ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Δ.Σ. ΚΛΕΙΔΙΟΥ ΜΕ ‘ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ’

1Α

Το Δ.Σ. Κλειδίου ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα του Συλλόγου Γονέων & Κηδ. ΑμεΑ Ν. Ημαθίας «Τα Παιδιά της Άνοιξης» για διοργάνωση έκθεσης ζωγραφικής με συμμετοχή του Δημοτικού Σχολείου μας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ στις 3 Δεκεμβρίου. Ο Σύλλογος μας παρείχε υφασμάτινες τσάντες πολλαπλών χρήσεων πάνω στις οποίες οι μαθητές μας με την υποστήριξη της εκπαιδευτικού – εικαστικού Τσιλβελή Ζωής δημιούργησαν μια ζωγραφιά με θέμα την αναπηρία – πως την αντιλαμβάνονται, τι συναισθήματα τους δημιουργεί, πως γίνεται η συμπερίληψη στην κοινωνία μας. Οι ζωγραφισμένες τσάντες θα εκτίθενται προς πώληση στο Χώρο Τεχνών στις 3 Δεκέμβρη στη διοργάνωση εκδήλωσης για την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας.

17ΑΜΕΑ14ΑΜΕΑ16ΑΜΕΑ15ΑΜΕΑ13ΑΜΕΑ12ΑΜΕΑ10ΑΜΕΑ9ΑΜΕΑ8ΑΜΕΑ7ΑΜΕΑ6ΑΜΕΑ5ΑΜΕΑ4ΑΜΕΑ3ΑΜΕ2ΑΜ

Κατηγορίες: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ | Ετικέτες: , , | Γράψτε σχόλιο

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΣΤΟΛΙΔΙΩΝ

3ΧΡΙΣΤΟΛ

Οι μαθητές/τριες του ΔΣ Κλειδίου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου μας και του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας κ. Τσολάκη Χαράλαμπου για το στολισμό των Χριστουγεννιάτικων δέντρων στην πλατεία του Κλειδίου την 1η Δεκεμβρίου και δημιούργησαν Χριστουγεννιάτικα στολίδια από ανακυκλώσιμα υλικά με την υποστήριξη της εκπαιδευτικού Ρακοπούλου Βασιλικής και τη συμβολή της γυμνάστριας του σχολείου μας Ρούσου Κων/νας.

2ΧΡΙΣΤ1ΧΡ.ΣΤ

Κατηγορίες: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ | Ετικέτες: , | Γράψτε σχόλιο

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΥ

4διαιτολο

Σήμερα 23/11/2023 οι μαθητές/τριες των Α΄,Β΄,Γ΄,Δ΄ τάξεων υποδέχτηκαν τη διατροφολόγο-διαιτολόγο κ. Παπαναστασίου Ξένια-Μαρία στα πλαίσια των προγραμμάτων Εργαστηρίων Δεξιοτήτων τους. Η παρουσίαση power point κατάλληλου για την ηλικία των μικρών μαθητών με εικόνες και διασκεδαστικά σκίτσα ενημέρωσε τα παιδιά για την αξία του υγιεινού διαιτολογίου και τις ομάδες τροφών. Έπειτα ακολούθησε ανάγνωση βιβλίου και συζήτηση για την υγιεινή διατροφή. Στη συνέχεια, οι μαθητές βιωματικά και ομαδοσυνεργατικά δημιούργησαν αφίσα με την πυραμίδα διατροφής, εκτέλεσαν μια υγιεινή συνταγή (μπάρες δημητριακών), δημιούργησαν το «υγιεινό μου πιάτο» και έπαιξαν ομαδικό παιχνίδι (φιδάκι διατροφής). Οι μαθητές μας ενθουσιάστηκαν με την παρουσίαση, τα παιχνίδια και τα βιωματικά και ομαδοσυνεργατικά εργαστήρια. Ευχαριστούμε θερμά τη Διατροφολόγο-Διαιτολόγο κ.Παπαναστασίου Ξένια-Μαρία για την υπέροχη διαδραστική και βιωματική παρουσίαση της, απόλυτα κατανοητή για την ηλικία των μαθητών μας!

1διαι2 διαιτολ3δι5διαιτολογο6διαιτολογοσ7διαιτολογοσ8διαιτολογοσ9διαιτολογος10διαιτολογος

Κατηγορίες: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ | Ετικέτες: , | Γράψτε σχόλιο

Η ΚΙΝΗΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

βιβλιοθη

Την Τετάρτη 22/11/2023 η κινητή βιβλιοθήκη του Δήμου Βέροιας επισκέφτηκε το σχολείο μας και η μαθητές μας την υποδέχτηκαν με ιδιαίτερη χαρά! Είναι υπέροχο που η Δημόσια Βιβλιοθήκη βρίσκεται κοντά στους μαθητές σε απομακρυσμένες περιοχές και παρέχει τις υπηρεσίες της προσφέροντας ενημέρωση, ψυχαγωγία και δια βίου μάθηση στην εκπαιδευτική κοινότητα!

βιβλιοθηκη βιλιο βιβλιοθ

Κατηγορίες: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ | Ετικέτες: | Γράψτε σχόλιο

«Ο ΡΑΦΤΑΚΟΣ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ» από τη θεατρική ομάδα Ο ΜΙΚΡΟΣ ΒΟΡΡΑΣ

παρασ

Την Τρίτη 21/11/2023 οι μικροί μας μαθητές παρακολούθησαν την εξαιρετική παιδική παράσταση “Ο ραφτάκος των λέξεων” που βασίζεται στο ομώνυμο παιδικό παραμύθι του Αντώνη Παπαθεοδούλου από τη θεατρική ομάδα «Ο Μικρός Βορράς». Η παράσταση ενθουσίασε τους μαθητές καθώς οι διάλογοι συνταιριάζονται αρμονικά με το διαδραστικό και μουσικοχορευτικό χαρακτήρα της. Η εναλλαγή κοστουμιών, οι ξεκαρδιστικοί χαρακτήρες, η διάχυτη συγκίνηση και η πλοκή διατήρησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των μικρών μας μαθητών. Ο Αντώνης Παπαθεοδούλου έγραψε μια αλληγορία για το σύγχρονο τρόπο ζωής, τον καταναλωτισμό, την αξία της επικοινωνίας και τη μαγεία των λέξεων. Η ιστορία του συγγραφέα αναδείχτηκε από τη διαδραστική μουσική παράσταση. Οι ηθοποιοί έδωσαν ζωή στην ιστορία και δημιούργησαν χαρακτήρες, ώστε να δούμε τον Ραφτάκο την ώρα της δουλειάς, με τους αγαπημένους του πελάτες του. Καθένας τόσο ξεχωριστός, μας κάνουν να γελάμε με τους διαλόγους τους, μας διασκεδάζουν με τα τραγούδια τους και προκαλούν τη συγκίνησή μας.

παπαρπαραπαρασπαραστπαρασταπαραστασ

Κατηγορίες: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ | Ετικέτες: , | Γράψτε σχόλιο

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023

δικαιωματα παιδιου

Η Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού στις 20 Νοεμβρίου 2023 αποτέλεσε αφορμή για να συζητηθούν τα δικαιώματα των παιδιών, να διαβαστούν βιβλία με σχετικό περιεχόμενο και να δημιουργηθεί αφίσα με την αποτύπωση των δικαιωμάτων των παιδιών:

Όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα να ζουν με ασφάλεια και ειρήνη, να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση, σε υπηρεσίες υγείας και στην κοινωνική ζωή, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις.

δικιωματα

Κατηγορίες: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ | Ετικέτες: , | Γράψτε σχόλιο

ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΒΕΡΟΙΑΣ – Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

εθελοντε

Τη Δευτέρα 20/11/2023 υποδεχτήκαμε στο σχολείο μας την «Ομάδα Εθελοντών Καθαριότητας Βέροιας». Οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν ενθουσίασαν τους μικρούς μαθητές οι οποίοι με μεγάλη χαρά επιδόθηκαν στον καθαρισμό του κεντρικού δρόμου και της κεντρικής πλατείας του Κλειδίου.

Ευχαριστούμε θερμά την «Ομάδα Εθελοντών για την Καθαριότητα Βέροιας» αποτελούμενη από τον κ. Σούλη Λιάκο, κ. Λίλα Λιάκου, κ. Άρη Καμπανό, κ. Σταύρο Μπασδέκη, κ. Αθηνά Τζιούρτζια επειδή μεταλαμπάδευσαν στους μικρούς μας μαθητές τον τρόπο που δρα ο ενεργός πολίτης! «Ενδιαφέρομαι – Νοιάζομαι – Δρω» πέρα από σκοπιμότητες και ως ενεργοί πολίτες μπορούν να παρέμβουν στο κοινωνικό γίγνεσθαι! Οι μαθητές μας αποκτώντας τις αξίες του εθελοντισμού ως ευαισθητοποιημένοι πολίτες αποτελούν την ελπίδα για σημαντικές αλλαγές στην κοινωνία μας!

Ο ενθουσιασμός των μαθητών μας για τις αξίες που πρεσβεύει ο Εθελοντισμός μας παρακίνησε να προγραμματίσουμε μια επόμενη συνάντηση βασισμένη στην ιδέα της κοινωνικής αλληλεγγύης και του σεβασμού προς το περιβάλλον.

εθελοντεςεθελοεθελεθεεθελοντεθεθελονε

Κατηγορίες: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ | Ετικέτες: , | Γράψτε σχόλιο

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ

17 ΝΟ

Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός για τα 50 χρόνια από την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Τη γιορτή  επιμελήθηκε η εκπαιδευτικός κ. Γεγγενίδη Αναστασία. Στη διάρκεια της γιορτής έγινε παρουσίαση των γεγονότων σε power point, προβλήθηκαν βίντεο τα οποία συγκίνησαν τους μικρούς μαθητές, οι μαθητές/τριες της Στ τάξης διηγήθηκαν τα γεγονότα που συνέβησαν την περίοδο της χούντας και απήγγειλαν επετειακά ποιήματα και κείμενα. Η γιορτή πλαισιώθηκε από τη χορωδία η οποία απέδωσε εξαιρετικά τα τραγούδια με τη συνοδεία μουσικών οργάνων, φλάουτο η κ Γεγγενίδη Αναστασία και κιθάρα η κ. Σαββίδου Χαρίκλεια. Την επιμέλεια της χορωδίας είχαν οι εκπαιδευτικοί: κ. Σαββίδου Χαρίκλεια (μουσικός), η κ. Γεγγενίδη Αναστασία και ο κ. Φερενίδης Χρήστος.

17 ΝΟΕΜΒ17 ν17 ΝΟΕ

Κατηγορίες: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ | Γράψτε σχόλιο

EDL T-SHIRT CONTEST – ΕΥΡΩΠΑΪΚΉ ΗΜΕΡΑ ΓΛΩΣΣΩΝ

IMG 4665

Οι μαθητές/τριες του σχολείου μας έλαβαν μέρος στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό  EDL T-shirt contest 2023 για την Παγκόσμια Ημέρα Ευρωπαϊκών Γλωσσών στέλνοντας το μήνυμα ότι η γλωσσική πολυμορφία αποτελεί εργαλείο για την επίτευξη ευρύτερης διαπολιτισμικής κατανόησης και βασικό στοιχείο στην πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της ηπείρου μας

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ 1  IMG 4694IMG 4695IMG 4696IMG 4697ΤΣΑΚΙΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ2023 11 22 11 01ΚΑΛΥΒΙΩΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣΚΕΧΑΓΙΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣΠΕΡΗΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣΤΣΑΚΙΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 1

Κατηγορίες: ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο EDL T-SHIRT CONTEST – ΕΥΡΩΠΑΪΚΉ ΗΜΕΡΑ ΓΛΩΣΣΩΝ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗΣ – ΕΚΘΕΣΗ ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ

IMG 4658

Τη Δευτέρα 13/11/2023 οι μαθητές /τριες μας είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τα οφέλη της αποταμίευσης τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης, που γιορταζόταν στις 31 Οκτωβρίου 2023, και να θαυμάσουν την ιδιωτική συλλογή νομισμάτων της κ. Ρακοπούλου Βασιλικής. Η ποικιλία των νομισμάτων και η παλαιότητα τους βοήθησε τους μαθητές να κάνουν συγκρίσεις με το παρόν και να συνειδητοποιήσουν  ότι το νόμισμα σκιαγραφεί την ιστορική και πολιτισμική φυσιογνωμία ενός λαού ανάλογα με τον τόπο και χρόνο. Παράλληλα, προσφέρει πλούσιο υλικό σε όποιον θέλει να ερευνήσει το παρελθόν.

IMG 4659IMG 4660

Κατηγορίες: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗΣ – ΕΚΘΕΣΗ ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ