Πρόταση για σπιτικό κολατσιό: Τυροπιτάκια της στιγμής!

Τυροπιτάκια της στιγμής

(της Χαράς Ράλλη)

 

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού φέτα ή ανθότυρο
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ρεγκάτο
  • 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν
  • ½ βιτάμ λιωμένο
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Θρυμματίζουμε τη φέτα και την αναμειγνύουμε με το ρεγκάτο. Στο μίγμα αυτό, προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν και τέλος, το λιωμένο βιτάμ. Με τη ζύμη αυτή, πλάθουμε 20 τυροπιτάκια (τα φτιάχνουμε σαν μεγάλα, πλατιά κεφτεδάκια) και τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (πάνω-κάτω), στους 220 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.

 

Το κόστος για 20 τυροπιτάκια είναι περίπου 5 €.

Αφήστε μια απάντηση