Άλλοι δύο λαχανόκηποι είναι έτοιμοι! – με τους γονείς του Ηλία, της Μαρίας και της Άννας

Πριν από λίγες ημέρες, η Α΄τάξη έφτιαξε τον δικό της λαχανόκηπο. Σήμερα ήταν η σειρά της Β΄και της Γ΄ τάξης να φυτέψουν τα δικά τους λαχανικά. Μελιτζανιές, ντοματιές, αγγουριές, καρπουζιές, πεπονιές, κ.α. φυτεύτηκαν με την ελπίδα να δώσουν καρπό. Ο λαχανόκηπος της Γ΄τάξης γειτονεύει με αυτόν της Α΄ ενώ  της Β΄δημιουργήθηκε στην άλλη πλευρά της αυλής, δίπλα στον ζωγραφισμένο τοίχο.

Γύρω στις 10.30 κατέφτασαν οι κυρίες Παπαϊωάννου και Ουλή, αγρότισσες και μαμάδες της Μαρίας και του Ηλία αντίστοιχα. Πρώτα μίλησαν στα παιδιά για τα μικρά μυστικά της φροντίδας των φυτών και στη συνέχεια πήγαν όλοι μαζί στον …υποψήφιο κήπο! Το χώμα στο σημείο αυτό ήταν γεμάτο μπάζα, όμως οι δυο μαμάδες δεν το έβαλαν κάτω! Άξιες γυναίκες και οι δύο καθάρισαν τα πάντα, έσκαψαν το χώμα να αφρατέψει και στη συνέχεια, καθοδήγησαν τους μικρούς στο φύτεμα.

Την Γ΄ τάξη καθοδήγησε ο κύριος Τσακώνι, μπαμπάς της Άννας. Πρόσχαρος και υπομονετικός έδειξε στα παιδιά πώς να φυτέψουν τα λαχανικά τους. Ένας- ένας με τη σειρά του, όλοι πήραν στα χέρια τους την τσάπα και έσκαψαν το χώμα που στη συνέχεια υποδέχτηκε τα μικρά φυτά. Κατόπιν τα πότισαν και τέλος, φωτογραφήθηκαν κουρασμένοι και χαρούμενοι!

Αφήστε μια απάντηση