Ενημέρωση για την εορτή του Αγίου Νικολάου

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019, ημέρα της εορτής του Αγίου Νικολάου, Προστάτη της Τοπικής Κοινότητας Άνω Καλλινίκης, δεν θα γίνουν μαθήματα και όλοι οι μαθητές  θα προσέλθουν χωρίς τσάντες στο σχολείο στις 09.00΄ π.μ. για να πραγματοποιηθεί εκκλησιασμός στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου. Με το πέρας του εκκλησιασμού οι μαθητές θα αποχωρήσουν από το σχολείο περίπου στις 10.30΄ π.μ..

(Το σχολικό λεωφορείο του ΚΤΕΛ θα βρίσκεται στην Τοπική Κοινότητα της Νίκης στις 8.30΄ π.μ. και θα αναχωρήσει από το σχολείο περίπου στις 10.30΄ π.μ.)

Ο Διευθυντής  του  Σχολείου                                                                                                          Καπουλίτσας Αθανάσιος

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Ετικέτες: | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ενημέρωση για την εορτή του Αγίου Νικολάου

3η Δεκεμβρίου–Εκδήλωση για την Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία

Την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019 στις 11:30 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, δάσκαλοι και μαθητές, πραγματοποιήσαμε εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια ημέρα Ατόμων με αναπηρία με ποικίλες δράσεις. Συγκεκριμένα:
Αναφερθήκαμε στο ποια θεωρούνται άτομα με αναπηρία, στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα αυτά, τη συμπεριφορά των άλλων απέναντί τους, αλλά και το πόσα καταφέρνουν.
Παρακολουθήσαμε βίντεο με αναφορές στη διαφορετικότητα όπως: «Το ασχημόπαπο» και «Το δώρο» -Μια συγκινητική ταινία μικρού μήκους.
Γνωρίσαμε τη νοηματική γλώσσα των κωφών και σχηματίσαμε τις φράσεις: «ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ» και «ΑΓΑΠΗ», ενώ με τη μέθοδο Μπράιγ προσπαθήσαμε να διαβάσουμε λέξεις όπως «αγάπη» και «φιλία».
Γνωρίσαμε επίσης τα παραολυμπιακά αθλήματα και περπατήσαμε με καλυμμένα μάτια και μπαστούνι ανάμεσα από εμπόδια, για να κατανοήσουμε τις δυσκολίες ατόμων με προβλήματα όρασης.
Τέλος, αφού είδαμε πίνακες ζωγραφικής, ζωγραφισμένους με το στόμα από άτομα με αναπηρία, φτιάξαμε το δικό μας κολάζ αφιερωμένο στα Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες.

Δημοσιεύθηκε στη Εκδηλώσεις | Ετικέτες: | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 3η Δεκεμβρίου–Εκδήλωση για την Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία

Θεατρική παράσταση «Ο κουρέας της Σεβίλλης»

Την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019, οι μαθητές όλων των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Άνω Καλλινίκης παρακολούθησαν τη παιδική θεατρική παράσταση του γνωστού Μουσικού Παραμυθιού «Ο κουρέας της Σεβίλλης», που ανέβηκε στην «Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας». Ένα θεατρικό έργο για παιδιά, βασισμένο στο αριστούργημα των Ροσσίνι και Μπομαρσέ, με τραγούδια βγαλμένα από τις όμορφες μελωδίες του Ροσσίνι. Με την ευκαιρία αυτή προσφέρθηκαν στα παιδιά ακούσματα κλασικής μουσικής. Ακούσματα τόσο απαραίτητα για την καλλιέργεια του μουσικού τους αισθητηρίου.
Οι απίστευτα κωμικές καταστάσεις δημιούργησαν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα και οι μαθητές φάνηκε να απολαμβάνουν το θέαμα. Στο τέλος συνομίλησαν με τους συντελεστές της παράστασης, με τους οποίους και φωτογραφήθηκαν.

Δημοσιεύθηκε στη Εκπαιδευτικές δραστηριότητες | Ετικέτες: | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Θεατρική παράσταση «Ο κουρέας της Σεβίλλης»

Γνωριμία με τη συγγραφέα παιδικών βιβλίων Αριάδνη Δάντε

Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019, αμέσως μετά την εκδήλωση μνήμης για την επέτειο του Πολυτεχνείου, οι μαθητές του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη συγγραφέα παιδικών βιβλίων κ. Σαμαρτζοπάνου Ευτυχία (Αριάδνη Δάντε) και να παρακολουθήσουν με ενδιαφέρον το εκπαιδευτικό εργαστήρι για τη βιωματική εισαγωγή των μαθητών στη Δημιουργική Γραφή μέσα από τη λογοτεχνία και την  παρουσίαση του διδακτικού σεναρίου «Το παιχνίδι της αφήγησης».

Δημοσιεύθηκε στη Εκπαιδευτικές δραστηριότητες | Ετικέτες: | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Γνωριμία με τη συγγραφέα παιδικών βιβλίων Αριάδνη Δάντε

Εκδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019  στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση μνήμης για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Η εκδήλωση περιλάμβανε αφήγηση του χρονικού του Πολυτεχνείου, απαγγελίες ποιημάτων από τους μαθητές και προβολή οπτικών και ακουστικών ντοκουμέντων από το χρονικό της εξέγερσης.                                                                                                                                            Την ευθύνη και τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο εκπαιδευτικός του σχολείου κ. Ρίσης Γεώργιος.

 

Δημοσιεύθηκε στη Εκδηλώσεις | Ετικέτες: | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εκδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Το Δημοτικό σχολείο Άνω Καλλινίκης στον εορτασμό της 107ης επετείου των ελευθερίων της Φλώρινας

Με μεγαλοπρέπεια και παλλαϊκή  συμμετοχή γιορτάστηκε, τη  Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019, η 107η επέτειος της Απελευθέρωσης της Φλώρινας από τον Τουρκικό Ζυγό. Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την καθιερωμένη παρέλαση και τη μαθητιώσα νεολαία να πρωταγωνιστεί υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Φλώρινας. Στις εορταστικές εκδηλώσεις συμμετείχε και το Δημοτικό σχολείο Άνω Καλλινίκης, που παρέλασε με τμήμα 7 μαθητών αποτελούμενο από τον σημαιοφόρο, τους παραστάτες και τον ταμπελοφόρο του σχολείου.

Δημοσιεύθηκε στη Εκπαιδευτικές δραστηριότητες | Ετικέτες: | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το Δημοτικό σχολείο Άνω Καλλινίκης στον εορτασμό της 107ης επετείου των ελευθερίων της Φλώρινας

Εκδηλώσεις για την επέτειο της Απελευθέρωσης της Φλώρινας από τον Τουρκικό Ζυγό

Στο Δημοτικό σχολείο Άνω Καλλινίκης, σήμερα Πέμπτη 07 Νοεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με την ευκαιρία της 107ης επετείου από την Απελευθέρωση της Φλώρινας από τον Τουρκικό Ζυγό, με τη συμμετοχή των μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου. Το ιστορικό παρουσίασε ο εκπαιδευτικός του σχολείου μας κ. Ρίσης Γεώργιος και ακολούθησε προβολή φωτογραφικού υλικού της εποχής.

Δημοσιεύθηκε στη Εκδηλώσεις | Ετικέτες: | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εκδηλώσεις για την επέτειο της Απελευθέρωσης της Φλώρινας από τον Τουρκικό Ζυγό

Το Σχολείο της Άνω Καλλινίκης στις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου

Τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019 το σχολείο μας πήρε μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου 1940 . Μετά τη Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου ακολούθησε Δοξολογία, κατάθεση στεφανιών και μαθητική παρέλαση. Οι μαθητές/τριες  μας παρέλασαν με υπερηφάνεια, προκειμένου να τιμήσουν τους Έλληνες που έγραψαν τις χρυσές σελίδες του αλβανικού έπους.

Δημοσιεύθηκε στη Εκπαιδευτικές δραστηριότητες | Ετικέτες: | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το Σχολείο της Άνω Καλλινίκης στις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου

Η γιορτή για την επέτειο του ΟΧΙ

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 09:30΄ π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Στη γιορτή παραβρέθηκαν οι μαθητές του σχολείου, οι γονείς  και πλήθος κόσμου. Τους ευχαριστούμε όλους θερμά.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Διευθυντή του σχολείου κ. Καπουλίτσα. Στη συνέχεια, οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων απήγγειλαν ποιήματα και παρουσίασαν θεατρικά δρώμενα, στα οποία ξετυλίχθηκαν εικόνες από τις στιγμές που σημάδεψαν την κήρυξη του πολέμου και από τις μάχες στα βουνά της Πίνδου. Η εξαιρετική αναπαράσταση των γεγονότων κέρδισε πολλές φορές το θερμό χειροκρότημα των παριστάμενων.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στις δύο εκπαιδευτικούς του σχολείου κ. Δίβιου Ελευθερία και κ. Τσακμάκη Άννα Μαρία, καθώς και σε κάθε μαθητή/τρια που συμμετείχε στο θεατρικό έργο και στη χορωδία του σχολείου.

Δημοσιεύθηκε στη Εκδηλώσεις | Ετικέτες: | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η γιορτή για την επέτειο του ΟΧΙ

Πρόσκληση για τη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου στο σχολείο μας

Οι δάσκαλοι και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Άνω Καλλινίκης, σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 που προγραμματίσαμε για την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 09.30΄π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου. Οι μαθητές/τριες θα έρθουν το πρωί στις 09:15 π.μ. και θα σχολάσουν περίπου στις 11:00 π.μ.. Το Ολοήμερο Τμήμα δε θα λειτουργήσει.

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Καπουλίτσας Αθανάσιος

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Ετικέτες: | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πρόσκληση για τη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου στο σχολείο μας

Εκδήλωση για τον Μακεδονικό Αγώνα

Στο Δημοτικό σχολείο Άνω Καλλινίκης, σήμερα Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τον Μακεδονικό Αγώνα. Το ιστορικό παρουσίασε ο εκπαιδευτικός του σχολείου μας κ. Καραγκιζίδης Θεοδόσιος και ακολούθησε προβολή φωτογραφικού υλικού της εποχής και τραγούδια από τους μαθητές του σχολείου.

Δημοσιεύθηκε στη Εκδηλώσεις | Ετικέτες: | Σχολιάστε

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 στην αυλή του σχολείου πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Έγιναν ομιλίες, καλλιτεχνικές δράσεις και αθλητικές δραστηριότητες από όλους τους μαθητές του σχολείου. Συντονιστής ήταν ο εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας Σουμπάσης Λάζαρος.

Δημοσιεύθηκε στη Εκπαιδευτικές δραστηριότητες | Ετικέτες: | Σχολιάστε

Άσκηση σεισμού στο Δημοτικό σχολείο Άνω Καλλινίκης

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 8:30 πραγματοποιήθηκε στο Σχολείο μας άσκηση ετοιμότητας για την αντιμετώπιση κατάστασης έκτακτης ανάγκης λόγω σεισμού. Από την αρχή της σχολικής χρονιάς είχαν δοθεί σαφείς οδηγίες σε όλους/ες τους/τις μαθητές/τριες για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν σε περίπτωση σεισμικής δόνησης.
Ακολουθήθηκαν πιστά όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από το μνημόνιο ενεργειών της σχολικής μας μονάδας για τη διαχείριση του σεισμικού κινδύνου.  Οι μαθητές/τριες συγκεντρώθηκαν στον χώρο του προαυλίου που έχει προβλεφθεί, όπου δόθηκε το σήμα λήξης της άσκησης.

Η παραπάνω βιωματική δράση ήταν η πρώτη για τη φετινή σχολική χρονιά

Δημοσιεύθηκε στη Εκπαιδευτικές δραστηριότητες | Ετικέτες: | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Άσκηση σεισμού στο Δημοτικό σχολείο Άνω Καλλινίκης

Ανακοίνωση για την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Αγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 27/09/2019, στο πλαίσιο της θεσμοθετημένης  6ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν στον χώρο του σχολείου αθλητικές και κινητικές δραστηριότητες.

Εφόσον ο καιρός είναι βροχερός τα μαθήματα θα γίνουν κανονικά σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα και οι αθλητικές και κινητικές δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν άλλη ημέρα.

Σε κάθε περίπτωση παρακαλούμε τα παιδιά να προσέλθουν στο σχολείο με αθλητική ενδυμασία, παπούτσια και καπέλο αλλά να έχουν προετοιμαστεί κανονικά για μάθημα έχοντας όλα τα βιβλία/τετράδια για τα μαθήματα που περιλαμβάνονται στο ωρολόγιο πρόγραμμα. Επιπλέον πρέπει να έχουν μαζί τους όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται στο μάθημα των Εικαστικών.

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Καπουλίτσας Αθανάσιος

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Ετικέτες: | Σχολιάστε

Παραμονή των διδακτικών βιβλίων στο σχολείο

ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Ετικέτες: | Σχολιάστε

Καλή Σχολική Χρονιά

Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019 στην αυλή του σχολείου μας έγινε ο καθιερωμένος Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά 2019 – 2020 με τη συμμετοχή των δασκάλων, των μαθητών, των γονέων και κηδεμόνων και εκπροσώπων του Δήμου Φλώρινας. Καλή σχολική χρονιά, υγεία και ευτυχία σε όλους.

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Ετικέτες: | Σχολιάστε

Αγιασμός στο Δημοτικό Σχολείο Άνω Καλλινίκης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019, στον χώρο του σχολείου, θα γίνει ο καθιερωμένος «Αγιασμός» με την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2019 – 2020. Ο «Αγιασμός» θα γίνει στις 09.30΄π.μ.. Μετά την τελετή, οι μαθητές θα μπουν στις αίθουσες, για να πάρουν βιβλία και πρόγραμμα. Γι’ αυτό θα πρέπει να έχουν μαζί τους ένα σακίδιο.

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Ετικέτες: | Σχολιάστε