Συμμετοχή στην κοινωνική δράση «Εβδομάδα του κώδικα»

Οκτ 202120
codeweek4all

Το σχολείο μας και φέτος, συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού CodeWeek2021.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού είναι ένα κίνημα βάσης που προωθεί τη δημιουργικότητα, την επίλυση προβλημάτων και τη συνεργασία μέσω του προγραμματισμού και άλλων δραστηριοτήτων του τομέα της τεχνολογίας. Η εκπαιδευτικός ΠΕ86 Γεωργιτζίκη Ναταλία, έχει την ευθύνη για τη δημιουργία και την ολοκλήρωση των δραστηριοτήτων στο σχολείο μας.

Όλοι οι μαθητές συμμετείχαν στην εβδομάδα του κώδικα μέσα από κατάλληλες δραστηριότητες για την ηλικία και το επίπεδο γνώσεων και δεξιοτήτων τους. Οι εκδηλώσεις είναι οι παρακάτω.

Μυστικοί πράκτορες- κρυπτογραφημένα μηνύματα

Προγραμματίζω τη μέλισσα να φτιάξει μέλι- εντολές ακολουθίας

Ανακαλύπτω την εικόνα σύμφωνα με τον κώδικα- Pixel art

Προγραμματίζω και ανακυκλώνω με τον CodyRoby

Μαθαίνω προγραμματισμό χορεύοντας

Με τις δραστηριότητές μας συνδέθηκαν, με τον κωδικό code4all, τρεις χώρες και τουλάχιστον 230 δραστηριότητες σε πάρα πολλά σχολεία.

 

Τα σχολεία που μετέχουν στις κοινές δράσεις και τη συμμαχία μας, στο πλαίσιο της συνεργασίας και ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα στα σχολεία της Ελλάδας, παρουσιάζουν τις εκδηλώσεις τους μέσα από τον παρακάτω πίνακα (επικοινωνία σχολείων, ανταλλαγή εμπειριών, συνεργασία)

Made with Padlet

 

από κάτω από: Δράσεις, Κοινωνικές, ΤΠΕ| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Συμμετοχή στην κοινωνική δράση «Εβδομάδα του κώδικα»    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Kατηγορίες

Πρόσφατα σχόλια

  Σαν σήμερα

   

  Εδώ θα αναρτηθεί η περιγραφή για το σχολείο, π.χ. την ιστορία του, τους χώρους του, τις υποδομές και τον εξοπλισμό της σχολικής μονάδας.

  Translate

  Οκτώβριος 2021
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Σεπ   Νοέ »
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728293031

  Σκακιστική άσκηση  Top
   
  Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
  Αντίθεση
  Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων