Προτάσεις για σπιτικό κολατσιό – Εύκολα μηλοπιτάκια

Όπως σας υποσχεθήκαμε, από σήμερα θα δημοσιεύουμε τις συνταγές που μας δίνουν οι μαμάδες για σπιτικά μικρογεύματα. Τις συνταγές θα βρίσκετε στην κατηγορία “Συνταγές για σπιτικό κολατσιό”.

Εύκολα μηλοπιτάκια της Ειρήνης Ιωάννου

30 κομμάτια περίπου – κόστος 3,5 €

Υλικά:

1 κούπα ζάχαρη

1 βανίλια

3 αβγά

200 γρ. μαργαρίνη

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κ. γλυκού μπέικιν

1 κ. γλυκού κανέλλα

3-4 μήλα πολύ ψιλοκομμένα

2 κ. γλυκού χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

Λιώνουμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη σε ένα μικρό κατσαρολάκι. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε σε μπολ τα αβγά και προσθέτουμε το μίγμα της μαργαρίνης με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλλα και ανακατεύουμε να γίνει πηχτός χυλός. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μήλα, τα οποία έχουμε ήδη ψιλοκόψει κα περιχύσει με τον χυμό λεμονιού (για να μη μαυρίσουν) και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα. Παίρνουμε κουταλιές από τη ζύμη και ρίχνουμε στο ταψί σε κάποια απόσταση το ένα από το άλλο. Ψήνουμε σε αντικολλητικό χαρτί σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά, ώσπου να ροδίσουν.

Συμβουλές:

  • Αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη
  • Για την εκτέλεση της συνταγής δε χρειάζεται μίξερ. Μια ξύλινη κουτάλα και λίγη ενέργεια αρκούν!
  • Μπορούμε να τα ψήσουμε, επίσης, μέσα σε μικρές θήκες για κέικ, έτσι ώστε να έχουμε μεγαλύτερη ομοιομορφία
  • Στο μίγμα μπορούμε να βάλουμε, επίσης, καρύδια, σταφίδες ή ακόμα και σταγόνες σοκολάτας

Αφήστε μια απάντηση