Προτάσεις για σπιτικό κολατσιό – Ζύμη για πεϊνιρλί

ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΠΕΪΝΙΡΛΙ (είναι επίσης ιδανική για νόστιμα ψωμάκια)

(της Αγγελικής Γκολέμη)

Υλικά:

(για 40 μέτρια πεϊνιρλί)

1 κιλό αλεύρι σκληρό

100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

4 φακελάκια μαγιά

70 γρ. βιτάμ λιωμένο

2 κ. γλυκού αλάτι

700 γρ. νερό χλιαρό

Εκτέλεση:

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για μία ώρα (ίσως και μισή ώρα να είναι αρκετή). Ανοίγουμε με τον πλάστη οβάλ κομμάτια ζύμης, τα γεμίζουμε με ό,τι θέλουμε και γυρίζουμε προς τα μέσα τις δύο πλαϊνές πλευρές, έτσι ώστε η ζύμη να πάρει το σχήμα βάρκας. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για 20 με 30 λεπτά.

Αν θέλουμε να τα φυλάξουμε στην κατάψυξη, τα ψήνουμε μόνο 5 λεπτά, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε σε σακουλάκια. Έτσι, όποτε θέλουμε τα βγάζουμε από την κατάψυξη και τα ψήνουμε.

Αφήστε μια απάντηση