Συμμετοχή του Δημοτικού Σχολείου Μεσοποτάμου στον Εορτασμό Παγκόσμιας Ημέρας Ασφαλούς Πλοήγησης 2026

Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2026 οι μαθητές των Ε΄ και Στ΄ τάξεων του σχολείου μας συμμετείχαν, μέσω τηλεδιάσκεψης, στη διαδικτυακή ενημέρωση για την Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο, που έγινε με τη συνδιοργάνωση της Διεύθυνσης Δίωξης Κυβερνοεγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.

1 2

Η διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση ήταν μια σημαντική πρωτοβουλία για την ψηφιακή ασφάλεια των ανηλίκων δημιουργώντας γέφυρα επικοινωνίας, που επέτρεψε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς να συνομιλήσουν απευθείας με εξειδικευμένους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. με στόχο τη θωράκισή τους απέναντι στους κινδύνους του ψηφιακού κόσμου.

3 4

Οι ειδικοί της Δίωξης εστίασαν σε φαινόμενα όπως ο διαδικτυακός εκφοβισμός (cyberbullying), την προστασία των προσωπικών δεδομένων και την αποφυγή παγίδων σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Οι μαθητές παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την εκδήλωση και στο τέλος τους δόθηκε η δυνατότητα να απευθύνουν ερωτήματα ώστε να επιλυθούν απορίες για σημαντικά ζητήματα που αφορούσαν τη χρήση του διαδικτύου από τους ίδιους.

5 8

Η ενημέρωση είχε ως κύρια επιδίωξη την καλλιέργεια της κριτικής σκέψης και της υπευθυνότητας κατά την περιήγηση στον παγκόσμιο ιστό.

6 9