Υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να μάθεις . . . μέσα από τη δράση !!!

Εικόνα κεφαλίδας Δημοτικό Σχολείο Δραβήσκου

Μήνας: Δεκέμβριος 2022

Ο Άγιος Βασίλης κοιμάται του καλού καιρού

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου,

Ωραία τα μαθήματα και τα διαβάσματα, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με τη συμμετοχή σε διάφορες δράσεις και θεατρικά δρώμενα. Οι Χριστουγεννιάτικες γιορτές είναι πάντα ιδιαίτερες αφού είναι μέρες που είμαστε όλοι πιο χαλαροί και ευδιάθετοι. Μια τέτοια μέρα ήταν και η σημερινή για τους μαθητές της Α΄τάξης και των κυριών τους κ. Καραμιχάλη Όλγα και κ. Σγούρα Ηλιάνα που ανέβασαν στην τάξη τους το θεατρικό δρώμενο « Ο Άγιος Βασίλης κοιμάται του καλού καιρού». Οι μικροί μας μαθητές αφού φόρεσαν  τα γιορτινά τους κοστούμια και την καλύτερή τους διάθεση πέρασαν όμορφες στιγμές και ας ήταν μια παράσταση χωρίς θεατές. Η παράσταση μαγνητοσκοπήθηκε και θα προβληθεί θα προβληθεί τις επόμενες ημέρες.

xr1 xr2 xr3 xr6xr9xr7xr5 xr10

Καλά Χριστούγεννα από τα τιγράκια και τις κυρίες τους !!!

Καλήν εσπέραν ….

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου,

Την παραμονή των Χριστουγέννων οι καλαντιστές γυρνούν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας μας από σπίτι σε σπίτι και τραγουδούν τα κάλαντα. Οι μαθητές της  Γ΄ τάξης  με την κυρία τους κ. Έλενα Κροκυδά γύρισαν όλες τις τάξεις του σχολείου μας  τραγουδώντας με τις μελωδικές φωνές τους υπέροχα τραγούδια και κάλαντα. Ελπίζουμε να μαζέψατε πολλά κεράσματα…

Και του χρόνου παιδιά !!! Με υγεία !!! ….

kal

 

Το ευχολόγιό μας !!!

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου,

Αγαπητοί  γονείς,

θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως η πληροφορικός του σχολείου μας κ Σιδηροπούλου Αναστασία δημιούργησε έναν χώρο στο διαδίκτυο για ανταλλαγή  Χριστουγεννιάτικων Ευχών μεταξύ των εκπαιδευτικών, των γονέων και  μαθητών του Δημοτικού μας Σχολείου.

Για να γράψετε και εσείς τις ευχές σας μπορείτε να μπείτε στη σελίδα πατώντας ΕΔΩ.

 Επίσης μπορείτε να βρείτε το ευχολόγιο στη σελίδα :  https://padlet.com/ansidiropoulou/dimdraviskos

Μια μικρή βοήθεια : Με το κουμπί + (κάτω δεξιά στην  οθόνη) μπορείτε να προσθέσετε τη δική σας ευχή πατώντας στη συνέχεια Δημοσίευση

Καλά Χριστούγεννα και ευχές για ένα γαλήνιο, δημιουργικό νέο έτος.

Γράμμα στον Άγιο Βασίλη !

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου,

Λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα και την αλλαγή της νέας χρονιάς, οι μικροί μαθητές επισκέφτηκαν το ταχυδρομείο του χωριού, τα ΕΛΤΑ.

Εκεί έστειλαν το γράμμα τους στον Άγιο Βασίλη με διεύθυνση τη μακρινή Λαπωνία, με την ελπίδα και την προσμονή ότι θα λάβουν το δωράκι που ζήτησαν!

Για να δούμε ήταν καλά παιδιά!!?? Μα φυσικά!!! Αφού όλα τα παιδιά, εκτός από το αγαπημένο τους παιχνίδι ζήτησαν υγεία και  αγάπη για όλα τα παιδιά σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου!

Με αυτή την ευχή κλείνουμε το κεφάλαιο του 2022 και προσμένουμε το 2023 γεμάτοι ενθουσιασμό και ανυπομονησία!

gram5gra1 gra2 gra3 gra6 gra7 gra8gra4

Θερμές ευχές σε όλους από την Γ΄ και Β΄ τάξη και τις κυρίες τους κ. Έλενα Κροκυδά και Νατάσα Παπαδοπούλου με αγάπη και αλληλεγγύη!

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία :Βιωματικό Εργαστήριο για την Γ τάξη

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου,

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (International Day of Persons with Disabilities) καθιερώθηκε το 1992 με απόφαση του ΟΗΕ στις 3 Δεκεμβρίου. Με αφορμή, λοιπόν, αυτή τη μέρα οι μαθητές της Γ’ τάξης μαζί με την δασκάλα τους κ. Έλενα Κροκυδά οργάνωσαν ένα βιωματικό εργαστήριο στο οποίο και έλαβαν συμμετοχή με μεγάλη θέρμη.

Αφού μιλήσαν για τα είδη και τις μορφές αναπηρίας, επικεντρωθήκαν στις δύο γλώσσες που έχουν αναπτυχθεί με στόχο την επικοινωνία τυφλών και κωφών μαθητών αλλά και τη συμμετοχή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία. Οι μικροί μαθητές εξασκήθηκαν στην έκφραση και εκδήλωση συναισθημάτων όπως αγάπη, κατανόηση, υπομονή, δικαιοσύνη, αποδοχή, ασφάλεια και εμπιστοσύνη με τη βοήθεια της νοηματικής γλώσσας.

“Μπήκαν για λίγο στα παπούτσια των άλλων και προσπάθησαν να το βιώσουν”.

Επίσης, γνώρισαν την γλώσσα Braille (Μπρεηγ) που χρησιμοποιούν οι μη βλέποντες και επιχείρησαν να γράψουν το όνομα και την τάξη τους. Ταυτόχρονα, διαπίστωσαν σε πόσα πολλά σημεία της καθημερινότητας βλέπουμε τη γλώσσα αυτή, όπως στα φάρμακα, στους καταλόγους, στους ανελκυστήρες.

Τα παιδιά έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα αποδοχής και ενδυνάμωσης!

Αυτό που έμαθαν είναι σίγουρα ότι όλοι έχουν το δικαίωμα στην εκπαίδευση και ότι  αγαπάμε, αποδεχόμαστε και υποστηρίζουμε τη διαφορετικότητα. Όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι!

g1 g2 g3 g4 g5 g6 gg4 g8 g10

Οι μαθητές της Γ τάξης ανακυκλώνουν!

Με αφορμή το μάθημα της Γλώσσας «Τα χαρτιά ανακυκλώνονται!», τα παιδιά της Γ’ τάξης είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να κατανοήσουν ότι η ανακύκλωση  είναι μια σημαντική υποχρέωση κάθε ανθρώπου που σέβεται και εκτιμά τον πλανήτη του, δηλαδή το σπίτι του. Τα παιδιά κατανόησαν ότι η ανακύκλωση έχει ως στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του σε ένα καθαρότερο περιβάλλον για τώρα αλλά και για το μέλλον.

Έτσι, οι μικροί μαθητές δημιούργησαν τη δική τους αφίσα με θέμα την ανακύκλωση, με σκοπό να κινητοποιήσουν και να ενεργοποιήσουν μεγάλους και μικρούς για αυτό το τόσο σημαντικό βήμα για όλους! Την ανακύκλωση!

Τα παιδιά έγραψαν τα δικά τους μηνύματα και δημιούργησαν μικρά έργα τέχνης!

Στόχος μας η ανακύκλωση να γίνει τρόπος ζωής!

ksdfkcns Viber 2022 12 01 11 21 32 690 Viber 2022 12 01 11 21 32 834 Viber 2022 12 01 11 21 37 287 Viber 2022 12 01 11 21 38 523 Viber 2022 12 01 11 21 43 223 Viber 2022 12 01 11 21 43 623 Viber 2022 12 01 11 21 45 668

Υποστηριζόμενο από blogs.sch.gr & Θέμα βασισμένο στο Lovecraft από τον Anders Norén

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση