Με τη βοήθεια της Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κυρίας Θεοδώρας Παπάζογλου και τον εξοπλισμό που μας δάνεισε το εργαστήρι του Καθηγητή κυρίου Χαράλαμπου Καραγιαννίδη του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής, τους οποίους ευχαριστούμε πάρα πολύυυυυυυυ, συνεχίζουμε να ρομποτάρουμε στο ηλιακό μας σύστημα. Αυτή τη φορά το όχημά μας είναι ο Milo, το μικρό ευκίνητο και δραστήριο όχημα φτιαγμένο από Lego WeDo 2.0.
Οι περισσότεροι από μας συναρμολόγησαν το Milo κομματάκι – κομματάκι με βάση τις οδηγίες… Ήταν σημαντικό να διακρίνουμε τα απαραίτητα κομμάτια από το σύνολο των κομματιών στο κουτί του WeDo 2.0, τον τρόπο με τον οποίο κουμπώνουν το ένα πάνω στο άλλο και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν για να κινηθεί το μικρό ρομποτάκι.
Εν τω μεταξύ όση ώρα ο καθένας μας συναρμολογούσε το μικρό ρομποτάκι οι άλλοι προετοίμαζαν … την επιφάνεια του πλανήτη. Με υλικά όπως η γυψόγαζα, η κόλλα, ανακυκλώσιμα υλικά όπως πλαστικό και χαρτί, φτιάξαμε την επιφάνεια του Άρη. Εκεί κύλησε για πρώτη φορά ο Milo για να ερευνήσει την πιθανότητα εξωγήινης ζωής.
Βέβαια είχαμε κάνει κι άλλες κατασκευές από εργαστήρι σε εργαστήρι. Γιατί μας αρέσουν οι κατασκευές. Μας επηρεάζει κι ο δάσκαλός μας ο κύριος Σπύρος.
Στο 4ο εργαστήρι ο Milo κύλησε πάνω στην πίστα με εντολές που του δώσαμε εμείς μέσα από τον υπολογιστή. Η εφαρμογή Lego WeDo2.0 έχει μια σειρά από εντολές που εύκολα τις τραβάς πάνω στην οθόνη από τη γραμμή εργασιών της εφαρμογής και περιγράφεις στο ρομπότ τι του ζητάς να κάνει. Οι δοκιμές πήγαν σύννεφο…
Με την πρώτη ευκαιρία θα θέλαμε να ξανασυναντήσουμε τον Milo και να πάμε και σε άλλους πλανήτες μαζί του.