Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, η σχολική μας βιβλιοθήκη οργανώνει μια ιδιαίτερη δράση που στοχεύει στην καλλιέργεια της αγάπης για το διάβασμα και στην ενίσχυση της έννοιας της προσφοράς μέσα στη σχολική κοινότητα.
Η δράση μας είναι μια μικρή πράξη με μεγάλη αξία και ονομάζεται:
«Ένα βιβλίο για τη σχολική βιβλιοθήκη – Το ταξίδι του βιβλίου συνεχίζεται… ».
Καλούμε όσους μαθητές το επιθυμούν, να προσφέρουν στη βιβλιοθήκη του σχολείου μας ένα δικό τους παιδικό βιβλίο ή παραμύθι, το οποίο θα ήθελαν να δωρίσουν για να το διαβάσουν και οι υπόλοιποι μαθητές. Το βιβλίο αυτό θα γίνει μέρος της συλλογής μας και θα συνεχίσει το ταξίδι του στα χέρια των μαθητών που θα ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια.
Η δράση θα πραγματοποιηθεί στη σχολική βιβλιοθήκη όλη την επόμενη εβδομάδα, από Δευτέρα 30 Μαρτίου έως και Παρασκευή 3 Απριλίου.
Κάθε παιδί που θα δηλώσει συμμετοχή στη δράση, θα συμπληρώσει στο σχολείο μια μικρή καρτέλα που θα τοποθετηθεί μέσα στο βιβλίο με:
- Το όνομά του
- Ένα σύντομο μήνυμα ή λόγο για τον οποίο επέλεξε να το δωρίσει.
Στόχοι της δράσης
Με αυτή την πρωτοβουλία θέλουμε:
- Να καλλιεργηθεί η έννοια της προσφοράς και της κοινότητας.
- Να ενισχυθεί η σχολική βιβλιοθήκη με βιβλία που αγαπήθηκαν από μαθητές.
- Να δημιουργηθεί μια «γέφυρα ανάγνωσης» ανάμεσα στις τάξεις και στις γενιές μαθητών.
- Να δοθεί στα παιδιά η χαρά να δουν το βιβλίο τους να συνεχίζει να ταξιδεύει αφήνοντας το δικό τους αποτύπωμα στο σχολείο.
Ας μην ξεχνάμε ότι το βιβλίο δεν είναι απλώς μέσο γνώσης, αλλά ένα εργαλείο που ενισχύει τη γλώσσα, τη σκέψη και το συναίσθημα.
Σε μια εποχή που κυριαρχεί η ταχύτητα της εικόνας, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο καταιγισμός πληροφοριών, η φιλαναγνωσία δεν είναι μια απλή ψυχαγωγική δραστηριότητα, αλλά μια πράξη πνευματικής και συναισθηματικής θωράκισης.
*Στη δράση μας μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μικροί και μεγάλοι προσφέροντας ένα ή και περισσότερα παιδικά βιβλία.





































































































