Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΝΩΝΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ – »ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ. ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ»

       Στο πλαίσιο της Δράσης «Παίζουμε μαζί – Μαθαίνουμε μαζί» της 19ης Πανευρωπαϊκής Εβδομάδας Καλαθοσφαίρισης των Special Olympics, σχολεία του Δήμου Θηβαίων συμμετείχαν σήμερα Τρίτη σε φιλικούς αγώνες Καλαθοσφαίρισης που πραγματοποιήθηκαν στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ της Θήβας.

      Συγκεκριμένα, οι αγώνες μπάσκετ διεξήχθησαν μεταξύ των Δημοτικών Σχολείων Καπαρελλίου και Πλαταιών, του 3ου και 4ου Γυμνασίων Θήβας και του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης(ΕΕΕΕΚ) Λουτουφίου.

       Στους Unified αγώνες μπάσκετ, τη Δημοτική Αρχή εκπροσώπησαν ο αντιδήμαρχος Παιδείας, κ. Τάσος Καμούτσης, και ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, κ. Νίκος Κοβάνης, συγχαίροντας τα παιδιά για την προσπάθεια αλλά και για το πνεύμα συνεργασίας κι ευγενούς άμιλλας.

       Με τη σωματική άσκηση ο αθλητής αποκτά αγωνιστικότητα, αυτοκυριαρχία, καλλιεργείται το θάρρος, η θέληση, η αποφασιστικότητα, η τόλμη για την αντιμετώπιση του αθλητικού αγώνα και, κατ’ επέκταση, της ζωής.Η άθληση συντελεί στην ωρίμανση του ανθρώπου και στην ανάπτυξη ψυχικών ικανοτήτων, γιατί ωθεί τον άνθρωπο να θέτει ολοένα κι υψηλότερους στόχους και να παλεύει με υπομονή κι επιμονή, χωρίς να εγκαταλείπει την προσπάθεια. Παράλληλα, μέσω αυτού αξιοποιεί τον ελεύθερό του χρόνο μακριά απ’ το άγχος. 

     Τέλος, ο αθλητισμός ως ιδεώδες κοινωνικοποιεί και συνδέει με δεσμούς φιλίας τους συναγωνιζόμενους, τους συνηθίζει στην αναγνώριση της αξίας των αντιπάλων και στην ανάπτυξη του σεβασμού. Εξάλλου, οι κορυφαίοι αθλητές λειτουργώντας ως πρότυπα μπορούν να επηρεάζουν τους νέους σε κρίσιμα κοινωνικά θέματα. 

 1669807936769  

1669807936807 1

  1669807936851

1669807936727

Συμμετοχή στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί.»

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί.» υλοποιείται παγκοσμίως σε 22 χώρες από τον Μάιο του 2018 με δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και από τον Ιούλιο του 2021 τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. 

Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό και βιωματικό πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με και χωρίς νοητική αναπηρία να συμμετέχουν ΜΑΖΙ σε αθλητικές δράσεις. Μέσα από αυτές τις δράσεις, επιτυγχάνεται η ενημέρωση των μαθητών για θέματα σχετικά με τη νοητική αναπηρία, την ισότητα και την αποδοχή. Απευθυνόμενοι στη νέα γενιά και δίνοντάς τους τα κατάλληλα ερεθίσματα, έχουμε τη ζωτικής σημασίας ευκαιρία να συμβάλλουμε στη διαπαιδαγώγηση των νέων πολιτών της κοινωνίας – μίας κοινωνίας ανοικτής προς όλους με σεβασμό και αξιοπρέπεια. Με την ολοκλήρωση του Προγράμματος, τα εμπλεκόμενα σχολεία πιστοποιούνται ως Σχολεία Ενταξιακού Αθλητισμού και ανήκουν πλέον στο Παγκόσμιο Δίκτυο των Unified Schools.  

Συγκεκριμένα, η υλοποίηση του «Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί.» συντελείται σε 2 μέρη.

– Το Θεωρητικό μέρος περιλαμβάνει παρουσίαση για την ενημέρωση των μαθητών σχετικά με τη φιλοσοφία και την αποστολή των Special Olympics και προετοιμάζει τους μαθητές για το βιωματικό μέρος.

-Το Βιωματικό μέρος περιλαμβάνει τις μεικτές αθλητικές δράσεις με τη συμμετοχή μαθητών με και χωρίς νοητική αναπηρία ή και αθλητώντων Special Olympics σε Μεικτές Ομάδες.

Μέσα στο πλαίσιο του προγράμματος το σχολείο μας θα συμμετέχει την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 09:30 – 12:30 σε Φιλικούς Unified Αγώνες μπάσκετ, στο Κλειστό Γήπεδο Θήβας.

Συμμετέχουν επίσης τα Σχολεία

  • Δημοτικό Σχολείο Πλαταιών
  • 3ο Γυμνάσιο Θήβας
  • 4ο Γυμνάσιο Θήβας
  • Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Θήβας 
  • Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
  • SPECIAL OLYMPICS

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΠΑΡΕΛΛΙΟΥ

    Την ευκαιρία είχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Καπαρελλίου  να γνωρίσουν μέσα από το θέατρο τον μεγαλύτερο ποιητή της ανθρωπότητας, τον Όμηρο. Το Δημοτικό Σχολείο πραγματοποίησε  εκπαιδευτική επίσκεψη για την παρακολούθηση της  θεατρικής παράστασης »ΟΔΥΣΣΕΙΑ», της Κάρμεν Ρουγγέρη. Η επίσκεψη έλαβε χώρα την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022 στο Christmas Theater στην Αθήνα

   Η παράσταση, απόλυτα μελετημένη και τεκμηριωμένη, φωτίζει το Ομηρικό έπος, με ποιητικό λόγο και συναρπαστική δράση (κείμενο, σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη), μέσα από πανέμορφες, ονειρεμένες εικόνες , με δυναμικό χορό και με μουσικά μοτίβα εμπνευσμένα από μελωδίες της παράδοσης των τόπων που πέρασε ο Οδυσσέας στο ταξίδι του.

ΦΩΤΟ 2

ΦΩΤΟ 1

 

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα εορτάστηκε  η επέτειος της 28ης  Οκτωβρίου στο Καπαρέλλι  με μαθητική  παρέλαση την οποία  παρακολούθησε πλήθος κόσμου. Από την πλευρά τους  τα σχολεία με τους μαθητές παρήλασαν αποδίδοντας φόρο τιμής σε όσους έδωσαν  την ψυχή τους για την πατρίδα.  

1668160028697

1668160028712

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Τη Βουλή των Ελλήνων επισκέφτηκαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Καπαρελλίου την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022. Οι μαθητές/τριες του Σχολείου είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην αίθουσα συνεδριάσεων της Βουλής,  στους χώρους   του ιστορικού κτιρίου καθώς και στις περιοδικές εκθέσεις του Ιδρύματος.  Ταυτόχρονα  επισκέφτηκαν την έκθεση «Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων, δύο αιώνες μετά». Τριακόσια εξήντα επτά μοναδικά εικαστικά και κειμενικά τεκμήρια συνομιλούν με τον τοιχογραφικό διάκοσμο του ιστορικού κτηρίου του Κοινοβουλίου και αφηγούνται την πορεία των Ελλήνων προς την Ελευθερία.

1665939361293

311956568 3276753689211381 1301238391546406831 n

 

9η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 9η Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού από τους μαθητές και τις μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Καπαρελλίου τη Δευτέρα  3 Οκτωβρίου 2022. Η Ευρωπαϊκή Ημέρα του Aθλητισμού, με σύνθημα «ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ» και στόχο την ανάδειξη της ωφελιμότητας της άθλησης στη σωματική και πνευματική υγεία εφ’ όρου ζωής, πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό γήπεδο Καπαρελλίου όπου έλαβαν χώρα διάφορες αθλητικές δραστηριότητες. Οι μαθητές και οι μαθήτριες  είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε διαφορετικές αθλητικές δραστηριότητες γνωρίζοντας την σημαντικότητα της αξίας της άσκησης για τη σωματική και ψυχική υγεία. 

 9η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ 9η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Δημοτικό Σχολείο Καπαρελλίου , τη  Δευτέρα  3 Οκτωβρίου 2022, στα πλαίσια της 9ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού με θέμα ¨ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ  μια ΖΩΗ ¨  θα  υλοποιήσει  δράσεις με κεντρικό στόχο την  ενεργοποίηση των μαθητών σε οργανωμένες αθλητικές δραστηριότητες  που θα λάβουν χώρα στο γήπεδο της τοπικής κοινότητας Καπαρελλίου , κατά τη διάρκεια του πρωινού σχολικού ωραρίου , με σκοπό να αναδειχθεί η θεμελιώδης σημασία της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την υγεία .

Οι μαθητές θα προσέλθουν κανονικά στο σχολείο με τις τσάντες τους κατά την προβλεπόμενη ώρα προσέλευσης (08:00 – 08:15 π.μ.) και θα σχολάσουν κανονικά (13:15).

Οι μαθητές θα πρέπει να προσέλθουν στο σχολείο με αθλητική ενδυμασία και αθλητικά παπούτσια,  να έχουν μαζί τους νερό, φαγητό, καπέλο, γυαλιά ηλίου και να φοράνε αντηλιακό.

Σε περίπτωση κακοκαιρίας οι αθλητικές δραστηριότητες θα αναβληθούν, οι μαθητές θα έρθουν  με τις τσάντες τους και θα συνεχιστεί κανονικά το πρωινό πρόγραμμα του Σχολείου, όπως προβλέπεται.

                                                         Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ 

                                                    ΓΚΕΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

                                                       

ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΑΡΧΗ…ΖΩ! 2022-2023 της ΔΟΜΗΣ ΄΄ΓΕΦΥΡΑ΄΄ της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Picture

    Η δομή «ΓΕΦΥΡΑ» της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας υλοποιεί για άλλη μια σχολική χρονιά τη δράση «αρχή…ΖΩ!» που αφορά την έκτακτη οικονομική ενίσχυση αξίας 100 € εφάπαξ σε κάθε μαθητή – μέλος οικογένειας με οικογενειακό εισόδημα κάτω από τα όρια της φτώχειας, που έχει εγγραφεί στην Α’ τάξη των Δημοτικών Σχολείων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κατά το σχολικό έτος 2022-2023.

     Η δράση στοχεύει στην κάλυψη οικονομικών αναγκών και την κατανομή πόρων ανακούφισης σε γονείς/κηδεμόνες, οι οποίοι δεν δύνανται να ανταπεξέλθουν οικονομικά στην αγορά σχολικών ειδών που απαιτούνται για την εκπαίδευση των μαθητών (τετράδια, γραφική ύλη, σχολική τσάντα, κλπ.)

Για πληροφορίες :
t: +30 22310 28725
f: +30 22310 28725
E-mail: fragosa@gefyra.com.gr 
Website: www.gefyra.com.gr

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

agiasmos

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

    Σας ενημερώνουμε ότι ο αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2022 – 2023 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 09:00 π. μ. στο προαύλιο του σχολείου.

    Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα προσέλθουν στη σχολική μονάδα κατά  το χρονικό διάστημα από 08.30΄ έως 08.45΄ .

     Την ημέρα του αγιασμού δεν χρειάζεται οι μαθητές/μαθήτριες να φέρουν τις σχολικές τσάντες τους. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του σχολείου τα βιβλία θα τους δοθούν την Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου.

    Υπενθυμίζω την ανάγκη να παρακολουθείτε όλοι καθημερινά το ιστολόγιο του σχολείου  https://blogs.sch.gr/dimkap/  και να ελέγχετε το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο για τυχόν μηνύματα, τα οποία σας αποστέλλουμε.

Με τις θερμότερες ευχές για μια ευχάριστη, δημιουργική και όμορφη σχολική χρονιά!

                       Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

                          ΓΚΕΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Πρόγραμμα eTwinning : «Μικροί εξερευνητές – The Teck explorers»Λήψη αρχείου