Υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να μάθεις . . . μέσα από τη δράση !!!

Εικόνα κεφαλίδας Δημοτικό Σχολείο Δραβήσκου

Μήνας: Μάιος 2022

Ένα μουσείο στην πόρτα μας

Παρασκευή 8 Απριλίου,

Ένα διαφορετικό λαογραφικό μουσείο στήθηκε στην είσοδο του σχολείου μας από τους μαθητές της Β΄ τάξης και τη δασκάλα τους κ. Καραμιχάλη Όλγα. Τα παιδιά έφεραν από το σπίτι τους διάφορα παλιά αντικείμενα που έχουν στη συλλογή τους από τους παππούδες και άλλους συγγενείς τους και έστησαν το δικό τους λαογραφικό μουσείο.  Στο μουσείο υπήρχαν διάφορα λαογραφικά αντικείμενα όπως μαγειρικά και οικιακά σκεύη, ζυγαριές, ξύλινες παλαμαριές, μπούκλο, ρόκα, αδράχτι, σφεντόνα, παλιά νομίσματα και τρεις παραδοσιακές φορεσιές. Δύο Θρακιώτικες φορεσιές, μία γυναικεία και μία αντρική που τις έφερε ο Διευθυντής του σχολείου κ. Τζιγιέρας Παναγιώτης αλλά και μία γυναικεία  Σαρακατσάνικη φορεσιά της κ. Καραμιχάλη Όλγας.

Η μουσειακή εκπαίδευση είναι ένα σύνολο αξιών, εννοιών και γνώσεων που έχει σκοπό να αναπτύξει την ερευνητική προσέγγιση και να δώσει την επιθυμία στους επισκέπτες να μάθουν περισσότερα. Έτσι χαρήκαμε όταν είδαμε τους μαθητές του σχολείου μας να αλληλεπιδρούν με τα εκθέματα και να εξερευνούν το μουσείο της Β ΄ τάξης.

1 1 3 1 4 1 5 1 6 1 7 8 9

Επίσκεψη στο λαογραφικό μουσείο Δραβήσκου

Παρασκευή 8 Απριλίου,

Η πρώτη μας εξόρμηση στο χωριό μετά από 2,5 χρόνια στο λαογραφικό μουσείο που με πολύ κόπο έχει δημιουργήσει στο χωριό η κ. Παρθένα. Περάσαμε υπέροχα βλέποντας αντικείμενα και πλούσιες συλλογές παλιών αντικειμένων που πλέον έχουν γίνει ιστορία μιλώντας για τη χρήση  και την αξία τους. Ο χώρος και τα εκθέματα είναι σα να συνομιλούν μεταξύ τους.

Ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας την κ. Παρθένα για το γλυκό της κέρασμα και το γεγονός ότι μας καλοδέχτηκε και άνοιξε τις πόρτες του τόσου ξεχωριστού χώρου που έχει δημιουργήσει.

1 2 3 4 5 6

Υποστηριζόμενο από blogs.sch.gr & Θέμα βασισμένο στο Lovecraft από τον Anders Norén

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση