20 φορές “Βασιλιάς” ο Ρότζερ Φέντερερ!

Ο Ρότζερ Φέντερερ, Νο 2 στην παγκόσμια κατάταξη, είναι ο πρωταθλητής της διεθνούς διοργάνωσης αντισφαίρισης «Australian Open» που διεξήχθη στη Μελβούρνη της Αυστραλίας! Στον σημερινό τελικό αγώνα, ο Ελβετός «μαέστρος» επιβλήθηκε του Κροάτη Μάριν Τσίλιτς (Νο 6), μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα, με 3-2 σετ (6-2, 6-7 (5), 6-3, 3-6, 6-1) και αναδείχθηκε πρωταθλητής για έκτη (6η) φορά στη Μελβούρνη, φτάνοντας συγχρόνως τους 20 τίτλους «Grand Slam» στη λαμπρή σταδιοδρομία του, ενώ ο Τσίλιτς εξασφάλισε από αύριο το Νο 3 στην παγκόσμια κατάταξη, για πρώτη (1η) φορά στη σταδιοδρομία του!

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα του τελικού αγώνα

O Φέντερερ, με την έκτη (6η) του κατάκτηση της διοργάνωσης «Australian Open» ισοφάρισε τα επιτεύγματα των Νόβακ Τζόκοβιτς (Νο 14) και Ρόυ Έμερσον, που είναι τα κορυφαία στη διοργάνωση στην επαγγελματική εποχή (από το 1968 και μετά). Μαζί με τον Τζόκοβιτς, μοιράζεται πλέον το επίτευγμα του πολυνίκη του θεσμού, με έξι (6) τρόπαια.

Επιπλέον, με τον 20ο «Grand Slam» τίτλο του, μπήκε σε μια πολύ ξεχωριστή ομάδα αντισφαιριστών, καθώς έγινε ο 4ος παίκτης ή παίκτρια που φτάνει τα 20 τρόπαια σε διοργανώσεις «Grand Slam» στην ιστορία του αθλήματος. Το έχουν καταφέρει αυτό τρεις (3) αθλήτριες συνολικώς, οι Μάργκαρετ Κορτ (24), Σερίνα Γουίλιαμς (23) και Στέφι Γκραφ (22) – μόνο δύο (2) όμως στην επαγγελματική εποχή (Γουίλιαμς και Γκραφ).

Στην ανδρική αντισφαίριση, ο Φέντερερ δεν έχει αντίπαλο στην κατηγορία των τίτλων «Grand Slam», καθώς ο 20ος τίτλος του βελτιώνει το κορυφαίο επίτευγμα στη συνολική ιστορία του αθλήματος και τον απομακρύνει ακόμη περισσότερο από το 2ο καλύτερο, τους 16 τίτλους «Grand Slam» του Ραφαέλ Ναδάλ (Νο 1), καθώς και το 3ο, τους 14 τίτλους «Grand Slam» του Πητ Σάμπρας.

Tα δάκρυα του «Βασιλιά»

Εκτός από τους 20 τίτλους και τους 30 τελικούς αγώνες σε «Grand Slam» διοργανώσεις, που είναι βεβαίως τα κορυφαία επιτεύγματα στην ιστορία της ανδρικής αντισφαίρισης, ο Φέντερερ έφτασε επίσης τις 332 νίκες σε «Grand Slam» διοργανώσεις και τις 94 στη Μελβούρνη, βελτιώνοντας και στις δυο λίστες τα κορυφαία επιτεύγματα που εδώ και καιρό του ανήκουν. Επιπλέον, έφτασε και τους 96 «ATP» τίτλους σταδιοδρομίας, μειώνοντας ακόμα περισσότερο τη διαφορά από τον πρώτο (1ο) της λίστας, τον πολυνίκη Αμερικανό Τζίμι Κόνορς, που έχει 109 «ATP» τίτλους.

Έγινε επίσης, ο μοναδικός αντισφαιριστής στην ιστορία του αθλήματος, που έχει έξι (6) ή περισσότερους τίτλους «Grand Slam» σε δύο (2) διαφορετικές διοργανώσεις! Εκτός από τους έξι (6) τίτλους του στη διοργάνωση «Australian Open», έχει και οκτώ (8) τίτλους στη διοργάνωση «English Open», το περίφημο «Wimbledon».