Αγαπημένοι μου μαθητές και μαθήτριες, καλά μου παιδιά,
Συμπληρώθηκαν σήμερα έντεκα ολόκληρες μέρες από την τελευταία φορά που περάσαμε όλοι μαζί ένα μεγάλο μέρος της ημέρας στη σχολική μας αίθουσα και στην αυλή του σχολείου μας .
Ξέρω πως σας είναι πολύ δύσκολο, όπως και σε όλους μας, να περνάτε όλες τις ώρες του εικοσιτετραώρου κλεισμένοι στο σπίτι, μακριά από τις καθημερινές σας δραστηριότητες.
Είχαμε άλλα σχέδια για όλο αυτό το διάστημα. Κάθε λογής δράσεις, που περιμέναμε να πραγματοποιήσουμε με πολύ χαρά και μεγάλη ανυπομονησία. Αρκετές από αυτές, δυστυχώς, τις ακυρώσαμε και αυτό σίγουρα σας στενοχωρεί, όπως κι εμένα όταν θυμάμαι τη χαρά, τις φωνές και τον ενθουσιασμό που δείχνατε, όταν προγραμματίζαμε στην τάξη τις δραστηριότητές μας.
Ζούμε όλοι μας πρωτόγνωρες, πολύ δύσκολες και ίσως ακατανόητες καταστάσεις. Όμως, όσο κι αν μας είναι δυσάρεστο, πρέπει όλοι μας να ακούσουμε και να τηρήσουμε με ευλάβεια αυτά που μας προτείνουν οι ειδικοί, ώστε να καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία την πανδημία και να επιστρέψουμε στην καθημερινότητά μας όλοι, υγιείς και δυνατοί.
Για να γίνει η προσωρινή σας « απομόνωση» στο σπίτι πιο ευχάριστη μπορείτε μαζί με τους γονείς σας και τα αδέλφια σας, να ταξιδέψετε ( νοερά ), να συζητήσετε, να ζωγραφίσετε, να προβληματιστείτε, να παίξετε με επιτραπέζια παιχνίδια, να χαλαρώσετε διαβάζοντας ένα βιβλίο ή δημιουργώντας όμορφες κατασκευές και να επικοινωνείτε με τους φίλους σας τηλεφωνικά ή μέσω διαδικτύου. Προσπαθήστε να είστε ήρεμοι και να αποδείξετε σε όλους και στον εαυτό σας ότι μπορείτε να λειτουργείτε ως υπεύθυνα και συνεργάσιμα παιδιά.
Είμαι σίγουρη πως σας λείπει το σχολείο και όλα όσα ζούσατε στο περιβάλλον του. Για να μπορέσουμε, λοιπόν, να νιώσουμε πάλι λίγη, έστω, από τη χαρά της σχολικής μας ζωής και καθημερινότητας, θα χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία προς όφελός μας και θα κάνουμε την ιστοσελίδα του σχολείου μας χώρο όμορφης και δημιουργικής επικοινωνίας. Εκεί, λοιπόν, θα συναντιόμαστε και θα επικοινωνούμε με τρόπους, που σίγουρα θα σας αρέσουν. Χωρίς αυτό, βέβαια, να σας περιορίσει το δικαίωμα να επικοινωνήσετε μαζί μου προσωπικά και με όποιον άλλο τρόπο θέλετε και έχετε στη διάθεσή σας, όποτε νιώσετε την ανάγκη να μιλήσουμε.
Σας σκέφτομαι συνέχεια και περιμένω, όπως και όλοι οι εκπαιδευτικοί, να περάσει ο καιρός που απαιτείται, για να επιστρέψουμε πάλι στο σχολείο μας , στα μαθήματά μας , στις σχολικές δραστηριότητες και χαρές. Μέχρι τότε όμως μένουμε σπίτι, γιατί «νοιαζόμαστε» για τους συνανθρώπους μας και «δρούμε», προσέχοντας τον εαυτό μας και τους αγαπημένους μας.
Με όλη μου την αγάπη
Η δασκάλα σας