Λειτουργία σχολικών μονάδων Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

Την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024 οι σχολικές μονάδες του Δήμου Άργους Ορεστικού Θα παραμείνουν κλειστές λόγω απεντόμωσης-απολύμανσης  των σχολικών κτιρίων.



Λήψη αρχείου

Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2024

rsz 126 september2024: Γλώσσες για την ειρήνη

Σε όλη την Ευρώπη, 700 εκατομμύρια Ευρωπαίοι εκπροσωπούνται από τα 46 κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης και ενθαρρύνονται να μάθουν όλο και περισσότερες ξένες γλώσσες, σε οποιαδήποτε ηλικία, εντός ή εκτός σχολείου. Το γεγονός αυτό πηγάζει από την πεποίθηση του Συμβουλίου της Ευρώπης ότι η γλωσσική πολυμορφία αποτελεί εργαλείο για την επίτευξη ευρύτερης διαπολιτισμικής κατανόησης και βασικό στοιχείο στην πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της ηπείρου μας. Ως εκ τούτου, το Συμβούλιο της Ευρώπης στο Στρασβούργο προωθεί την πολυγλωσσία σε όλη την Ευρώπη. 
Με πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης, από το 2001 η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 26 Σεπτεμβρίου μαζί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το φετινό της μήνυμα “2024: Γλώσσες για την ειρήνη” μας υπενθυμίζει πόσο σημαντική είναι η γλώσσα για να φέρουμε τους ανθρώπους κοντά, ανεξάρτητα από την κουλτούρα ή τη χώρα προέλευσης. 
Οι γλώσσες αποτελούν τα κλειδιά για να χτίσουμε γέφυρες επικοινωνίας και κατανόησης – και τελικά για να πετύχουμε την ειρήνη.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών, τίμησαν την ημέρα αυτή με διάφορες δραστηριότητες: αναζήτησαν σε κείμενα και στο διαδίκτυο λέξεις και φράσεις  από διάφορες ευρωπαϊκές γλώσσες, τις άκουσαν να μιλιούνται, έπαιξαν μαζί τους σε διαδραστικά κουίζ, τις έγραψαν και τις ζωγράφισαν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο όχι μόνο στο χαρτί αλλά και στα μπλουζάκια τους και έφτιαξαν τις δικές τους αφίσες.

Διαφάνεια1

Οι μαθητές της Ε΄-ΣΤ΄ Τάξης έπαιξαν με τις λέξεις σε ένα κουίζ που επιμελήθηκε η εκπαιδευτικός των Γαλλικών. 

 

11η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2024

αθ9«Αθλούμαστε Μαζί. Δίνουμε ποιότητα στη Ζωή»

Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024, οι μαθητές και οι μαθήτριες   με την καθοδήγηση της γυμνάστριας μας και τη συνδρομή όλων των εκπαιδευτικών υλοποίησαν αθλητικές δράσεις/δραστηριότητες και εκδηλώσεις στις αθλητικές εγκαταστάσεις του σχολείου με σύνθημα «Αθλούμαστε Μαζί. Δίνουμε ποιότητα στη Ζωή», προκειμένου να αναδειχθούν τα οφέλη και η σημασία της φυσικής δραστηριότητας, της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την υγεία και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Η ημέρα περιλάμβανε ποικίλα αθλητικά παιχνίδια  και ασκήσεις που ενθάρρυναν τη συμμετοχή, τη συνεργασία και τη διασκέδαση. Τα παιδιά ετοίμασαν ομαδικές εργασίες σχετικές με το σύνθημα και είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τη χαρά του αθλητισμού, να βελτιώσουν τις κινητικές τους δεξιότητες και να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους μέσα από ένα κλίμα αποδοχής και ενθάρρυνσης. Στο τέλος τους δόθηκαν αναμνηστικά μετάλλια και έπαινοι!

Διαφάνεια2

Διαφάνεια3

Διαφάνεια4

 

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση