι χορήγησης βεβαίωσης φοίτησης & Αριθμού Μητρώου μαθητή/τριας

gov vevaiosi untitled

Η χορήγηση βεβαιώσεων φοίτησης μαθητών/τριών γίνεται με τους εξής δύο τρόπους:

Α) μέσα από τη πλατφόρμα gov.gr. Πρόκειται για τον πιο άμεσο και γρήγορο τρόπο, χορηγείται ανά πάσα στιγμή και το μόνο που χρειάζεστε είναι οι προσωπικοί κωδικοί πρόσβασης στο Taxisnet και ενδείκνυται σε περίπτωση που σας χρειαστεί όταν το σχολείο είναι κλειστό (καλοκαιρινές διακοπές, διακοπές Χριστουγέννων, διακοπές Πάσχα κ.λπ.). Η βεβαίωση διαθέτει τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του gov.gr και μπορείτε είτε να την αποστείλετε ηλεκτρονικά, είτε να την εκτυπώσετε και να την καταθέσετε σε έντυπη μορφή όπου σας χρειάζεται. Στην έντυπη μορφή της δεν χρειάζεται επικύρωση και επιβεβαιώνεται με την εφαρμογή εγκυρότητας εγγράφων του gov.gr.

Διαδικασία:

Εισέρχεστε τη σελίδα https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/attending-school και εισάγετε τους κωδικούς σας. Ο κωδικός Σχολείου που θα εμφανιστεί θα πρέπει να είναι ο αριθμός 9210051.

Στο κάτωθι βίντεο περιγράφεται βήμα βήμα η διαδικασία:

Β) Στην περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο το πληροφοριακό σύστημα του gov.gr δεν σας επιτρέπει την ηλεκτρονική έκδοση της βεβαίωσης φοίτησης, τότε αυτή μπορεί να εκδοθεί χειρόγραφα από το σχολείο, μετά από αίτηση του/της ενδιαφερόμενου/ης στη Διεύθυνση του σχολείου.

*Ισχύον θεσμικό πλαίσιο  υπ’ αριθμ 520 (ΦΕΚ 658/31-1-2024) Κ.Υ.Α.

 

Ο αριθμός μητρώου μαθητή/τριας γίνεται γνωστός:

Α) μέσα από τη πλατφόρμα gov.gr με την έκδοση βεβαίωσης φοίτησης, όπως περιγράφεται παραπάνω.

Β) για τους/τις μαθητές/τριες της Γ, Δ, Ε και ΣΤ τάξης, ο αριθμός μητρώου αναγράφεται στον έλεγχο προόδου (βαθμολογίες) που λαμβάνετε ανά τρίμηνο.

Γ) για τους μαθητές της Α΄ τάξης κοινοποιείται μέσω myschool με email κατά την έναρξη της κάθε σχολικής χρονιάς. Οι γονείς/κηδεμόνες των υπόλοιπων τάξεων έχουν ενημερωθεί σχετικά με αυτόν τον τρόπο κατά τη σχολική χρονιά 2023-2024.

Παγωτά από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων

Teal Cute Ice cream Instagram Post

Την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων κέρασε παγωτά σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου, δροσίζοντας τους… έτσι γλυκά… από τον καύσωνα των ημερών.

Τους ευχαριστούμε θερμά!!!