Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο.

0

Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ | Κατηγορία ΑΡΘΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2017-2018 | , στις 10-05-2018

φωτογραφία 5

Το Κέντρο Πρόληψης “Δίολκος” που βρίσκεται στην Κόρινθο, εφαρμόζει προγράμματα μετάβασης από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο για τους μαθητές της Στ’ Δημοτικού, σε συνεργασία με τους Διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων του Δήμου μας.

Μέσα στα πλαίσια του εκπαιδευτικού αυτού προγράμματος,  οι μαθητές της ΣΤ΄τάξης του Δημοτικού Σχολείου Εξαμιλίων , επισκέφτηκαν σήμερα το πρωί το 2ο Γυμνάσιο Κορίνθου ,για να έρθουν σε επαφή με το χώρο και για μια πρώτη γνωριμία με τους καθηγητές και τον διευθυντή κο Παρασκευόπουλο , που μας ξενάγησε στο χώρο του Γυμνασίου.

Έπειτα οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ΄ τάξης παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “μετάβαση στο γυμνάσιο” του κέντρου πρόληψης Δίολκος , με ομιλήτριες την κα  Δήμητρα Παπαναστασίου & την κα Αθηνά Γαϊτάνη. Στις συναντήσεις αυτές οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να μάθουν πληροφορίες για το νέο τους σχολείο, ενώ παράλληλα ενθαρρύνθηκαν  να εκφράσουν τα συναισθήματά τους γι’ αυτή την αλλαγή και να εφοδιαστούν με δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν στο μεγάλωμά τους.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση