Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί τον κόσμο της Υπολογιστικής Σκέψης!
Στην Ελλάδα ξεκινά η διοργάνωσή του το 2019, για πρώτη φορά, πιλοτικά, από το Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας και Διδακτικής Μηχανικής (LTEE lab) του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με τη συνεργασία πλήθους φορέων και εθελοντών.
Η συμμετοχή στον διαγωνισμό Bebras έχει διάρκεια 45 λεπτά της ώρας και περιλαμβάνει την απάντηση 15 σύντομων προβλημάτων ή ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών που απαιτούν την εφαρμογή λογικής και υπολογιστικής σκέψης. Τα θέματα είναι διασκεδαστικά και ελκυστικά. Είναι διατυπωμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να μην απαιτείται προηγούμενη τυπική γνώση για να απαντηθούν, αλλά λογική σκέψη και υπολογιστική νοοτροπία. Στόχος είναι να λύσετε σωστά όσο περισσότερα προβλήματα μπορείτε στον διαθέσιμο χρόνο.
Ημερομηνίες διεξαγωγής του διαγωνισμού
Ο πρώτος διαγωνισμός στην Ελλάδα θα διεξαχθεί στο διάστημα 25/2/2019-8/3/2019. Η καταληκτική ημερομηνία εγγραφής των σχολείων που θα συμμετάσχουν είναι η 20/2/2019.
Προπόνηση με θέματα παλαιότερων διαγωνισμών
Μπορείτε να προετοιμαστείτε για τη συμμετοχή σας δοκιμάζοντας θέματα από παλαιότερους διαγωνισμούς. Τα θέματα αυτά είναι διαθέσιμα για δοκιμή χωρίς εγγραφή ή σύνδεση στο σύστημα. Για τα θέματα παλαιότερων διαγωνισμών θα διατεθούν επίσης βιβλιάρια με τις σωστές απαντήσεις και σχόλια.
Βεβαιώσεις και βραβεία
Η συμμετοχή και μόνο έχει αξία και αναγνωρίζεται με ειδική βεβαίωση συμμετοχής. Για τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό προβλέπονται: Βεβαίωση συμμετοχής, Έπαινος, Βραβείο διάκρισης, Βραβείο καλύτερης επίδοσης στη σχολική μονάδα.
Περισσότερα στο: bebras.gr
