Στο Μαίναλο για μάθημα σκι. Απλά τέλειο!!!

Πριν από λίγη ώρα γυρίσαμε από την εκπαιδευτική επίσκεψη που είχαμε πάει στο Μαίναλο, με τους μαθητές της Ε΄ και της ΣΤ΄τάξης. Σκοπός της επίσκεψής μας ήταν να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με τον αθλητισμό βουνού και συγκεκριμένα με το σκι. Ήταν η δεύτερη χρονιά που διοργανώναμε αυτή την εξόρμηση και η συμμετοχή των παιδιών ήταν σχεδόν καθολική, γεγονός που μας χαροποίησε ιδιαίτερα.

Στην εκδρομή μας αυτή δεν ήμασταν μόνοι. Συνταξιδευτές είχαμε, όπως και πέρυσι, τους μαθητές της Ε¨ και ΣΤ¨ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Αδριανού και τους μαθητές της ΣΤ΄τάξης του 5ου Δημοτικού. Αποδείχτηκαν εξαιρετικά παιδιά όλα και έτσι περάσαμε υπέροχα!

Φτάσαμε στο χιονοδρομικό κέντρο γύρω στις 10 το πρωί. Αφού προμηθευτήκαμε τον απαραίτητο εξοπλισμό, τα παιδιά χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες και ακολούθησαν τους δασκάλους του σκι, οι οποίοι αρχικά τους εξήγησαν τι πρέπει να κάνουν για να είναι ασφαλείς κάνοντας σκι και στη συνέχεια τους δίδαξαν τη βασική τεχνική του αθλήματος.

Ύστερα, οι μικροί μας χιονοδρόμοι “ξεχύθηκαν” με τα πέδιλά τους στις χαμηλές πλαγιές του κέντρου και δοκίμασαν τις ικανότητές τους. Χαρούμενες φωνές, γέλια και πειράγματα γέμισαν το μέχρι πρότινος γαλήνιο τοπίο. Ήταν, πραγματικά, από τις καλύτερες στιγμές της σχολικής χρονιάς!

Αφήστε μια απάντηση