Με καινούρια… φτερά για να γνωρίσουμε τη φύση που μας περιβάλλει

Πριν από λίγο καιρό, στις 21 του Δεκέμβρη που μπήκε ο χειμώνας, ο μικρός κοκκινολαίμης πέρασε και από το σχολείο μας.

Κάθισε στα κλαδιά του δέντρου μας μαζί με την παρέα του

και μετά πέταξε για τα … γραφεία της Ορνιθολογικής Εταιρείας Ελλάδας. Εκεί μίλησε σε εξαιρετικούς ανθρώπους για μας και το Σχολείο μας και αυτοί  μας  σκέφτηκαν και μας έστειλαν έναν πραγματικό θησαυρό.

Όλα τα ελληνικά πουλιά, αλλά και άλλα ζώα της ελληνικής φύσης,  με εποπτικό τρόπο, με πολλές πληροφορίες και προτάσεις για δράσεις, «τρύπωσαν» στο σχολείο και μας ξεσήκωσαν…

Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να προσαρμόζουμε όλο αυτό το υλικό για τους μαθητές μας, να βγούμε από το σχολείο και να γνωρίσουμε, να παρατηρήσουμε, να μάθουμε, να ζωγραφίσουμε, να σχεδιάσουμε… να ζήσουμε τη Φύση.

Μείνετε συντονισμένοι…

Ευχαριστούμε την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία που εδώ και πάρα πολλά χρόνια είναι συνεπής και ακούραστος αρωγός των εκπαιδευτικών και ουσιαστικός παράγοντας διαφύλαξης της ελληνικής, αλλά και παγκόσμιας Φύσης.

Γουρουνάκια … κουμπαράδες λένε ΌΧΙ στο κάπνισμα!!!

 

Ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα  η δράση «Μαθαίνω να μην καπνίζω» .  Κατά τη διάρκειά της τα παιδιά έμαθαν για τις συνέπειες του καπνίσματος, την εξάρτηση που προκαλεί, καθώς και για τις συνέπειες του παθητικού καπνίσματος.

Έμαθαν επίσης για την οικονομική επιβάρυνση που συνεπάγεται η συνήθεια του καπνίσματος και έφτιαξαν κουμπαράδες για να δείξουν πόσο θα μπορούσε καθένας να αποταμιεύει αντί να καπνίζει.

Οι μαθητές που υλοποιούν τη δράση  έχουν ολοκληρώσει, με την υποστήριξη και εμψύχωση της  Κοινωνικής Λειτουργού του σχολείου μας  Θεοφανούς Μαυροβουνιώτη,   την αλληλεπίδρασή με το έντυπο υλικό, το τετράδιο δραστηριοτήτων, και εξέφρασαν το πόσο κακό κάνει το κάπνισμα με μια ομαδική ζωγραφιά με την οποία και θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό της Καρδιολογικής Εταιρείας «Για μια ζωή χωρίς κάπνισμα».

Όλο αυτό το διάστημα σε ατομικές συναντήσεις οι γονείς των μαθητών ενημερώθηκαν προφορικά, αλλά και με ειδικό φυλλάδιο σχετικά με τρόπο με τον οποίο μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη  του καπνίσματος.

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι όλο το υλικό που χρησιμοποιήθηκε για την ενημέρωση των μαθητών και των γονέων ανήκει στην οργάνωση Smoke Free Greece.

 

 

Ό,τι μας έλειπε… από το My Point

Οι καθημερινές ανάγκες μιας σχολικής μονάδας είναι πολλές  και συχνά τόσο άμεσες που οι συνήθεις διαδικασίες, χρονοβόρες και «βασανιστικές» , καθυστερούν τους όποιους  σχεδιασμούς και τον προγραμματισμό του εκπαιδευτικού έργου.

Κάτι τέτοιο συνέβη και σε μας, όταν ο κεντρικός έγχρωμος και ασπρόμαυρος  εκτυπωτής μας, έχοντας προσφέρει πολλά, άφησε το τελευταίο του φύλλο μισοτυπωμένο, λίγο πριν ανεπιστρεπτί … ταξιδέψει προς την ανακύκλωση συσκευών.

Και πάνω που λέγαμε «… και τώρα τι;»  ένας καινούριος εκτυπωτής HP, του κουτιού!!!!!!! , δώρο από την επιχείρηση του κυρίου Βασίλη Μυγδαλάκη «My Point» , έφτασε και πήρε θέση πάνω στο γραφείο.

Μπορούμε να συνεχίσουμε να σχεδιάζουμε, να προγραμματίζουμε και να εμπνεόμαστε από τη θέληση των μαθητών μας, γιατί η υποστήριξη που εισπράττουμε από την κοινωνία του νησιού είναι τόοοοσο μεγάλη.

Ευχαριστούμε την επιχείρηση «My Point» και τον κύριο Βασίλη Μυγδαλάκη. Η προσφορά του ήταν … to the point!!!!

Μια Καρδιά για το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου … η συνέχεια

Παρασκευή 18/12/2020 έφτασε στο σχολείο μας μία τηλεόραση προσφορά των ανώνυμων Σκιαθιτών μέσα από τον κουμπαρά αγάπης που η δράση «Μια Καρδιά για το Ειδικό Σχολείο Σκιάθου» και οι διοργανωτές της,  κύριος Νίκος Τζούμας και  κυρία Κυριακή Δαμάσκου, δώρισαν.

Μια τηλεόραση που τη Δευτέρα 21/12/2020 αναρτήθηκε στην αίθουσα ποικίλων δραστηριοτήτων του σχολείου μας και την οποία εγκαινιάσαμε άμεσα με την παρακολούθηση της παράστασης Καραγκιόζη, που ειδικά για τους μαθητές μας δημιούργησε ο Απόστολος Ακρίβος.

Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν στο να συγκεντρωθεί το ποσό, μέρους του οποίου έχει ήδη χρησιμοποιηθεί για την αγορά εξοπλισμού για το σχολείο, ενώ και το υπόλοιπο πρόκειται να διατεθεί  για τον ίδιο σκοπό.

Να ευχαριστήσουμε τον κύριο Τζούμα και την κυρία Δαμάσκου και στα πρόσωπά τους την κοινωνία της Σκιάθου που τόσο μας στηρίζουν.

Να ευχαριστήσουμε όμως και την Ψυχολόγο του σχολείου, την κυρία Άννα Μαρία Κουτούμπα, που με υπομονή και techγνώσεις επέλυσε  τα  προβλήματα σύνδεσης της τηλεόρασης στο διαδίκτυο… Για κάποιους από μας ήταν μεγάλος γρίφος.

Μια παράσταση … χειροποίητη

Προβλήθηκε την Τρίτη 22/12/2020 από το SKIATHOSLOFE για όλα τα παιδιά του νησιού, και όχι μόνο, μια παράσταση Καραγκιόζη  από το Θίασο «Σκοτεινές Σκιές» που στήθηκε για και μαγνητοσκοπήθηκε για τους μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου. Τίτλος της παράστασης «Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη».

Δημιουργός της   ο Απόστολος Ακρίβος, ένας εξαιρετικός νεαρός καλλιτέχνης που έφτιαξε πραγματικά μια παράσταση «χειροποίητη!

Βλέποντας τον να στήνει τη σκηνή, να βάζει κάθε μικρή και μεγάλη βιδούλα,κάθε ξύλο, το σκηνικό, με τόση σιγουριά και γνώση απορεί κανείς και θαυμάζει. Ο Απόστολος Ακρίβος είναι γνωστός στην κοινωνία της Σκιάθου και μέσω της τεχνολογίας σε όλη την Ελλάδα. Με κάθε ευκαιρία θα τον καλούμε στο σχολείο, και γιατί όχι, μελλοντικά, σε ένα εργαστήρι Καραγκιόζη για τους μαθητές μας.

Η πραγματοποίηση αυτής της παράστασης δεν θα ήταν δυνατή χωρίς τη βοήθεια των κ. Κλεάνθη Κλιφόπουλου που μετέφερε τον εξοπλισμό με το ιδιωτικό του αυτοκίνητο και τον κύριο Νίκο Τζούμα που την κινηματογράφησε και οργάνωσε την προβολή της και στο διαδικτυακό τόπο του SKIATHOSLIFE.

Ωστόσο πίσω- πίσω εκεί στα παρασκήνια συναντήσαμε την κ. Ελευθερία, την μητέρα των νεαρών αδερφών Ακρίβου, έναν εξαιρετικό άνθρωπο, με απίστευτη υπομονή, εξαιρετική ικανότητα κατανόησης και ακούραστη υποστηρίκτρια των παιδιών της. Μας συγκίνησε… βαθιά

Κι η χαρά μας …πιο μεγάλη από τη μπάλα

Όχι μια αλλά τρεις  ευχάριστες εκπλήξεις περίμεναν τους μαθητές μας τη Δευτέρα 21/12 στο σχολείο.

Τρεις μεγάλες μπάλες, μπάλες pilates, προστέθηκαν στον εξοπλισμό του  γυμναστηρίου μας, δίνοντας χαρά, χαρίζοντας χαμόγελα, αλλά ουσιαστικά προσφέροντας επιπλέον δυνατότητες  στο σχεδιασμό των ψυχοκινητικών παρεμβάσεων για κάθε παιδί ξεχωριστά.

Η προσφορά του εξοπλισμού έγινε από τον κύριο Αθανάσιο Γραββάνη, ο οποίος φέρνοντας τις μπάλες στο σχολείο φάνηκε να χαίρεται περισσότερο από τα παιδιά. Έτσι συμβαίνει, όταν προσφέρεις με την καρδιά σου…

Ευχαριστούμε

Τα σχέδιά μας για το χώρο του γυμναστηρίου είναι πολλά, όπως και οι δεξιότητες των μαθητών μας, όπως και οι ανάγκες τους για υποστήριξη και βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης και της κίνησής τους.

Συνεχίζουμε

Όμορφα δώρα… πράξεις αγάπης

Ο Δήμος Σκιάθου, με ευαισθησία και συνέπεια στέκεται πλάι μας διαρκώς από την αρχή.

Αυτές τις μέρες μια χειρονομία αγάπης μας συγκίνησε ιδιαίτερα.

Δώρα του έφτασαν στο σχολείο με αποδέκτες τους μικρούς μας μαθητές

.

Υπέροχα δώρα που οι μαθητές μας θα αξιοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο, αλλά κυρίως η σκέψη… η πράξη. Πράξη αγάπης και ευθύνης.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

21 /12 / 2020 Την πρώτη μέρα του χειμώνα ήρθαν στο σχολείο οι κοκκινολαίμηδες

Ο κοκκινολαίμης ήταν, λέει, ένας νεαρός άμυαλος ξυλουργός, που αμελούσε διαρκώς τις προετοιμασίες για το  χειμώνα. Ούτε ξύλα, ούτε προμήθειες, ούτε τίποτα δεν είχε φροντίσει να βολέψει. Και τότε ήρθε ένας βαρύς χειμώνας  και τον βρήκε απροετοίμαστο. Μετάνιωσε τότε για την αμυαλιά του. Έγινε πουλάκι και από τότε, μόλις πλησιάζουν τα κρύα και το χιόνι και ο κακός καιρός, έρχεται να μας το πει, φορώντας το πορτοκαλί κασκόλ του…

Ήρθε και σε μας σήμερα μαζί με τα πρώτα χιόνια πάνω στο δέντρο μας…

Καλό χειμώνα

Χριστούγεννα χωρίς γλυκά γίνεται; Δε γίνεται…

Μυρουδιές ζάχαρης,  πορτοκαλιού και βανίλιας παντού…

Ανακάτεμα, ζύμωμα, πλάσιμο και ψήσιμο…

Μικροί ζαχαροπλάστες σε νέες δράσεις και μας άρεσε πολύ.

Βέβαια όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να γίνουν χωρίς το χορηγό της δράσης μας, το Καφενείο της Αγίας Τριάδας!!!! Του κύριου Θοδωρή Πασχάλη.

Την επιχείρηση που αγόρασε όλα όσα χρειαστήκαμε …

και τον βασικό εξοπλισμό που θα τον κρατήσουμε, θα τον συμπληρώσουμε και θα τον χρησιμοποιήσουμε ξανά… και ξανά και ξανά. Γιατί αναδειχτήκαμε μεγάααααλα ταλέντα.

Τα γλυκίσματά μας έψησε στο κυλικείο του 1ου Δημοτικού Σχολίου η κυρία Αγγελική Αϊβαλιώτη και όλο το συγκρότημα μοσχοβόλησε. Όλα βγήκαν πεντανόστιμα … Φάγαμε, κεράσαμε, αχνίσαμε, γλυκαθήκαμε και είπαμε όλοι μαζί…

Καλά Χριστούγεννα, γλυκά… με τους αγαπημένους μας ανθρώπους

Ετοιμαζόμαστε για το click away Bazar του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου

Μύρισε Χριστούγεννα και εμείς ετοιμαζόμαστε!!!!

Φτιάξαμε όμορφα  διακοσμητικά, αλλά και χρηστικά αντικείμενα, μικρά δώρα για τις γιορτές.  Όλα αυτά μπορείτε να αγοράσετε από το click away bazar που το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων του σχολείου μας διοργανώνει.

Να τι  δημιουργήσαμε!!

Το προεδρείο του Συλλόγου μας  έχει και την ευθύνη της διοργάνωσης της δράσης, της συγκέντρωσης των χρημάτων και της τοποθέτησής τους στον ειδικό λογαριασμό που έχει δημιουργηθεί για το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου από την Σχολική Επιτροπή και την κυρία Σταματίνα Χονδρονικολή.

Ο λογαριασμός του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου Αλ. Παπαδιαμάντης είναι
ALPHA BANK ΙΒΑΝGR850140624062400200 1000160

 

Οι κατασκευές των μικρών μαθητών μας θα διατίθενται με συμβολικές τιμές

μετά από συνεννόηση στο 24270 21227 με το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων

από τις 9.30μ.μ. έως τις 12.25μ.μ. τη Δευτέρα και την Τρίτη 21 & 22/12/2020  με τη μέθοδο click away.

Το έργο της προβολής της δράσης ανέλαβε το διαδικτυακό ενημερωτικό μέσο  SKIATHOSLIFE, που πάντα υποστηρίζει και προβάλει τις δράσεις μας.

Σας περιμένουμε…

Σελίδα 1 από 4

Υποστηριζόμενο από blogs.sch.gr & Θέμα βασισμένο στο Lovecraft από τον Anders Norén

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων