Δράσεις του Δημοτικού Σχολείου Αντίκυρας για την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Σεπ 202126

Στο πλαίσιο του εορτασμού της 8ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού και της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2021, οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν στο σχολείο μας, την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021, αθλητικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις με σύνθημα: «Το σχολείο σε Κίνηση: Αθλούμαστε ομαδικά».

Οι δράσεις/δραστηριότητες περιλάμβαναν τρέξιμο, περπάτημα, σχοινάκι, χορό, συζήτηση, προβολή video και ζωγραφική στις τάξεις.

 

Η προώθηση της δημιουργικότητας μέσω του αθλητισμού, η προαγωγή της υγείας και της ευεξίας, η ενθάρρυνση της κοινωνικής ενσωμάτωσης και της ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων, καθώς και η σύνδεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες αποτελούν τους υπό έμφαση στόχους του εν λόγω εορτασμού. Υπό αυτό το πνεύμα, σε κάθε σχολική μονάδα η εμπλοκή όλων των εκπαιδευτικών και η ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ τους προσδίδει αναμφισβήτητα προστιθέμενη αξία στον κοινό με όλα τα σχολεία της Ευρώπης εορτασμό του σχολικού αθλητισμού και συμβάλλει καθοριστικά στην προαγωγή κοινών πολιτιστικών και κοινωνικών αξιών.

ΑΓΙΑΣΜΟΣ 2020-2021

Σεπ 202011

Ενημέρωση προς γονείς – μαθητές

Απρ 20201

     Αγαπητοί γονείς και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αντίκυρας. Ευχαριστούμε πολύ για το πνεύμα συνεργασίας και κατανόησης που έχετε επιδείξει μέσα σ’ αυτή την πρωτόγνωρη και δύσκολη κατάσταση. Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, όλο αυτό το διάστημα, καθημερινά συμμετέχουν σε πολύωρα προγράμματα είτε τηλεεκπαίδευσης είτε αυτοεπιμόρφωσης και φυσικά εργάζονται προκειμένου να ετοιμάσουν και να εφαρμόσουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση (εξΑΕ).

Η εξΑΕ δεν αντικαθιστά τη δια ζώσης διδασκαλία αλλά έρχεται να βοηθήσει τα παιδιά να διατηρήσουν επαφή με την εκπαιδευτική διαδικασία. Σε πρώτη φάση αυτό γίνεται μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αφορά μόνο επαναλήψεις.

Προβλήματα στη συλλογή στοιχείων επικοινωνίας όσο το δυνατόν περισσότερων μαθητών, δημιουργίας λογαριασμών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (Π.Σ.Δ.), στην υλικοτεχνική υποδομή και τις δυνατότητες των δικτύων στους επίσημους ιστότοπους του Υπουργείου Παιδείας, έχουν οδηγήσει στο να γίνεται η διαδικασία με αργούς ρυθμούς.

        Ήδη όμως έχουν δημιουργηθεί οι ψηφιακές τάξεις, κυρίως στην πλατφόρμα της e-me, αλλά και στην eclass, για το σύνολο σχεδόν των μαθημάτων του σχολείου.

          Για όσους δεν γνωρίζουν ή δυσκολεύονται σύντομα θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το πώς θα συνδεθούν.

          Θερμή παράκληση. Σεβαστείτε το χρόνο των εκπαιδευτικών και πέρα από τις απαντήσεις στις εργασίες που έχουν αναθέσει στα παιδιά σας, επικοινωνήστε μαζί τους μόνο σε περιπτώσεις ανάγκης.

Ο Διευθυντής και οι Εκπαιδευτικοί
του Δημοτικού Σχολείου Αντίκυρας.

Δημιουργία λογαριασμού στο sch.gr

Μαρ 202024

Παροχή προσωπικών λογαριασμών στους μαθητές της Πρωτοβάθμιας από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Για να προχωρήσει το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης πρέπει να γίνει η εγγραφή των μαθητών/τριων στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.
Πρώτα μπαίνουμε στον παρακάτω σύνδεσμο https://register.sch.gr/students/  του sch.gr . Αφού διαβάσουμε όλο το κείμενο μέχρι κάτω ,στο τέλος έχει το κουμπί «Ας ξεκινήσουμε. Κλικ εκεί.

Σε αυτήν την σελίδα συμπληρώνουμε με κεφαλαία όλα τα στοιχεία που μας ζητούνται. Πρέπει να προσέξουμε ότι τα στοιχεία που θα βάλουμε να είναι τα ίδια με αυτά που έχουμε δώσει στο σχολείο. Θα χρειαστούμε και τον πιο πρόσφατο έλεγχο προόδου για να τα δούμε. Αν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια κατεβάστε το αρχείο «Οδηγίες εγγραφής» που υπάρχει στην αρχή. Αν βάλουμε κάπου λάθος στοιχεία δεν θα μας αφήσει να προχωρήσουμε.

Στο τέλος ,αφού διαβάσουμε προσεκτικά ό,τι αναγράφεται , τσεκάρουμε το κουτάκι των όρων χρήσης και μετά κάνουμε υποβολή.
Στην επόμενη σελίδα, θα πρέπει να ελέγξετε τα στοιχεία και να τα εκτυπώσετε. Θα χρειαστείτε τα στοιχεία για να εισέλθουν τα παιδιά αργότερα σε κάποιο μάθημα εξ αποστάσεως.

Παραθέτουμε εδώ όλους τους σχετικούς συνδέσμους που οδηγούν στα παραπάνω:
1. Οδηγίες εγγραφής μαθητή /τριας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο : https://register.sch.gr/students/
2. Αίτηση γονέα/κηδεμόνα για την εγγραφή μαθητή /τριας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο : https://register.sch.gr/students/admins/studentsNew.php
3. Εγκύκλιοι και βοηθητικά έγγραφα:   https://register.sch.gr/students/docs.php

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Προσπαθήστε να κάνετε την εγγραφή σε ώρες μη αιχμής. Αν κατά την προσπάθεια σας εμφανίζεται μήνυμα λάθους ελέγξτε προσεκτικά τις οδηγίες και ξαναπροσπαθήστε μία ή δύο φορές ακόμη. Διαφορετικά αφήστε το για αργότερα.
Ο αριθμός μητρώου (Α.Μ.) των μαθητών για τις τάξεις Γ – ΣΤ αναγράφεται στον έλεγχο προόδου ακριβώς πάνω από το επώνυμο του μαθητή.
Στους γονείς των μαθητών των τάξεων Α και Β θα σταλεί ο αριθμός μητρώου (Α.Μ.) με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail).
Αν παρ’ όλα αυτά συναντήσετε δυσκολίες ή χρειάζεστε κάποια βοήθεια καλέστε στο τηλέφωνο 6945506845.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ

Μαρ 202019

 

Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΙΣ

Μαρ 202017

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Μαρ 202011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σας ενημερώνουμε ότι κατόπιν της κοινής υπουργικής απόφασης των Υπουργείων Παιδείας και Υγείας το σχολείο θα παραμείνει κλειστό από την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020 έως και την Τρίτη 24 Μαρτίου 2020.
Στο διάστημα αυτό δεν επιτρέπεται η χρήση των χώρων του σχολείου από οποιονδήποτε τρίτο, Συλλόγους κλπ, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση και έγκριση του Διευθυντή.
Οι γονείς και κηδεμόνες μπορούν να ενημερώνονται από το ιστολόγιο του σχολείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://blogs.sch.gr/dimantik/ καθώς και από το facebook: Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Αντίκυρας

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Μαρ 20206

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο. Η ημέρα αυτή αποτελεί μια αφορμή για εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες των σχολείων όλης της χώρας να ανταλλάξουν σκέψεις, πληροφορίες και ιδέες και να ενεργοποιηθούν δράσεις ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας και εκφοβισμού που εκδηλώνεται μεταξύ και εναντίον των μαθητών/τριών, ώστε να περιοριστούν οι δίαυλοι εκδήλωσης της βίας στη ζωή των ανηλίκων και να αποτραπούν οι αρνητικές συνέπειες στις διαπροσωπικές τους σχέσεις.

Οι μαθητές ζωγράφισαν, συζήτησαν και παρακολούθησαν βιντεάκια πάνω στο θέμα.

Στ΄ α ομάδα «δημιουργία επιτραπέζιου»

Στ΄ α ομάδα «δημιουργία επιτραπέζιου»

Στ΄ β ομάδα «δημιουργία κόμικς»

Στ΄ β ομάδα «δημιουργία κόμικς»

Στ΄ β ομάδα «δημιουργία κόμικς»

τα παιδιά παρακολούθησαν:

ο Όλιβερ Μπάτον είναι φλούφλης

Νίκησε το νταή χωρίς να τον αγγίξεις

Το παιδί με την κόκκινη γραμμή

ΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ…ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ!

Σχολική Βία «το παιχνίδι με τα μήλα»

επίσης άκουσαν και είδαν το  video clip των Stavento «Για Σένα Που Λατρεύω». Μία ιστορία που υπογράφουν οι White Room και που αγγίζει το καυτό θέμα του bullying.

Stavento feat. Βιολέττα Νταγκάλου «Για σένα που λατρεύω»

Κορωνοϊός: Δεν φοβόμαστε – Προστατευόμαστε

Φεβ 202028

ΨΗΦΙΑΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΜΕ 19 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

 

ΕΚΔΟΣΗ 8 ΟΔΗΓΙΩΝ

https://www.moh.gov.gr/

 

Cineplex Φίλιππος

Φεβ 202027

Το Δημοτικό σχολείο Αντίκυρας παρακολούθησε την ταινία «Χωρίς Οικογένεια». Βασισμένη στο ομώνυμο κλασικό αριστούργημα της γαλλικής λογοτεχνίας του Έκτορα Μαλό, που έχει μεγαλώσει γενιές παιδιών σε όλο τον κόσμο. Η ταινία «Χωρίς Οικογένεια» μεταφέρει για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη την ιστορία του μικρού Remi σε μια σύγχρονη, επική ταινία με μοντέρνο αέρα, υπέροχα σκηνικά, νοσταλγική ατμόσφαιρα και μια συγκινητική και πάνω απ’ όλα αισιόδοξη ιστορία ενηλικίωσης.

« Παλιότερα άρθρα

Πρόσφατα σχόλια


  Σύνδεση   
  Σεπτέμβριος 2021
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Σεπ    
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  27282930  


  Top
   
  Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
  Αντίθεση
  Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων