Οι μαθητές του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το τοπικό
📍Οινοποιείο Παρίσση (https://parissiswinery.com/el/) και να ανακαλύψουν από κοντά τη μαγευτική διαδικασία παραγωγής κρασιού. Από την αρχή μέχρι το τέλος, οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά και έμαθαν τα μυστικά της αμπελουργίας.
Η μέρα ξεκίνησε με την συλλογή των σταφυλιών από τα αμπέλια. Οι ενθουσιασμένοι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στη διαδικασία αυτή, μαθαίνοντας για τις διάφορες ποικιλίες σταφυλιών και τη σημασία της αναγνώρισης της κατάλληλης περιόδου για τη συγκομιδή. Στη συνέχεια, πάτησαν τα σταφύλια και είδαν πώς εξάγεται ο χυμός που θα μετατραπεί σε κρασί.
Η διαδικασία παραγωγής κρασιού είναι εντυπωσιακή και οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα διάφορα στάδια, όπως η ζύμωση και η ωρίμανση του κρασιού. Επιπλέον, είδαν πώς τα κρασιά εμφιαλώνονται και συσκευάζονται, αποκτώντας μια σφαιρική εικόνα των όσων συμβαίνουν πίσω από τις γεύσεις και τα αρώματα του κρασιού που απολαμβάνουμε.
Τα οφέλη από αυτήν την επίσκεψη ήταν πολλά. Οι μαθητές όχι μόνο εμπλούτισαν τις γνώσεις τους σχετικά με τη διαδικασία παραγωγής κρασιού και την καλλιέργεια αμπελιών, αλλά και ανέπτυξαν αυτοπεποίθηση και ομαδικό πνεύμα κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας. Η επίσκεψη ενίσχυσε την παρατήρηση, την κατανόηση της φύσης και την εκτίμηση της τοπικής παραγωγής.
Ευχαριστούμε θερμά το Οινοποιείο Παρίσση και ιδιαίτερα την κα Μαρία Κουτσερή για αυτή την τόσο διαδραστική και μοναδική εμπειρία!
Ευχαριστούμε επίσης θερμά τις Συγκοινωνίες Σκιάθου για τη δωρεάν και ασφαλή μετάβασή μας στο οινοποιείο. Χωρίς την υποστήριξή τους η πραγματοποίηση αυτής της διδακτικής επίσκεψης δεν θα ήταν εφικτή! Η συμβολή τους καθοριστική και τους είμαστε πραγματικά ευγνώμονες!