Εγγραφή στο Ολοήμερο τμήμα 2024-25

ολοημερο

Οι μαθητές/τριες εγγράφονται στο Ολοήμερο Πρόγραμμα κατόπιν σχετικής αίτησης – δήλωσης των
γονέων/κηδεμόνων τους. Οι Διευθυντές/ντριες και οι Προϊστάμενοι/μένες των Δημοτικών Σχολείων κάνουν
δεκτές όλες ανεξαιρέτως τις αιτήσεις των γονέων/κηδεμόνων για φοίτηση των μαθητών/τριών στο Ολοήμερο
Πρόγραμμα, χωρίς προϋποθέσεις.
Ενδιάμεση αποχώρηση των μαθητών/τριών μπορεί να γίνεται μετά το τέλος της 2ης ώρας του Ολοήμερου
Προγράμματος (15:00), εφόσον κατατεθεί σχετική ενυπόγραφη δήλωση των γονέων/κηδεμόνων.

Σε περίπτωση υποβολής εκπρόθεσμης αίτησης εγγραφής στο Ολοήμερο Πρόγραμμα των σχολικών μονάδων,
μετά τη λήξη του διδακτικού έτους, απαιτείται η γραπτή έγκριση του/της οικείου/ας Διευθυντή/ντριας
Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

run

RUN GREECE

Το σχολείο συμμετέχει στο Nafplio Run Greece 2024 ! 21 Απριλίου 2024 …
Σήμερα έγινε ενημέρωση στους μαθητές των Δ’ ,Ε’ και Στ τάξεων για την μεγάλη αθλητική διοργάνωση του ΣΕΓΑΣ ως κοινωνική αθλητική και τουριστική δράση για την πόλη μας . Μαζί με την Πρόεδρο της Σχ.Επιτροπης του Δήμου κα Angie Panagiotakopoulou και την αντιδήμαρχο κα Σοφία Ξύδη, μίλησε στους μαθητές για τα οφέλη του αθλητισμού η αθλήτρια στίβου κα Μαρία Μπελιμπασάκη .
Η χαρά των παιδιών ήταν μεγάλη κι η προθυμία τους για τη συμμετοχή στους αγώνες …μεγαλύτερη !
Η Μαρία Μπελιπασάκη είναι αθήτρια στίβου που κατέχει το πανελλήνιο ρεκόρ στα 400 μέτρα από το 2018 που πήρε το ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου . Πολλές φορές πρωταθλήτρια ελλάδας και με συμμετοχή στους ολυμπιακούς αγώνες του 2012 και 2016.
Η Mαρία μας επισκέφτηκε για να μας ενημερώσει για το RUN GREECE το οποίο συνδιοργανώνουν ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασια με την περιφέρεια Πελοποννήσου και το δημο Ναυπλιεων και να μας προτρέψει να λάβουμε μέρος!!!!
φουγ

1ο Φεστιβάλ Πειρταμάτων Φυσικής

μολυβι δραση εγω   

1ο Φεστιβάλ Πειραμάτων Φυσικης!!!!!!!!!
Ευχαριστούμε το 1ο δημοτικό Ναυπλίου και το ΕΚΦΕ Αργολίδας για την πρόσκληση να συμμετέχουμε στο 1ο Φεστιβάλ πειραμάτων στο Φουγάρο .
Οι μαθητές της Ε δημ. σχ.Ανυφιου ασχολήθηκαν με το ηλεκτρικό ρεύμα και συγκεκριμένα “ποτέ ανάβει το λαμπακι” ενώ ξεχώρισαν πειραματικά, τυχαία υλικά σε “αγωγούς & μονωτες”. Οι μικροί μας επιστήμονες το καταχαρηκαν!
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά όλων των σχολείων που μας αιχμαλώτισαν για 4 ώρες καλυπτοντας όλη την υλη της Φυσικης!.
Μια πρωτοβουλία που ευχόμαστε να γίνει θεσμός!
Ήταν πολύ σημαντικό για την ψυχολογία των μικρών μας πειραματιστών, η αγάπη των μικρότερων τάξεων που έφτιαξαν ένα πανό -Γ΄τάξη- για τη συμμετοχή μας , αλλά και όμορφες κονκάρδες με την ιδιότητά τους_Β΄τάξη-!!
Ο Παναγιώτης, η Γεωργιαννα, η Δήμητρα κι η άλλη Δήμητρα, η Βάγια κι η Άιλα συναντήθηκαν με τους μικρούς ερευνητές από τα άλλα τα σχολεία και έζησαν μια πλούσια βιωματική εμπειρία!

πανό

τσουλου

Ομιλία στους Γονείς για τα όρια

τσουλου

Στα πλαίσια μιας καλής συνεργασίας με τους Γονείς & Κηδεμόνες του Δημοτικού σχ. Ανυφίου και της διάχυσης καλών πρακτικών του δείκτη “Διασφάλιση της εφαρμογής του σχολικού Κανονισμού”, ο Σ.Δ. οργάνωσε μια πολύ χρήσιμη ομιλία για τα όρια με τη συνεργάτιδα ψυχολόγο του ΚΕΔΑΣΥ κα Τσουλουχά Κωνσταντίνα.

Η μετάβαση στην εφηβεία-που τα ηλικιακά της όρια συνεχώς κατεβαινουν- και η κρίση της μέσης ηλικίας, δημιουργούν έναν εκρηκτικό συνδυασμό σχέσης!
Το άγγιγμα ειναι πάντα θεραπευτικό !
Ευχαριστούμε την ομιλήτρια κα Τσουλουχα για την αμεσότητα.
Ευχαριστούμε τους γονείς για τη συμμετοχή τους και τη σχέση που χτίζεται!
Δώσαμε την υποσχεση να ακολουθήσουν κι άλλες τέτοιες παρεμβάσεις με αξιόλογους συνεργάτες!
χωριο

Κάλαντα Λαζάρου σε 5 κοινότητες!

χωριο

Ένα από τα πιο αγαπημένα πασχαλινά έθιμα, που δεν συναντάμε στην Αθήνα και που ούτε το γνωρίζουν οι άνθρωποι στην πρωτεύουσα, είναι τα κάλαντα του Λαζάρου. Το Σάββατο του Λαζάρου (δηλαδή το Σάββατο πριν από την Κυριακή των Βαΐων) τα παιδιά – κυρίως τα κορίτσια – γυρίζουν στα σπίτια και τραγουδούν τα ειδικά κάλαντα (Λαζαρικά) σε διάφορες παραλλαγές, που εξιστορούν την «εκ νεκρών έγερση» του Λαζάρου.

Πηγαίνοντας από πόρτα σε πόρτα και τελειώνοντας το τραγούδι τους τα Λαζαράκια, όπως αποκαλούνται οι καλαντιστές της ημέρας, συνεχίζουν με ευχετικούς και επαινετικούς στίχους για το σπίτι και δέχονται ως φιλοδώρημα αυγά που τα τοποθετούν σ’ ένα στολισμένο καλαθάκι (σε κάποιες περιοχές φρούτα ή χρήματα).

Το έθιμο αυτό λοιπόν “Τα κάλαντα του Λαζάρου αναβιώσαν τα παιδιά του Δημοτικού σχ. Ανυφίου πηγαίνοντας σε όλα τα χωριά μας! Δεν παραλείψαμε κανένα!!

Καλή Ανάσταση σε όλους!
Καλές διακοπές!
Καλή ξεκούραση!
Περάσαμε υπέροχα! Ευχαριστούμε τους γονείς για τη βοήθεια!!! Τα παιδιά γύρισαν χορτατα από χαρά και κεράσματα!
αφή

Δράσεις της ΕΘΝΟΑ & Ολυμπιακοί αγώνες 2024

αφή
Η εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία,στα πλαίσια της ευαισθητοποιησης των μαθητων/τριών για τους Ολυμπιακούς αγώνες 2024🏋‍♂️🏊🏇🤺🚴🏃‍♂️⛹️‍♀️🤸‍♀️👩‍🦽🇬🇷, σήμερα προσέφερε τη δυνατότητα στα σχολεία να συνδεθούν και να γνωρίσουν το αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας!
Ιστορία, συμβολισμοί, φύση , μυθολογία, αξίες, πρόσωπα , ήταν η πρώτη επαφή με τη νέα γενιά, σε μια προσπάθεια να μεταλαμπαδευτουν στοιχεία της φυλής μας!
Από την αίθουσα εκδηλώσεων, περπατήσαμε μέσα στο αρχαίο στάδιο της Ολυμπίας!
Αλλά και μια διαδικτυακή συνέντευξη με τον βασιλιά των κρίκων Λευτέρη Πετρούνια, ήταν η επιθυμία των μαθητών/τριών μας και είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε αλλά και να υποβάλουμε τις ερωτήσεις μας!
πετρου
αυτισμος

Παγκόσμια ημέρα αυτισμού

αυτισμος
Α, Β &ΣΤ τάξεις δημ.σχ. Ανυφίου φόρεσαν τα μπλε τους για την ημέρα αυτισμού συμμετεχοντας στη δράση του ΕΕΕ.ΕΚ Αργολιδας, για να στείλουμε το φωτογραφικό μας στιγμιότυπο με το σήμα του αυτισμού.
Ήταν αυτή η κατάληξη της ευσισθητοποιησης που προσπαθήσαμε να έχουμε στο σχολείο μας, για τις ιδιαιτεροτητες & τα χαρακτηριστικά αυτών των ανθρώπων, ώστε να τους αναγνωρίζουμε, να τους σεβόμαστε και να μην τους πληγώνουμε!
Η κα Δήμητρα Κυπραίου μέσα από ένα στοχευμενο λογοτεχνημα κι ένα τραγούδι, μαζί με την ψυχολόγο κα Δρακούλη Νίκη, ανέλαβαν το δύσκολο εγχείρημα και τις ευχαριστούμε!
Αφιερωμένο στη μέρα αυτισμού.
σημα
ερατοσθένης

21 Μαρτίου : “Το πείραμα του Ερατοσθένη”

ερατοσθένης
Σύμφωνα με το σχεδιασμό της Σ.Μ. για το δείκτη: “Προετοιμασία για συμμετοχή σε σχολικούς διαγωνισμούς, σε πολιτιστικέςς, καλλιτεχνικές και αθλητικές δράσεις”, πραγματοποιήσαμε
το πειραμα του Ερατοσθένη για τον υπολογισμό της ακτίνας της🌏 Γης!!!
Ένα από τα 10 ομορφότερα πειράματα στην ιστορια της Φυσικής- αναβιωσαμε σήμερα στα παιδιά του δημοτικου σχ.Ανυφιου, με την ευκαιρία της 🌞εαρινής ισημερίας !
Πρώτος εισηγητής ο Μιχάλης που το είχε ανακαλύψει μόνος του στο ίντερνετ καταχειροκροτηθηκε και μετά ο κος Μανώλης μας έκανε αναπαράσταση και τον ευχαριστούμε πολύ!
Ερατοσθένης, εαρ, περιφέρεια γης, η μαγεία της παρατήρησης και της σκιάς, είναι οι λέξεις-κλειδιά που πήραν μαζί τους τα παιδιά!
σκια
ευκλείδης

” Ο μικρός Ευκλείδης” Συμμετοχή στο διαγωνισμό Μαθηματικών.

ευκλείδης

Οι μαθητές/ τριες των Ε & ΣΤ τάξεων δημ.σχ. Ανυφιου,  έλαβαν σήμερα μέρος στο διαγωνισμό της Μαθηματικής εταιρείας!!!

Με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους και στα πλαίσια του στόχου της Σ.Μ. για άνοιγμα της σχολικής κοινότητας σε δράσεις , διαγωνισμούς και προκλήσεις, που θα τους εφοδιάσουν με δεξιότητες για να ανταποκριθούν σε μια απαιτητική εποχή, έλαβαν μέρος  χωρίς άγχος στο διαγωνισμό Μαθηματικών της Ελληνικής Μαθηματικής εταιρίας.

δηλωση18

Sarakosti Kyra

ΚΥΡΑ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ

Sarakosti KyraΓΙΑΓΙΑ

Η κυρά Σαρακοστή μετρά αντίστροφα τις μέρες για τις διακοπές του Πάσχα στο σχολείο μας κάθε Παρασκευή με ταα πόδια της τα 7

Οι γιαγιάδες μας έφτιαξαν και τις ζυμαρένιες!!!

Εμείς στολίζουμε τα δέντρα με αυγά (γερμανικό έθιμο) και περιμένουμε το Πάσχα!

ΑΥΓΑ