ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ & ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

βιβλιο1

Την Πέμπτη 25/01/2024 το σχολείο μας επισκέφτηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο της Βέροιας όπου οι μαθητές των Α΄Β΄ και Γ΄ τάξεων παρακολούθησαν  το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ιστορίες που τις είπε ο Αίσωπος». Οι μαθητές γνώρισαν τα ζώα στις προθήκες μέσα από τους μύθους του Αισώπου, έφτιαξαν τις δικές τους ιστορίες, κατασκεύασαν κούκλες-ζωάκια, και έπαιξαν τις δικές τους ιστορίες στο μικρό κουκλοθέατρο του μουσείου. Οι μαθητές των Δ΄, Ε΄, Στ΄, τάξεων παρακολούθησαν το πρόγραμμα «Μέδουσα». Οι μαθητές έμαθαν για το μύθο της Μέδουσας και τη σημασία της για τους κατοίκους της αρχαίας Βέροιας, γνώρισαν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις ιδιότητες της. Η προσέγγιση έγινε βιωματικά μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες όπως, ζωγραφική, δημιουργική γραφή, πηλοπλαστική, κτλ. τις οποίες συντόνιζε η κ. Παπαργυρούδη Φώτω.

εφα3    εφα4

εφα2εφα1 2

Στη Βιβλιοθήκη της Βέροιας οι μαθητές παρακολούθησαν δράσεις για την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον. Έγινε ανάγνωση των βιβλίων «Ο Πλανήτης σε ένα Γυάλινο Βαζάκι» στις Α΄, Β΄, και Γ΄ τάξεις και «Το Σπίτι μας Κινδυνεύει» by Jeanette Winter στις Δ΄, Ε΄, Στ΄ τάξεις. Ακολούθησε βιωματική προσέγγιση με δραστηριότητες όπως, δημιουργία αφίσας, ζωγραφική, παιχνίδι με φουσκωτή μπάλα, δημιουργία παιδικών αναμνήσεων σε ένα γυάλινο βαζάκι, κτλ. Τα προγράμματα επιμελήθηκαν οι κ. Σόνια Κελεσίδου & Φιφή Τριανταφυλλίδου. Ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους της Βιβλιοθήκης.

βιβλιο4 βιβλιο3  βιβλιο5 βιβλιο2  βιβλιο6

Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ-ΝΕΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ. Ετικέτες: , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.