Ενημέρωση για το πρόγραμμα ¨Ψηφιακή μέριμνα¨

Άνοιξε η πλατφόρμα για τους δικαιούχους έως Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021.

Για να ενημερωθείτε σχετικά με τα κριτήρια επιλεξιμότητας, τον τρόπο υποβολής αιτήσεων
και τη διάρκεια του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα», πατήστε στο σύνδεσμο:

https://blogs.sch.gr/dimakori/files/2021/06/ΕΠΕΞΗΓΗΜΑΤΙΚΟ-ΚΕΙΜΕΝΟ.pdf

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Νέο Πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ

Σύμφωνα με το υπ. αριθμ.55337/2021 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ) με Θέμα «Ενημέρωση για την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης σας επισημαίνουμε τα εξής:

Ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης διενεργείται μία (1) φορά την  εβδομάδα, μόνο κάθε Κυριακή.Σε περίπτωση αδυναμίας

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Ενημέρωση για την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης (δωρεάν αυτοδιαγνωστικός έλεγχος) από τον κορωνοϊό COVID – 19

Ενόψει της δια ζώσης λειτουργίας των  σχολείων από τη Δευτέρα 10.05.2021,σύμφωνα με την υπ. Αρ. Πρωτ. 50209/ΓΔ4/5-5-2021 εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ σας ενημερώνουμε για τα εξής :

Ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19, μέσω δωρεάν αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου και για την πρώτη εβδομάδα, διενεργείται δύο (2) φορές, προ Δευτέρας και

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Ψηφιακή ακαδημία γονέων

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων δημοτικού σχολείου Αρχαίας Κορίνθου σε συνεργασία με  το Διεθνές Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια (CSIInstitute), με ιδρυτή τον  Αντιστράτηγο ε.α. Εμμανουήλ Σφακιανάκη, Ειδικό Ερευνητή, Αναλυτή Ηλεκτρονικών Εγκλημάτων,  οργανώνει μια σειρά μαθημάτων για τους  γονείς του σχολείου μας στα  πλαίσια της λειτουργίας της ακαδημίας γονέων του CSII.  

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10306

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τη Γραμμή Ψυχοκοινωνικής υποστήριξης 10306, που λειτουργεί ανώνυμα και δωρεάν, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, την επιστημονική καθοδήγηση της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής του Αιγινητείου

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Αναστολή λειτουργίας των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων από 4/3/2021 έως και 16/3/2021

Μετά από τις τελευταίες ανακοινώσεις της κυβέρνησης και τις οδηγίες  της Διεύθυνσης Α/θμιας  Εκπ/σης  Κορινθίας, σας ενημερώνουμε ότι από αύριο Πέμπτη 04-03-2021 μέχρι και την Τρίτη 16-03-2021 αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των σχολικών μονάδων Π.Ε. Κορινθίας, εξαιρουμένων των σχολικών μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης .

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Αναστολή λειτουργίας της Ε΄ τάξης λόγω κρούσματος covid-19 σε εκπαιδευτικό.

Αγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την υπ. αριθμ. 875/Φ2/15-2-2021 απόφαση του Διευθυντή Α/θμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας αναστέλλεται η λειτουργία της Ε΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αρχαίας Κορίνθου λόγω κρούσματος της λοίμωξης Covid-19 σε εκπ/κό, από 15/02/2021 έως και 28/02/2021.

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Ανακοίνωση για κλειστά σχολεια λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

Σύμφωνα με απόφαση του Δήμου Κορινθίων, κλειστές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων  (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια και παιδικοί σταθμοί) λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων που επικρατούν και στην περιοχή μας, των χαμηλών θερμοκρασιών που καταγράφονται και των υγειονομικών πρωτοκόλλων αντιμετώπισης της πανδημίας, τη Δευτέρα 15

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Ενημέρωση για ενέργειες που αφορούν μαθητές/τριες που συνοικούν με άτομα που πάσχουν από σοβαρό/ά υποκείμενο/α νόσημα/τα, προκειμένου οι μαθητές/τριες αυτοί να συμμετάσχουν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Σας ενημερώνουμε ότι μπορείτε να υποβάλλετε αίτημα στο σχολείο για εξ αποστάσεως εκπαίδευση των παιδιών σας εάν αυτά συνοικούν με άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Ακολουθεί η ΚΥΑ  και τα σχετικά ΦΕΚ, προκειμένου να ενημερωθείτε για το ποια άτομα ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και ποια δικαιολογητικά απαιτούνται προκειμένου να αιτηθείτε εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

 » Διαβάστε όλο το άρθρο