Επίσκεψη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη & Δημοτική Πινακοθήκη

0

Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ | Κατηγορία Δ1 ΤΑΞΗ, Ε1 ΤΑΞΗ, ΣΤ1 ΤΑΞΗ | , στις 15-02-2020

IMG_20200214_100648

Οι μαθητές και μαθήτριες της Δ’, Ε’ και Στ’ τάξης επισκέφθηκαν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορίνθου. Αφού ενημερώθηκαν από την υπεύθυνη για τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της και ξεναγήθηκαν στις διάφορες αίθουσες, παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα τη γραφή Braille και εναλλακτικούς τρόπους επικοινωνίας, όπως τον κώδικα Mors. Στο τέλος έμαθαν να ανταλλάσσουν κρυπτογραφημένα μηνύματα με μια εύκολη κατασκευή που έφτιαξαν στην αίθουσα Παιδικής Λογοτεχνίας.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τη Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου. Εκεί παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα βασισμένο στο βιβλίο “Το μαύρο βιβλίο των χρωμάτων” των Menena Cottin και Rosana Faria, το οποίο περιέχει “ανάγλυφες” εικόνες και περιγραφή τους σε γραφή Braille. Ακολούθησε παρουσίαση πινάκων από την υπεύθυνη της Πινακοθήκης και μετά τα παιδιά έπαιξαν ένα παιχνίδι. Σκοπός ήταν να αναγνωρίσουν τα ανάγλυφα αντίγραφα των έργων που τους παρουσιάστηκαν χρησιμοποιώντας μόνο την αίσθηση της αφής.

Οι εκπαιδευτικοί των τάξεων: Κοντογιάννη Κωνσταντίνα, Μοσχογιάννης Κωνσταντίνος, Φλέσσα Φοίβη, Νιβολιανίτου Χριστίνα, Πυρετζίδου Φωτεινή

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση