Καλό καλοκαίρι !!!

summer

Τους μαθητές/τριες της ΣΤ’ τάξης αποχαιρέτησαν και όλα τα παιδιά των μικρότερων τάξεων φτιάχνοντας από μία καλοκαιρινή ζωγραφιά. Όλες μαζί οι ζωγραφιές συνθέτουν τα πανιά του καραβιού που στήθηκε στο αίθριο του σχολείου μας. Οι μικροί σας φίλοι σας εύχονται καλά ταξίδια σε όμορφες θάλασσες! 🙂 

351220628 646250307370445 3335881800867642164 n

Συμμετοχή σε διαγωνισμό ζωγραφικής

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΔΛΑ.width 1600Στις 14/6/2023 οι μαθητές της Γ’, Δ’ και Ε’ Δημοτικού απελευθέρωσαν τη φαντασία τους και αποτύπωσαν στις ακουαρέλες τους τους κανόνες ασφάλειας στη θάλασσα και στην παραλία, καθώς επίσης τους κινδύνους που ελλοχεύουν όταν δεν τηρούνται οι κανόνες.

Οι πρωτότυπες και ευφάνταστες δημιουργίες των μαθητών μας θα αποσταλούν στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, έτσι ώστε να συμμετάσχουν στο μαθητικό διαγωνισμό ζωγραφικής. Το μόνο που απομένει είναι να ευχηθούμε καλή επιτυχία στους μικρούς καλλιτέχνες μας!

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις δημιουργίες των παιδιών μας.

 

Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου

Χωρίς τίτλο

Πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς, θεωρήσαμε απαραίτητο να μιλήσουμε ενημερωμένα με τα μεγαλύτερα παιδιά μας για θέματα ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου. Για το λόγο αυτό, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας Παπαλέξη Όλγα, ΠΕ06 και Καουνά Ζωή, ΠΕ71 επιμορφώθηκαν από το ΙΤΕ για το πρόγραμμα “Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου” το οποίο και υλοποίησαν στη συνέχεια με την ΣΤ’ τάξη. Το πρόγραμμα διδάσκει στα παιδιά τις βασικές αρχές της ψηφιακής ιθαγένειας και ασφάλειας, ώστε να μπορούν να εξερευνούν τον διαδικτυακό κόσμο με σιγουριά και πρόκειται για μια συνεργασία ανάμεσα στην Google, τη Συνεργασία για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο (The Net Safety Collaborative) και τον Συνασπισμό για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο (Internet Keep Safe Coalition).

Συγκεκριμένα, καταπιαστήκαμε με 5 ενότητες

• Μοιράσου αλλά φυλάξου: Ψηφιακό αποτύπωμα και υπεύθυνη επικοινωνία
• 
Μην την πατάς με την απάτη: Ηλεκτρονικό ψάρεμα (phishing), απάτες και έγκυρες πηγές
• 
Κράτα καλά τα μυστικά σου: Ασφάλεια στο διαδίκτυο και κωδικοί πρόσβασης
• 
Η κουλ συμπεριφορά είναι η καλή συμπεριφορά: Καταπολέμηση της αρνητικής διαδικτυακής συμπεριφοράς
• 
Αν έχεις αμφιβολίες, συζήτησέ το αμέσως: Ύποπτο περιεχόμενο και τρόποι αντίδρασης

Παρακάτω θα βρείτε

  • υλικό για μαθητές Ε’-ΣΤ’ τάξης
  • υλικό για γονείς
  • το εκπαιδευτικό διαδικτυακό παιχνίδι περιπέτειας INTERLAND
  • εργασίες των παιδιών με μηνύματα-οδηγίες σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο

 

Πρόγραμμα κολύμβησης

imagesΟλοκληρώθηκε και φέτος με επιτυχία το πρόγραμμα μαθημάτων κολύμβησης για τους μαθητές και μαθήτριες της Γ’ και Δ’ Τάξης του σχολείου μας. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε διάστημα τριών μηνών στο κολυμβητήριο της Καρδίτσας με συνοδούς εκπαιδευτικούς τον κ. Γραπατσά  Θ., ΠΕ11 και τη δασκάλα της τάξης, κ. Γιαννάκου M.

Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, οι μικροί μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με το υδάτινο στοιχείο, να γνωρίσουν βασικούς κανόνες ασφάλειας στο νερό, να αποκτήσουν νέα ερεθίσματα αλλά και να αναπτύξουν κοινωνικές δεξιότητες όπως η συνεργασία.